Hae
Ninnin energianurkkaus

Puolikas jää väliin

Tein päätöksen jo viikonloppuna, että tulevana lauantaina en Lakeus maratonilla puolikasta juokse. Tällä hetkellä oon vaan vakuuttuneempi päätöksestäni, nimittäin sen verran kipuja jalassa on. Kiitos vaan kaikille järkeä puhuneille! Mä luulen, että mä haluan päästä omiin tavoitteisiini ja toteuttaa suunnitelmani sen verran kovasti, että mä en oikeasti osaa aatella järkevästi. En vaan osaa. Suorastaan täysi aloittelija.

Seurailin säätiedotustakin puolikasta aatellen joka päivä, ja se vaihteli hirveästi. Esim. perjantaina aamulla näytti +18 astetta ja vesisadetta ja puolestaan illalla 23 astetta ja aurinkoa. Näin se vaihteli monta kertaa päivässä, ja nyt luvataan 27 astetta, joten sääkään ei todellakaan mua suosisi. Juoksen siis seuraavan kerran syyskuun alussa puolimaratonin joko Vaasan maratonilla tai Jyväskylän Finlandiassa. Ja sitten syyskuun 25. päivä kokonaisen Berliinissä. Siinä seuraavat tavoitteet. Tarkempiin aikatavoitteisiin palaan lähempänä, mutta se nyt on selvää, että puolikkaalla pitäisi se 2h vihdoinkin alittaa.

En oo nyt sitten perjantain jälkeen juossut. Vähän vain koiran kanssa kävelyllä ja eilen rullaluistelemassa (1h28min / 22,5km). Se tuntui sellaiselta, että sitä voisi tehdäkin. Jotain tuntemuksia oli jalassa, mutta ei suuria kipuja. Luisteleminen tuntui kummasti takapuolessa, tehokasta siis. 😉

Tänään kävin urheiluhierojalla, joka runnoi mun pohkeet niin, että sattui ihan älyttömästi. Hyvä, etten siitä pöydän läpi menny karkuun. Soleus-lihas oli hänen mukaan kaiken pahan alku ja juuri. Eli siis tämä leveä kantalihas (kuvan lähde):

Ens viikolla käyn tiistaina fyssarin hellässä hieronnassa, ja torstaina urheiluhierojan ronskissa käsittelyssä. Juoksen aikaisintaan sen jälkeisenä viikonloppuna, eli reilu viikko vielä juoksutaukoa. Näin ollen juoksutaukoa tulee yhteensä kaksi viikkoa. Sekin lenkki tulee olemaan tosi rauhallinen ja hiekkatiellä (Halliskan kuntorata). Tänään pidän lepopäivän, ja huomenna kahvakuulaa ja muutenkin panostan nyt lihaskuntoon ja venyttelyyn. Salaa haaveilen personal traineristä, joka kattois syömisten perään ja tekis ohjelmat juoksusta lähtien!! Oi, olis ihanaa!

2 kommenttia

  1. Kirsi H. kirjoitti:

    Järkevä päätös vaivojen takia. Ja muutenkin, sillä eikös se Lakeus Maratonin reitti ole ihan älyttömän boring ja siksi henkisesti lamaannuttava.

  2. Ninni kirjoitti:

    Joo, ei näill jaloilla kyllä nyt pysty juoksemaan. En oo koskaan tuota Lakeus maratonin reittiä kiertäny, juossu vaan sitä Keski-Nurmon pätkää, jos Kertunlaakson kautta oon lenkkiä tehny. Se on ihan ok, vaikka pitkä suora onkin. Se Atrialle menevä suora on kyllä melkoisen tylsä, se on totta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.