Hae
Ninnin energianurkkaus

paniikki – ei paniikkia – paniikki

Yritän olla lietsomatta itelleni paniikkia. Vähän kyllä stressi ja pieni jännitys nostaa päätään. Kävin eilen rauhallisella lenkillä koiran kanssa. Lenkin faktat: 6.06km, 41:15, 6:48 min/km, avg 155, max 170. Vaatetta laitoin liikaa, että saan kunnon hien ja näin ollen aineenvaihdunnan toimimaan. Se, mikä sitä stressiä nostaa on pohkeet. Oikeaan pohkeeseen sattui koko lenkin ajan. Vasen oli parempi. Mulla on nyt kolme päivää aikaa saada nää jalat kuntoon. Toivon, että edellisen päivän hieronta vielä vaikutti lenkillä.

Hieroja totesi maanantaina, että pakarat ja reidet alkaa olla nyt ok, ei enää sitä ”70% maitohappoa” -tunnetta, mutta pohkeet ovat vielä huonossa jamassa. Mullahan on siis normaalistikin pohkeet sellaiset, että vaikka käyn 3 viikon välein hierojalla, niin ne on aina kovat. Yksi fysioterapeutti sanoi, että mun jalkojen painopiste ulkoreunalla voi aiheuttaa pohkeisiin lisäpainetta ja samoin sääriin. En tiiä onko tuo sitten se syy, vai miksi mun ”bodarin pohkeet”, kuten yksi hieroja niitä nimittää :D, on monesti hierojan kauhu. Tällaiset ne eivät kyllä ole olleet kertaakaan. Toki mulle tuli kahden kuukauden tauko hieromiseen, oma vika. :/

No ehkä voisin jättää tän pohkeista ja yleensäkin jaloista puhumisen. Nää on nyt tällaiset ja näillä juostaan! 😉 Maailmassa on paljon isompiakin murheita ja mä sentään pystyn juoksemaan! Saas nähdä kipittelenkö vielä torstaina vähäsen ihan verrytellen, vai oliko eilinen nyt vipa lenkki. Kuulostelen vielä. 🙂

Sitten se Islannin tuhkapilvikin vähän mietityttää. No toivottavasti ei tuu mitään ihmeempää eteen, ja päästään starttaamaan lauantaina! Näillä näkymin ei pitäisi ongelmia sen suhteen tulla! 🙂

Dexalin geelit kävin ostamassa, vielä pitää ostaa kertakäyttösadetakki lähtöön. Nimittäin sääennuste näyttää nyt sellaiselta, että se olisi hyvä varata, ettei tuu kylmä. Onneksi tuo tuuli on vähän tyyntynyt alun 7m/s ennusteelta!

11.00
Pilvistä, mahdollisesti vähäistä sadetta+14°
4 m/s
Pilvistä, mahdollisesti vähäistä sadetta
Suht. kosteus: 60%
Sateen todennäköisyys: 73%
14.00
Pilvistä, mahdollisesti vähäistä sadetta+16°
3 m/s
Pilvistä, mahdollisesti vähäistä sadetta
Suht. kosteus: 56%
Sateen todennäköisyys: 75%
17.00
Pilvistä, mahdollisesti vähäistä sadetta+15°
4 m/s

Pilvistä, mahdollisesti vähäistä sadetta
Suht. kosteus: 64%
Sateen todennäköisyys: 59%

8 kommenttia

 1. Sigge kirjoitti:

  Minua huolestuttaa etureidet. Tänään olisi 25 min kevyt verryttely ja huomenna myös. Kävin hierojalla perjantaina, en osaa sanoa auttaako. Juostaanpa sitten kovilla lihaksilla, parempi se kai kuin pehmeät. Tuhkapilvi kyllä hermostuttaa mutta jospa se haihtuu perjantaihin mennessä. Vissyä- ja malto6 aion käyttää tankkaukseen avuksi, en millään osaa syödä noita hh-pitoisia ruokia tarpeeksi. oi ja voi mutta onpa ihanaa lähteä elämäni ekalle. Pitää vielä fiilistellä Tukholman diaesityksestä netin kautta, pääsee oikeaan tunnelmaan ja tietää missä tulee juoksemaan.

 2. Ebba ja Ockra kirjoitti:

  Ihan tässä alkaa sivustaseuraajaakin hykerryttämään! Voisinpa olla kärpäsenä seuraamassa juoksuasi. Suurella sydämmellä ainakin olet valmistautunut. Nyt vain laulelet loppuajan vanhaa… ”ota löysin rantein, älä jännitä” 😀

 3. Anonymous kirjoitti:

  Tääläkin tankkaillaan. Olen nyt tehnyt päätöksen,että lähden juoksemaan.Osteopaatti on tehnyt mitä voi ja toivottavsti se riittää siihen ettei juoksu jää säären takia kesken.
  Tuo sää mietityttää…kokemusta on vain hellemaroilta ja tuohon säähän pukeutuminen mietityttää.
  Pitäiskö yläosaan laittaa lyhyttä vai pitkää ja kenkien kastumista ei kait voi mitenkään estää.Sade on mulle hankala juttu, mutta kun siihen ei voi vaikuttaa on vain sopeuduttuva.
  Maratonia edeltävä paniikki potensiin sata on päällä ja aina tässä vaiheessa mä mietin,että miksi en harrasta jotakin ihan muuta.Olo on kun ei olisi koskaan lenkillä käynytkään…niin epävarma.Apua!!!
  Terkuin Minna

 4. Pia kirjoitti:

  Tsemppiä Tukholmaan! Toivottavasti kaikki menee suunnitellusta ja sadekin pysyy poissa.

 5. Ninni kirjoitti:

  Sigge, toivottavasti saat etureidet kuntoon. Mä en oo koskaan kokeillu tuota maltoa. Sen takia mäkin juon tuoremehua, että tulee hiilareita. 🙂 Kovasti täälläkin jo odotellaan lauantaita!

  Ebba ja Ockra, täytyykin laulaa mun kamalalla lauluäänellä. 😉 Tervetuloa vaan joskus ”huoltojoukkoihin”. 😉

  Minna, hieno päätös! Toivottavasti juoksu on kivutonta ja pääset maaliin saakka. Mä laitan lyhythihaisen ja capripituiset trikoot. Nyt sääennuste on vähän parempi, eikä pitäisi ihan älyttömiä sadellakaan. No onneksi epävarmuus väistyy pian ja päästään töihin! 🙂

  Pia, kiitos! Toivotaan parasta. 🙂

 6. Laura kirjoitti:

  Tsemiä tsemiä!

  Toivottavasti törmätään!

 7. Anonymous kirjoitti:

  Onnea Ninni juoksuun!
  Itselläni se jäi sitten väliin…tauti iski yöllä ja tulin juuri lääkäristä.Olo on pettynyt…pettymyksen jälkeen on pakko suunnta lenkkarit kohti uusia tavoitteita.Ihan pakko!
  Laitahan raporttia juoksun jälkeen.
  Minna

 8. Ninni kirjoitti:

  Kiitos Laura! 🙂

  Minna, onpa harmi juttu! Just kun päätit, että lähdet, niin nyt et pääsekään. 🙁 Täytyy vaan aatella, että uusia juoksuja tulee. Kiitoksia tsempeistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.