Hae
Ninnin energianurkkaus

LPG-terapia

Törmäsin ihan sattumalta tällaiseen terapiaan. Itse asiassa soittelin Back on Track -pohjesuojan perään fysioterapeutille, joka tällaista terapiaa antaa. Aattelin, että kokeillaan. Oon valmis kaikkeen, kun vaan saisin nää jalat oikeasti kuntoon. Siis olisi ihan mielettömän hienoa, jos saisi treenattua neljä kuukautta putkeen ilman mitään vaivoja! Suunnittelin lomallani treenaavani välillä jopa kaksi kertaa päivässä, aamulla ennen miehen töihinlähtöä ja illalla toisen kerran. Toki maratonin jälkeen joutui ensin palauttelemaan, mutta edellisellä ja tällä viikolla sais jo mennä vauhdilla. Harmittaa! Katselin eilenkin juoksijoita auton ratista. Niin kateellinen kesäsateessa juoksijoille. Mikään ei oo parempaa! Lähdin sitten itse parin tunnin kävelylenkille, tuntui kyllä sääressä.

No tänään sitten kävin kyseisessä terapiassa ja olipas mielenkiintoista. Toki fyssari ensin katseli jalkoja eri asennosta ja teki analyysia. Mulla on ihan mielettömän kireet pohkeet ja sääret. Nilkka ei taivu kunnolla ja jalkaholvi on laskeutunut. En muista oliko vain oikean jalan vai molempien jalkaholvit. Sääret ovat mielettömän voimakkaat. Säärten voimakkuus ja lihaksikkuus johtuu siitä, että koska nilkka ei taivu kunnolla (kireä akillesjänne ja alapohje), niin juostessa joudun tekemään lisätyötä joka askelluksessa ja ikäänkuin itse nostaa askeleen päkiälle ja varpaille. Tämä tulee automaattisesti, mutta kuormitta säärtä. Ja näin ollen ovat voimakkaat, mutta myös rasittuneet. Pohje, varsinkin alempi pohjelihas oli ihan kamalan kireä. Fyssari sanoi, että tämä ongelma on tosi yleinen keski-ikäisillä miehillä. Jep, mä oon 31-vuotias nainen. Lisäksi raajat olivat keränneet nestettä paljon.

Itse terapia ei ollut mitään kivutonta todella kipeille, varsinkin oikealle, jaloille. Puin sellaiset kireät sukkahousut, joskin paksumpaa kangasta olevat housut, jalkaani. Ja sen jälkeen käsiteltiin siis sääret ja pohkeet. Tämä käsittely on vähän kuin hieronnan vastakohta, eli ihoa ja kudoksia nostetaan. Ohjeeksi tuli venytellä tänään mennen, tullen ja palatessa sekä juoda vettä. Käsittely uusitaan torstaina. Heti 40 minuutin käsittelyn jälkeen jalat tuntuivat oudon kevyiltä ja nyt katotaan onko tästä mitään apua.

Lähde: http://www.lpgterapia.fi

 • sopii urheilijoille ja kuntoilijoille ennen ja jälkeen suorituksen:
  lihastehostaa lihasvammojen ja traumojen jälkitilojen hoitoa
  käytetään urheilufysioterapiassa valmistavana ja palauttavana hoitona, joka parantaa suoritusta ja sensomotoriikkaa sekä nopeuttaa maitohappojen poistumista lihasten joustavuus paranee ja elastisuus kasvaa, lihakset rentoutuvat
 • auttaa kipu- ja särkytiloihin (esim. iskiasvaivat, tenniskyynärpään ja golfkäden oireet):
  lihaskireydet, liikerajoitukset ja lihasjännitykset vähenevät
  erittäin hyvä fibromyalgian ja reuman hoidossa (hyviä kokemuksia ja tutkimuksia fibromyalgian hoidosta jo 10 vuoden ajalta)
  pääsee hyvin käsiksi lihaksen kipupisteisiin ja suuriin lihaksiin

5 kommenttia

 1. Päivikki kirjoitti:

  Täällä podetaan samaa tuskaa… haluttaisi niin treenata, mutta kroppa alkaa antaa vanhoja merkkejä vaivista. Harmittaa varsinkin kun treenit ovat menneet tähän asti niin nousujohteisesti. Nyt oon kyllä päässyt kuukauden pidemmälle, kuin vuosi sitten. Laskettaisiinko se edistymiseksi?

 2. Päivikki kirjoitti:

  Juu siis vaivoista ;D

 3. Ninni kirjoitti:

  Voi Päivikki, tosi harmi kuulla, että sulla on sama ongelma. Mielettömän harmillinen juttu! Haluja on, mutta mahdollisuus huono. 🙁

 4. Jaanaba kirjoitti:

  Toi on kyllä tosi ikävää, että tulee kaikenmaailman ongelmia ja haluais kuitenkin harrastaa. Mur.

  Toivottavasti hoidosta on apua sulle.

 5. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba: Joo, se on kyllä oikeasti tosi ikävää! Jalat tuntuvat ainakin nyt paremmilta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.