Hae
Ninnin energianurkkaus

Tukholman tavoite

Helsinki City Runista jäi jotain hampaan koloon. Koko talven olin miettiny tälle vuodelle kahden tunnin alitusta. Niin siis nimenomaan tälle vuodelle. Nälkä kasvaa syödessä ja olisin halunnu sen heti ekassa kisassa. No ei onnistunu ja syitä on enää turha miettiä. Nyt oonkin sitten miettiny muutamana päivänä, että mihin seuraavaksi. Haluan sen kahden tunnin alituksen.

Tukholman maraton on 28.5. ja sitten siitä pitää palautua.. 2.7. on Lakeusmaraton, mutta missään 30 asteen helteessä en halua juosta. Siitä on jo yhden epäonnisen puolikkaan verran kokemusta. Vaasan maraton on 4.9., se olisi kolmea viikkoa ennen Berliinin maratonia, jonne ollaan ystävän kanssa ilmoittauduttu. Kankaanpään puolikas on puolestaan kolme viikkoa Berliinin jälkeen. Tulee ehkä liian pian maratonin jälkeen?

Periaatteessa siis:
7.5. HCR ½
28.5. Tukholman maraton
2.7. Lakeusmaraton ½
4.9. Vaasan maraton ½
25.9. Berliinin maraton

Tukholman tavoiteaika on ollu nyt mietinnässä. Maratonkoulun valmentajan mukaan Jos kaikki menee hyvin, niin 4.30 on mahdollinen, mutta 4.40 melko varma. Aloita sillä ja kiristä 32 kilsan jälkeen, jos siltä tuntuu.” No tämähän tietenkin riippuu monestakin eri asiasta: omasta päivän kunnosta, mahasta, säästä.. Ehkä on oikeasti järkevä aloittaa hitaasti ja varmasti, ja välttyä suuremmalta vahingolta. Viime vuonna juoksin pitkän lenkin vauhtia, niin lähdenkö nyt myös sillä siis? 2 viikkoa sitten juoksin pitkän, 20km, keskivauhti 6:34 min/km ja keskisyke oli 159 (AeK 160). Tuollaisella vauhdilla lopputulos olisi joku 4:38. Jos on todellinen helle, niin näitä asioita on turha miettiä. Silloin mennään vaan rauhallisesti. Jos sää on kylmä, niin sitten voi aatella parempaa aikaa. No nää on taas näitä suunnittelijan mietteitä. 😉 Hyvissä ajoin jo.

3 kommenttia

 1. Päivikki kirjoitti:

  No morot! Täällä toinen pohojammaan lakkeuksien tyttö ;D
  Tuo maratonjuoksu ja aika… sitä on niin mukava spekuloida, kun siihen vaikuttaa niin moni osatekijä. Viimevuonna HCM:llä olosuhteet olivat sellaiset, että oli pakko lähteä ”hengissä maaliin”-asenteella ensimmäiseen maratonjuoksuun.

 2. Ninni kirjoitti:

  Ai säkin oot Päivikki täältä aakeelta laakeelta! 😀 Kiva, kun jätit viestiä! Joo, on tosi kiva spekuloida aikaa ja asioita, mutta se on totta, että siihen vaikuttaa niin moni asia. Tankkaus ja sää taitaa olla isoimmat vaikuttajat. 🙂 Toivottavasti Tukholmassa ei oo helle.

 3. Ninni kirjoitti:

  Täältäkin on Blogger kadottanu Päivikin kommentin.. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.