Hae
Ninnin energianurkkaus

Parin viikon kuuri

Ilmoitin itseni Fitfarmin (Jutta Gustafsbergin ja kumppaneiden) Go Fat Go -haasteeseen. Mulla tulee tuosta gfg:st√§ mieleen kvg. ūüėÄ No mutta joka tapauksessa noudatin t√§t√§ dieetti√§ viime syksyn√§ muistaakseni l√§hes kaksi viikkoa, mutta kun en jaksanut noilla ev√§ill√§ pitki√§ lenkkej√§, niin j√§tin sen. 1,5 tunnin kohdalla olin jo py√∂rty√§.

Nyt haluan t√§st√§ hiilarim√§t√∂st√§ eroon, ja kun sopivasti eksyin t√§n√§√§n noille sivuille ja uusi haaste alkaa maanantaina, niin hetken mielijohteesta ilmoittauduin mukaan! ūüôā Mullahan ei siis oikeasti ole mik√§√§n juoksijan kroppa, ei l√§hellek√§√§n. Olen pitk√§ 165,5cm ja painan n. 68 kiloa. Pituudessa on t√§rke√§ tuo puoli sentti√§, toivottavasti en oo sit√§ kutistunut viel√§.:D Mutta siis jo mitat kertoo sit√§, ett√§ varaa on. Painoin muutama vuosi sitten 61-62 kiloa ja se olis hyv√§. Kaapistakin l√∂ytyy kasa farkkuja, jotka menisiv√§t jalkaa painon pudottua. ūüôā

Pari kertaa kymmenen vuoden aikana oon kymmenisen kiloa tiputtanut Painonvartijoiden Pisteillä. Nykyään tämä painon tiputtaminen on paljon hankalampaa, kun liikkuu niin paljon. Se nälkäkin on niin helkkarin kova. Ja samoin se karkkien syöminen. Joo, joku muistaa, että kuukausi sitten tein karkkilakon. Noloa myöntää, mutta ei se pitänyt kuin viikon. Sitten kun kerran hairahdin, niin sitä se oli menoa. Nytkin silmäni näkevät tällaista:

Ruokavalio näyttää siis tältä. Uskallan ladata tämän ruokavalion tänne, koska kuka tahansa halutessaan saa tämän itselleen ilmaiseksi. Vain syöttämällä sähköpostiosoite Fitfarmin sivuilla.

Pitää vähän miettiä, että mitä teen pitempien lenkkien kanssa. Jos siis pääsen sellaista ees juoksemaan, mutta lisäänkö niinä päivinä lounaalle hiilihydraattia tai lisäänkö juoksulenkkipäiville aina? Tuo haastehan kestää kolme viikkoa, mutta mulla on se mahdollinen puolimaratonkin välissä. Pitää siis siihenkin kehittää jotain. Kuhan nyt pääsisin tällä kunnolla liikkeelle, ja tästä hiilarihimosta eroon.

Ja hei, olkap√§√§ alkaa olla kivuton! Rutisee liikuttaessa, ett√§ sen suhteen ei ole t√§ysin kunnossa, joten liikerata on v√§h√§n rajoittunut, kun itell√§ on pient√§ pelkoa. Mutta p√§√§asia, ett√§ on nyt kivuton. ūüôā

10 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Vau, tsemppiä painonpudotushaasteeseen vaikka totuushan on, että sun ei oo mikään tarve pudottaa. Näytät aivan normaalilta ja tämä on totta! =D
  Normaalipainon haarukkahan on aivan valtava.

  Mutta jos varaa (pudottaa) on ja haluaa niin siitä vaan.

  Joo ton ruokavalion kyllä löytää keskustelupalstalta jos toiseltakin ja määkin oon sitä syönyt joskus viikkoja. Mulle toi sopi hyvin.

  Hankalaa tässä sulla varmaan on just toi, että mitä lisätä ja miten paljon ja milloin jos kerta haluaa ihan täysissä voimissa juosta. Kamalaahan se on liian vähällä energialla äheltää juoksulenkkejä.

  Mutta siis tsempiä ja kiva, että olkapäässä ei enää tunnu kipua.

  Itte oon tänään herännyt niin hiton aikaisin, etten varmaan saa lähdettyä nyt minnekään liikkumaan kun kertakaikkiaan vihaan väsynyttä olotilaa, joka johtuu vähistä yöunista.

