Hae
Ninnin energianurkkaus

Koulun penkille

Tässä nyt oon jonkin verran pohtinut näitä mun jalkaongelmia, ja sitä myötä monipuolistaa treenaamista. Jos kroppa ei kestä niin paljon juoksua, niin tehdään jotain muuta. Triathlon lajina kiinnostaa, mutta oon todella huono uimari. En sano, että juoksen tai pyöräilen nopeasti ja hyvin, vaan uinti oikeasti on tosi hankalaa. Kukaan ei oo koskaan opettanu mulle tekniikkaa, joten en sitä myöskään osaa. Eilen kävin uimassa 2km eli todistetusti pinnalla pysyn! 😉 Mutta aikaa siihen menikin sitten 1h 11min. Tyyli oli jotain rintauinnin tapaista. Kokeilin muutaman kerran uida vapaauintia, mutta sellasen 5 metriä pääsin ja sit loppui happi tms. Sitten vaikka en huomannu nielleeni vettä, niin röyhäilin sitä. Meniköhän sitä sitten nenän kautta.. Varmaan viitisen kertaa kokeilin ja sitten lopetin, ettei kukaan erehdy pelastamaan mua sieltä vedestä. 😀 Keskisyke oli 131, eli ei sitä oikeastikaan lujaa menty.

Mietin kyllä tuon kokeilun jälkeen taas, että mitä tulikaan tehtyä.. Nimittäin ilmoittauduin eilen triathlonkouluun! No tarkoitus on oikeasti lähteä opettelemaan uintitekniikkaa ja katsomaan onko se laji mua varten. Siellähän sitä oppii ja pystyy päättämään jatkosta lajin parissa. Ja saanpahan taas aiheutettua tuttavapiirissä ylimääräisiä sydämenlyöntejä, kun oon taas saanu jonkun uuden päähänpiston. 😉 No tärkeintä on, että mies näyttää harrastukselle vihreää valoa! Kotona kun on yksi 5,5v poika ja kaksi vajaa 8v tyttöä, niin täytyy ajatella perhettäkin eikä vain itseä.

Suurimman osan lenkeistähän mä teen silloin, kun lapset nukkuu eli iltaisin puoli ysin jälkeen. Aamulenkkejä pitäisi tehdä enemmän. Mä en vaan tahdo millään saada itteäni ylös viiden jälkeen. Tänään kävinkin juoksemassa aamusta, kun päivällä on hieroja, enkä sitten illalla voi mennä. Illalla vain nukkumaan jo klo 21.30. Kävelin alkuun kilometrin ja toivoin, että jalat ees vähän lämpenisivät. Sen jälkeen juoksin 5,07km aikaan 30:17. Keskivauhti 5:58 min/km ja keskisyke 159. Kyllä se päivä alkaa ihan erilailla, kun on jo aamusta tehnyt lenkin! 🙂

Kävin eilen siellä fysioterapeutilla/askelklinikalla. Tulen saamaan pohjalliset, joilla korjataan jalan virheasentoa ja näin ollen ehkästään tulevia vammoja. Mä en oo oikein varma onko tämä nyt järkevä ostos, mutta vähän jo epätoivoisena ne hankin. Ainakin ne, joilla pohjallisia on, ovat olleet niihin tyytyväisiä. Ne rahat menevät siis joko juuri oikeaan paikkaan tai kankkulan kaivoon.. Kiva sanoa noin, mutta kun en oikeasti yhtään tiedä. Virheasentoa mulla kuitenkin jaloissa on, sen tiedän.

Vaasan puolimaratoniin on aikaa 4,5 viikkoa ja Berliiniin 7,5 viikkoa. Ennen puolikasta pitäisi pystyä tekemään yksi pitkä lenkki, siis jo parin viikon päästä. En tiedä onko musta kolmen viikon päästä juoksemaan kahta tuntia, saati kuukauden päästä puolikasta reippaasti. Nyt täytyy vaan kuulostella, että mihin suuntaan menee. Kymppikin mua kiinnostaisi, koska oon ihan varma, että voisin parantaa viime syksynä juoksemaani kympin aikaa. En vaan tiedä, että missä ja koska sen tekisin. Tai juoksisinko puolikkaan sijaan kympin jossain muualla? Katsotaan ja kuulostellaan.. Kerrankin otan rauhallisesti ja miettien, että mikä on järkevää. 🙂

13 kommenttia

 1. Pia kirjoitti:

  Triathlon-koulu kuulostaa hyvältä! Uinti on tekniikkalaji, ja oikean tekniikan opettelu tuo siihen ihan uuden ulottuvuuden!

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Tattadaa en jaksa odottaa triathlonkoulun alkamista! =)

  Mää oon ittekseni harjoitellut sitä untia jo jonkin verran ja kyllä siihen aikaa meni, että jaksoi vapaauintia vetää putkeen edes muutaman altaanmitan. Aina meinas hengästyä ihan liikaa.

  Kyllä uinnissa kehittyy kun antaa sille aikaa.

