Hae
Ninnin energianurkkaus

Mieletön Merida

Lähdin tänään Tampereelta kotiin tällaisen ihanuuden kanssa eli Merida Cyclocross 3 disc:

Kun ensimmäistä pyörää koeajoin, niin tuntui, että kaadun pyörällä. 😀 Niin kevyt ja herkkä pyörä oli. Niin erilainen polkea kuin oma vanha maastopyöräni. Tässä Meridassa on 18 vaihdetta, eli siis kaksi eturatasta. Mietin tässä vaiheessa kyllä Kipan suositusta kolmesta eturattaastsa.. Focus Planet 2012 olis ollu toinen vaihtoehto, missä oli kolme eturatasta, mutta juuri pari tuntia joku oli ostanu pienimmän koon. Ens viikolla olisi tullu, jos oltais tilattu. Ostin kuitenkin tuon Meridan, koska se tuntui niin hyvälle ja siihen tuli hyvä alennus. Koko on siis 48, eli pienin. Polkimet vaihdettiin sellaisiksi, missä toisella puolella on lukitus ja toisella tavallinen. Rattaat on Shimano Tiagra. 105 olis ollu parempi, mutta jo etukäteen aattelin, että budjetti ei salli niitä ja pärjään kyllä Tiagroilla. Ja hyvin näytti nuokin toimivan! Lisäksi tuli ostettua kengät, juomapulloteline, juomapullo ja lokasuojat.

Muu perhe oli jäätelöllä sillä aikaa, kun mä vietin pyöräkaupassa aikaani. Kun he tulivat paikalle, niin tyttäreni pyysi pyöränlukkoa kaupan päälle (vanha jouduttiin katkaisemaan lukon hajottua) ja niin myyjä antoi jokaiselle jotakin, mieskin sai muistilehtiön. 😀 Tuon leppäkerttusoittokello on mainio, siivet saa kiinni. Eli siis lukko ja kaksi kelloa.

Kotimatkalla tajusin, että mä haluan hanskat jo ekalla kerralla käsiin. Etten kaatuessani saa kämmeniä auki. ;D Onneksi ehdin juuri ja juuri Seinäjoella kauppaan, ja ostin punamustat hanskat ja pyöräilytrikoot, kun olivat hyvässä alennuksessa. Tiedän, että hyvät varusteet takaavat nautinnon (oon huomannu sen juoksussa), ja koska oon jo ennemmin todennu tarvivani pyöräilyhousuja jo vajaan tunnin lenkillä, niin päätin ne nyt ostaa (jos huomenna on hyvä sää, niin pyöräilen mökille). Onneksi on ale. 🙂

Ensin yritin monta kertaa saada kengän lukkoon kiinni, ja kun se onnistui, niin ajoin meidän kadulla toinen kenkä lukossa ja toisessa tavallinen kenkä. Pakkohan sitä oli harjoitella, miten se homma toimii. 😉 Sitten ei muuta kuin lenkille. Kiertelin n. 20km ihan vaan kaupungissa kävelyteitä, ja voi että mä nautin! Huomenna on pakko päästä maantielle, toivottavasti ei sada. Nyt mä oikeasti ymmärrän noiden lukkopolkimien mahtavuuden. Sitä jalkaa pysty sekä painamaan että nostamaan. Tavallisilla kengillä voi vaan painaa. 🙂 Oli niin tyytyväinen pyörään, eikä mitään kipua tietenkään pohkeessa ja sääressä tuntunut. Ainut, että alaselkä vähän väsyi. Joko tottumattomuudesta, tai sitten pitää ajoasentoa vielä vähän fiksata. Loppumatkasta risteyksestä lähtiessä kengät napsahti jo ihan itestään polkimiin kiinni. Enkä tosiaan kaatunut kertaakaan, jee! 😀

Tässä lähdössä sille ekalle oikealle lenkille. Moitin pullottavaani mahaa, niin mies käski photoshopata kuvaan sixpackin. 😀 En kuitenkaan tehny, olkoon nyt mikä on. Vielä pitäis asentaa lokarit pyörään. Jalkaa ja lukkoa ei oo, tarvinkohan niitä..

12 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Onnee pyörästä, hieno on se, hyvä valinta. Ja myös pyöräilykengät on hyvännäköiset.

  En mä ainakaan ole pyörään jalkaa kaivannut ollenkaan.

  Hyviä pyöräilyreissuja!