 2. Ninni kirjoitti:

  Kiitos Jaanaba! Tied√§tk√∂, en m√§ jaksais painoa pudottaa, jos en haluaisi juosta lujempaa. Se on siis se mun pointti t√§ss√§. ūüėČ

  Täytyy varmaan vaan kokeilla, että mikä on hyvä määrä hiilaria. Toisaalta jos tuota ruokavaliota kattelee, niin sehän on ihan järkevä normaalia ruokaa. Toki väli- ja iltapala on pienet.. Mutta jos lenkin päälle vetää palautusjuoman, niin siitä vois olla apua.

  Ei muuta kuin aikaisin nukkumaan, niin huomenna jaksat taas! ūüôā

 3. Anonymous kirjoitti:

  Heippa,
  pitk√§st√§ aikaa ūüôā

  Pidähän ajantasalla dietin etenemisessä.Itse olen sillä nyt muutaman viikon ollut ja varsinkin tv-lenkkien tekemiseen ei meinaa puhti riittää. Vkl:na ajattelin tehdä pitempää lenkkiä pitkästä aikaa ja katotaan kuin siinä käy.

  Viime kesänä oli samalla ruokavaliolla ja mukavasti siinä paino putosi.

  Kun Tukholma t√§n√§ vuonna meni pl√∂rin√§ksi ja sairastelujen takia juoksut j√§i olemattomiin niin heti se paino meinaa kivuta yl√∂sp√§in…varsinkin kun on t√§ll√§inen herkkupeppu leivonnaisten per√§√§n ūüėČ
  Minna

 4. Pia kirjoitti:

  Tsemppi√§ t√§√§lt√§kin. Nyt ne karkit sitten varmaan j√§√§ sinultakin…

 5. Ninni kirjoitti:

  Minna, ai sullekin on tuttu ruokavalio. ūüôā Kuin sun pitk√§n lenkin kanssa k√§vi? Lis√§sitk√∂ hiilareita, vai menitk√∂ tuolla ruokavaliolla?

  Pia, kiitos! Joo, niin ne j√§√§. Onneksi! ūüėÄ

 6. Kirsi H. kirjoitti:

  Vai 68 kiloa! Sun tapaus todellakin todistaa sen, että peili on puntaria parempi mittari. Koska olet kuvien perusteella tosi hoikka ja timmi. Miksi ihmeessä pitäisi pudottaa? Sitä paitsi hyvin harvalla on se juoksijan(nylkyn) kroppa, eikä varsinkaan triathlonisteilla (jos sellaista haluat harrastaa ym. monipuolista).

  Itsekin olen aika riski, vaikka tykkäänkin vaan pitkänmatkanjuoksusta. Ja painan tosi vähän, kai, 53 kiloa näytti neuvolan mittari (kotona ei ole puntaria, mutta punnitstin lastenneuvolassa, kun lapsi ei suostunut puntarille kuin esimerkistäni), mutta parhaimmassa kondiksessani painoin 58 kiloa. Silloin oli lihastakin.

 7. Ninni kirjoitti:

  Kirsi, m√§ haluan siihen parin vuoden takaiseen painoon, 61-62 kiloa. Silloin mulla oli hyv√§ olla. Nyt on liikaa l√∂ys√§√§. En m√§ jaksaisi muuten tiputtaa, jos en haluaisi lis√§√§ juoksuvauhtia. ūüėČ S√§ painat kyll√§ tosi v√§h√§n!

 8. Anonymous kirjoitti:

  Pitk√§ lenkki oli pitk√§ vaan ajallisesti…matkana lyhyt ;)Mutta ihan hyvin se meni.Urheilujuomaa oli mukana ja ruoka heti kotiin palattua.
  Sen olen tehnyt,että välipalalla olen lisäksi syönyt leipää. Mun mielestä lenkit on nyt sujunut paremmin.
  Paino ei ole kyllä puolestaan pudonnut kun 2.5 kg kolmessa viikossa.
  Minna

 9. Kirsi H. kirjoitti:

  Niin unohtui se pituuteni, olen vain 163 senttiä lyhyt.

 10. Ninni kirjoitti:

  Minna, mä söin eilen kans yhden ylimääräisen sämpylän, vaikka en lenkkiä tehnytkään. No mutta tosi hyvä tuo 2,5 kilon tiputus on!!

  Kirsi H, m√§ oon sua 2,5 sentti√§ pidempi ja 15 kiloa painavempi. ūüėÄ ūüėÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.