Hae
Ninnin energianurkkaus

Lääkettä olkapäähän

Tiistain uinnin jälkeen en oo tehny mitään, tuntuu tosi laiskalle, vaikka nyt ei ookaan menossa kuin toinen lepopäivä peräkkäin. Mutta periaatteessa tiistaikin oli lepopäivä, kun aamulla uin ja tarkoitus oli kuitenkin illalla käydä juoksemassa..

Käden suhteen tilanne on ollut outo ja pelottava. Viidentoista vuoden ajan ongelmia olkapään kanssa on ollut, mutta ei alun tapaturman jälkeen mitään tällaista. Siis normaalisti kättä särkee 2-3 tuntia olkapään sijoiltaanmenon jälkeen. Kun olkapäätä oli särkenyt jo reilun vuorokauden ja liikerata oli rajoittunut, niin päätin piipahtaa työterveydessä. Mietin jo, että enkö oo saanu kättä paikoilleen oikein, onko siellä joku hermo välissä tms. Lääkäri tutki, ja totesi olkapään symmetriseksi toisen kanssa. Myös puristusvoima oli tallella. Jos siellä olisi hermo välissä, niin säteilisi kuulemma ranteeseen ja sormiin asti. Nythän tuntuu vain kyynärpäähän asti. Lääkäri ei oikein osannut sen kummemmin sanoa, mutta jotenkin on nyt vaan käsi saanut normaalia pahemman tällin.

Lähdin reseptin kanssa kotiin, ja ohjeistuksen, että uintia ja kättä kuormittavaa toimintaa on vältettävä ainakin loppuviikko.

Edelleen tänään kädessä tuntuu, mutta on kuitenkin parempi kuin eilen. Aivan kuin olisi painetta olkapäässä, ja välillä tuntuu ihan kuin puutuisi, vaikka ei puudukaan. Kun kättä liikuttaa, niin olkapää rutisee todella ikävästi. Eli ihan normaali se ei kyllä nyt ole.. :/

Tänään aattelin käydä juoksemassa, jos se tärähtely ei satu olkapäähän. Mies on työreissussa, mutta käytän nuorimman lapsen terapiassa olevan tunnin hyväkseni. Mä oon päättänyt nyt hyödyntää noita lenkkeihin. Mutta alkaa vaan käydä aika vähiin nämä päivät ennen puolikasta, jonne on n. kaksi viikkoa aikaa. Edelleen kymppi on pisin lenkki kolmeen kuukauteen, ja kova sekä pitkä on tekemättä. Kääk.

Mietin, että pitäiskö lähteä sunnuntaina kattomaan triathlonin EM-kisoja Tampereelle… 🙂

2 kommenttia

  1. Jaanaba kirjoitti:

    Voi sun olkapäätä, toivottavasti se paranee hyvin ja voit jatkossa UIDA ja muutenkin liikkua! Nyyh.

    Voin kertoa, että pitäisi lähetä kattomaan noita EM-kisoja, meidän perhe on menossa. =)

  2. Ninni kirjoitti:

    Jaanaba, sitä mä todellakin toivon!! On tosi pelottavaa, että käsi käyttäytyy näin, kun ei oo vuosien aikana ikinä käyttäytynyt.

    Ahaa, täytyykin kotona mainita ja kattoa, että millä porukalla lähtis, jos lähtis. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.