 2. Ammi kirjoitti:

  Onnea uudelle cyclocross-harrastajalle! Tiedän tunteen, itse ostin oman Cannondaleni pari kuukautta sitten. Mun pyörässä ei ole jalustinta ja lokaritkin ajattelin riipiä menemään. Mieti niitä vielä. Mulla on mennyt aika kauan hyvän pyöräilyasennon löytymiseen, pahasti meinaa välillä vieläkin niskat kipeytyä. Mutta tällä viikolla ajoin jo 86 km parilla pysähdyksellä, joten parempaan suuntaan ollaan menossa 🙂

 3. Kipa kirjoitti:

  Mulla on lokarit cc:ssäni (maantiepyörässä ei luonnollisesti ole), eikä ne siinä oo haitannut. Enemmänkin oon ollut niistä ihan kiitollinen, etten oo aina ihan ravassa, kun mä ajelen sillä tavallisiakin ajoja. Sit jos ajat vaan lenkkiä, niin lokareita ei varmaan tarvi, ehkä sä ajelet mahdolliset hyötyajot sillä vanhalla pyörällä?

  Ja kyllä sä totut siihen ajoasentoon, alkuun tietty paikat väsyy, mutta sitten siihen tottuu. Toki kannattaa yrittää säätää sitä asentoo, jos tuntuu pahalta, mutta oletan, että se katsottiin kaupassa kuntoon?

 4. Ammi kirjoitti:

  Mulla kolisee jalka helposti eturenkaan lokariin. Onhan tuota oppinut jo varomaan, mutta on se vähän hankalaa, jos on ylämäki ja tulee käännös. Osuis se kyllä renkaaseenkin, mutta ilman lokaria olis enemmän pelivaraa. Lisäksi oon alkanut kaivata vähän katu-uskottavuutta 😉

 5. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba, kiitos! Kengät tuntuivat tosi hyviltä jalassa ja vielä kivannäköisetkin. 🙂 Jalalle ei siis taida olla tarvetta.

  Ammi, kiitoksia! Kiva kun jätit kommenttia. 🙂 Onnittelut myös sulle uudesta pyörästä. Pitkään sulla on menny ajoasennon löytymiseen, joten ehkä sitä itelläkin hetki vierähtää. Jalkaa ei siis tarvi. 😉

  Kipa: Joo, kaupassa katottiin asento. Mutta ite mietin vielä, että pitääkö lestaa siirtää esim. taaksepäin. Mulla on kuitenkin pitkä selkä ja lyhyet jalat. No täytyy kokeilla, mikä tuntuis parhaimmalta. Ajan nyt ensin hetken näin, että edes jotenkin totun erilaiseen asentoon.

  Mä mietin ensin, että ajan työmatkatkin tuolla pyörällä. Mutta mietin vaan sitten pyörän säilyttämistä töissä, kaippa sen voisi johonkin sivuun lukita tai sisälle ottaa. Lukkoa mulla ei vielä ees oo.

 6. Pia kirjoitti:

  Onnea uudelle pyörälle!

  Hanskat kannattaa tosiaan aina ajaessa pitää kädessä ihan vaan siltä varalta että jotain sattuu.

 7. Ninni kirjoitti:

  Kiitos Piia! 🙂

 8. Ele kirjoitti:

  Vitsit, miten hieno pyörä! 🙂 Mäkin haluan cyclocrossin! Paljonko maksoit pyörästä?

  Kannattaa hommata jykevä vakuutusyhtiöiden hyväksymä u-lukko ja sen lisäksi vaijeri. Mä säilytän omaa pyörääni työpaikan parkkihallissa. Ulos en uskalla jättää.

 9. Ninni kirjoitti:

  Ele, hintaa tuli pyörälle just budjetin verran eli 999 euroa (ovh 1250). 🙂 Siihen sitten päälle kengät 95, juomapulloteline + juomapullo 15, lokarit 45 ja toisenlaisista polkimista lisäkustannuksia 20 euroa. Yhteensä siis 1174 euroa köyhempänä lähdin liikkeestä. Onneksi on Visa. 😉

  Kiitos lukkovinkeistä!

 10. Anonymous kirjoitti:

  Moi! Paljon ninni sulla on pituutta? Olen katsonut samaa pyörää ja saman kokoista. Koeajolle on vaan yli 300 km matkaa jtn olisi kiva tietää onko ihan turha reissu tulossa. Itsellä pituutta vain 159.

  • NinniM kirjoitti:

   Hei, oon 165 pitkä. Lyhyet jalat ja pitkä selkä. Jos sulla on lyhyt selkä, niin kannattaa ainakin vaihtaa lyhyempi tangonkannatin, muuten on liian pitkä runko.

 11. Anonymous kirjoitti:

  Kiitos vastauksesta! Vaikeaa on löytää näin lyhyelle cc:a. Maantiepyöriä kyllä olisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.