Hae
Ninnin energianurkkaus

Lenkkiä, varvasta ja pohjetta

Jokohan tähän bloggariin uskaltaisi luottaa ja kirjottaa uutta tekstiä.. Onneksi sentään torstaina kirjoitetut tekstit tulivat näkyviin, vaikka ensin näytti siltä, että ne katos kokonaan. Koira-aiheeseen blogiini tein muita muutoksia, ja ne kaikki ovat kadonneet. Samoin katosi kommentit edellisiin kahteen tekstiin.

Ohjelmassa oli eilen vuorossa vk-lenkki. 10 min alkuverryttelyt, 40-45 min vk2 ja 10 min loppuverkat. Jo lenkille lähtiessä mietin, että mitäk;hän tästä tulee, kun yksi kynsi on lähtemässä irti. Tai kynnen tilanne on siis sellainen, että puhkaisin rakon kynnen alta eilen ja sen jälkeen lähdin lenkille. Tuosta varpaasta on kynsi lähtenyt ennenkin, joten nythän se lähtee siis helpommin. Edellinen kerta oli Tukholman maratonin jälkeen. Nyt kuitenkin varvas on tosi kipeä, jo kävellessäkin tuntuu. Toivon, että saan kynnen lähtemään ennen maratonia, niin ehkä se olisi sitten parempi. No siihen lenkkiin…

Alku lähti kevyesti ja vauhtikin oli 6:02 min/km ekat kymmenen minuuttia ja sykkeet 150-160. Sitten juoksin vk-vauhtia. Vasen pohje oli ihan kivikova ja häiritsi menoa. Jätin vk-pätkän kymmeneen minuuttiin (vauhti 5:21 ja 5:38) ja jatkoin pk-vauhtia (6:12). Sitten kymmenen minsan päästä uusi vk-pätkä. Tuntui, että ehkä ei oo vielä täysin palautunut, koska oli jotenkin raskasta menoa. vk-pätkän vauhti 5:38 min/km. Loppuun vielä pk:ta, 2 kilometriä 6:33 vauhtia ja vipat 900 metriä 6:11 min/km. Koko lenkin pituus 9,77km, aika 58:52, keskivauhti 6:01 min/km, keskisyke 163 (aerobinen kynnys 160), maksimisyke 180 (anaerobinen kynnys).

Nyt pitää saada tehtyä tuolle pohkeelle jotain. Käytin siinä kylmäpussia lenkin jälkeen. Laitoin saunan jälkeen Voltaren-geeliä ja venyttelin huolella. Hieroja on lomalla, mutta täytyy heti ens viikon alussa soittaa ja varata aikaa. Jos ehtis ens viikon lopussa ja maraton viikon alussa hierojalle, niin se olis hyvä.

Tänään Seinäjoella järjestetään seinämaraton, joten reitin varrella aion käydä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *