Hae
Ninnin energianurkkaus

Lepoviikot loppui

Nyt on kulunut kaksi viikkoa maratonista, ja itselleni lupaamani palautteluviikot ovat ohi. Viime viikon treenit olivat sen edellisessä kirjoituksessa mainitsemani 6,48km juoksun lisäksi:
– pe 19,2km rullaluistelu 1h15min, keskisyke 145.
– la 22,2km pyöräily  1:01:29, keskisyke 130.
– su 8,29km hölköttely 1:03, vauhti 7:40 min/km, keskisyke 137.

Lämmintähän on piisannu joka päivä n. 30 astetta ja juoksemaan en oo viittiny lähteä. Se tuntuu niin uskomattoman pahalta ja sykkeet nousee, joten kävin rulliksilla ja pyörällä tekemässä lenkit. Eilen sunnuntaina oli enää 24 astetta, joten lähdin yhden systerin (niitähän mulla on kolme kappaletta) kanssa hölkkäilemään. Oikeassa pohkeessa ja sääressä oli samoja puukkotuntemuksia kuin mitä ennen maratonia, mutta alun lämpeämisen jälkeen sillä pystyi juosta. Hienosti sykkeet pysyi todella alhaalla.

Tänään sitten lähdin klo 7 ensimmäiselle normaalivauhtiselle peruskestävyyslenkille maratonin jälkeen. Pientä tihkusadetta ja viileää ilmaa, ihanaa! Mä niin nautin tuosta sateesta! Lenkille lähtiessä en tiennyt minkä pituisen lenkin juoksisin. Pohkeessa tuntui, mutta juoksu tuntui silti hyvältä. Mittari oli takin hihan alla piilossa ja fiiliksellä mentiin. Tarkoitus oli pitää sykkeet alla aerobisen kynnyksen, 160, ja siinä onnistuinkin. Aika hyvin tiedän, koska sykkeet on kynnyksellä ja koska alle kynnyksen. Välillä katselin kellosta sykkeet ja kilsan väliajat, jotka jäivät hienosti alle kuuteen. Jatkoin yhdestä risteyksestä suoraan, jotta lenkistä tulisi n. kymppi. No lopuksi matka tyssäsi vain 6,6 kilometriin. Pohje oli ihan puupökkelö. Kävelin 1,5km ja hölkkäilin viimeiset 1,5km 6:50-7:00 vauhtia. Täytyy mennä hierojalle!

6,63km, 39:24, 5:56 min/km, keskisyke 156, maksimi 168.
kävely/hölkkä 3,08km, 25:17, keskisyke 130, maksimi 154.

Paino ei oo tippunu mihinkään (on pysyny kilon sisällä), vaikka kaloreita oonkin laskenut. No täytyy jatkaa ja katsoa mitä tuleva tuo. 🙂

3 kommenttia

 1. Ebba ja Ockra kirjoitti:

  Edelleen mä suosittelisin sulle tuota Back on Track pohje suojaa.

  http://www.backontrack.com/fi/tuotteet/ihmiset/pohjesuoja/

  Hyviä tuloksia on saatu ainakin hevosilla ja koirilla. Itselläni on niska suoja ja Ebballa loimi. Ockrakin saa ehdottomasti syksyllä oman loimensa.
  Tuosta painosta sen verran, että jos nainen on pelkkää lihasta, niin mistä sitä oikein laihduttaa? Tottakai paino nousee, kun lihakset kasvaa. OLET SOPIVA JUURI TUOLLAISENA! 🙂

 2. Päivikki kirjoitti:

  Kiinosti tuo sun aerobinen kynnys… että se on noinkin korkea kuin 160. Odotan nimittäin piakoin saapuvaksi omia tuloksia s-postiin, eilen tehtiin testi. Eikä jaksais millään odottaa 😉

 3. Ninni kirjoitti:

  Ebba ja Ockra, pitää kyllä pistää mietintää tuokin. Oon miettiny kompressiosukkia, että olisiko niistä jotain apua..

  Heh, en mä oo pelkkää lihasta. 😀 Kiitos kuitenkin! Pari vuotta sitten painoin 5 kiloa vähemmän, joten se kummittelee. Ikinä en itteäni juoksijan kroppaiseksi saa, ja se ei oo ees tavoitteenakaan.

  Päivikki: Mielenkiinnolla odotan sun tuloksia myös! 🙂 Joo, mun aerobinen kynnys on 160, anaerobinen 180, ja maksimi 199.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.