  Mullahan on selkälääkärin määräyksestä fysioterapeutin tekemät pohjalliset ja kai ne hyvät on olleet. Vaikee sanoa missä tilanteessa olisin ilman pohjallisia. Rasittavaa vaan aina siirtää niitä yksiä ja samoja pohjallisia kengistä toiseen, pitäis olla monet.

 3. Kipa kirjoitti:

  Voi Ninni, sulla menee todella hyvin, jos jaksat uida yhtään milläkään tyylillä ilman uintitreeniä kaks kilsaa. Voin kertoa aloittaneeni itse ihan eri lähtökohdista (puoli kilsaa meni just ja just puolessa tunnissa, kun lepäsin 25 metrin välein ja vaparia ei edes metriä). Kehittyminen vaatii vaan sitä tuskallista kärsivällisyyttä, mutta kyllä se siitä lähtee sujumaan, ihan varmasti!

 4. Ninni kirjoitti:

  Pia, toivon totisesti, että uimaan opin! 🙂

  Jaanaba, niin että sun uintis on jo tuolla mallilla! Mitä jos mennäänkin omille tunneille?! 😉 Toisikin pohjalliset autuuden! 🙂

  Kipa, voi että mä tulin iloiseksi sun viestin luettuani! 🙂 🙂 Ehkä mullakin on sitten saumoja joskus osata uida! Kyllä mä toki eilen mietin, että jaksoin uida paljon pitempään nyt kuin esim. vuosi sitten.

 5. Jaanaba kirjoitti:

  Ei mennä omille tunneille. =D

 6. Kirsi H. kirjoitti:

  Onnea triathlonkouluun!

  Painin samojen ongelmien kanssa kuin sinä, eli aikaa treenille ei tahdo olla. Sen vuoksi jätän suosilla aikaavievämmät urheilut muille, esim. juurikin triathlonin, vaikka kaverini on siihen houkutellut. Nääs kun on 2 v lapsi ja melkoinen eläinlauma, juoksu on ainut, jonka jotenkin saan soviteltua tähän. Hevosten kanssa pitkin mettiä meneminen kun vie sekin aikaa paljon.

  Mua jo kaduttaa että olen mainostanut sitä Vaasan puolikasta. Meen toki sinne, mutta missä kunnossa… apua!

 7. Ninni kirjoitti:

  Kirsi H, kiitos! Hevoset vievät kyllä paljon aikaa, sivusta oon sitäkin seurannut. 🙂 Eikös tuolla sun kaverilla oo myös kaksoset? Aattelin, että ei täällä päin kovin montaa teräsnaista oo. 😉 Ei varmaan hirveästi muuta ehdi tehdäkään kuin treenata, kun aikoo täysmatkalle. Mä aattelin toistaiseksi ensin katsoa, että onko laji mua varten ja jos innostun, niin aloittaa ihan lyhyistä matkoista. 🙂

  Mä uskon, että sä vedät Vaasassa paremmin kuin mä!! Sun peruskunto on niin hyvä! 🙂 Sinne muuten sovitaan sitten treffit. 😉

 8. Laura kirjoitti:

  Järkevältä kuulostaa kyllä sun aatteet ja mietteet, ei muutakun siitä sitten vaan 🙂

  Määkin oon nyt innostunut tosta triathloonista sitten, kun kaikki muutkin ja kun se on kerta niin huippua! Tavoitteena triathlon vuoteen 2020 mennessä (täytän sillon 40 vee). Matkalla ei väliä!

 9. Ninni kirjoitti:

  Laura, ei muuta kuin samaan kouluun! Vielä ehtii. 😉 Treenataan sitten yhdessä kohti uusia tavoitteita. 🙂

 10. Jaanaba kirjoitti:

  Laura mukaan triathlonkouluun! Ei se juoksujutuista oo pois, sinne vaan.

 11. Outi kirjoitti:

  Triathlonkoulu, huikeaa!

  Ja minäkin äskettäin vilkuilin Vaasan puolimaratonia tai pienepää matkaa siellä. En tiedä uskaltaisinko korkata juoksutapahtumaan osallistumisen jo tänä syksynä. 🙂

 12. Ebba ja Ockra kirjoitti:

  Olette te kaikki melkoisia naisia! Mä tyydyn haistelemaan endorfiineja täällä Ninnin blogissa. Omat treenit ovat ”vain” koirien kanssa metsässä talsimista ja hevosteluja.

 13. Ninni kirjoitti:

  Outi, ehdottomasti uskallat! Tarvittaessa kävely välissä ei haittaa yhtään mitään! 🙂 Jos ei puolikasta, niin sitten se vartti 10,5km. Mutta lähde mukaan! 🙂

  Ebba ja Ockra, jos sä vielä ehtisit sieltä vuorotyön ja taloprojektin seasta treenaamaan, niin sulla olis vuorokaudessa ylimääräisiä tunteja. 😉 Ja mulle kelpaa hyvin yhteiset koiralenkit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.