Hae
Ninnin energianurkkaus

Vihdoin pitkällä

Viime viikolla ei tullu kovin paljon liikuttua. Yhtäkkiä laskettuna juoksua 2,5h, uintia 50min, lihaskuntoa 1,5h ja koirien ulkoiluttamista 3h. En merkitte Heiaheiaan lyhyempiä koiralenkkejä kuin 40 minsaa. Ja toisaalta taas aikaa meni viime viikolla paljonkin koirien kanssa touhuamiseen, noiden lenkkien lisäksi yksi päivä näyttelyssä ja kahdet koiratreffit. 🙂 Oma liikunta jäi vähemmälle mm. olkapään takia. Tällä viikolla aattelin kokeilla uimista, mutta vähän se kyllä pelottaa. Olkapää naksuu edelleen kättä liikuttaessa.

Eilen illalla laitoin muksuille iltapalat ja lähdin sen jälkeen lenkille. Pisin lenkkini kolmeen kuukauteen, 16,37km. Tähän mennessä pisin on ollut kympin luokkaa. Ei tuntunut oikein hyvälle, ei vaan kulkenut ja sykkeet olivat normaalia korkeammalla. Puoleen väliin oli huolissani sykkeistä, mutta sitten päätin, että olkoot. Mutta tulipa kuitenkin lenkki tehtyä, ja mikä parasta ilman jatkuvaa säärikipua! 🙂 1:45:11, 6:25 min/km, avgsyke 160, max 171. Tukipohjallisten reuna aiheutti ikävät rakot molempiin jalkoihin. Päkiän kohtaan, holvikaaren jälkeen ennen isovarpaan luuuta. Aattelin juosta seuraavan lenkin ilman pohjallisia.

Lenkiltä kotiin tultuani mua odotti lämmin sauna ja valmis iltapala. Se on hyvä, että joku huolehtii hyvästä palautumisesta. 😉

Tästä onkin nyt hyvä aloittaa uusi viikko dieetillä.. 😉

4 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Mää en laita heiaheiaan yhtään koiralenkkejä vaikka liikunnastahan sekin käy. Mutta mun raja menee just tossa, että ei kävelyitä eikä mitään lapiollakaivamisia ym. hyötyjuttuja. Sinnehän kyllä voi merkata vaikka mitä jos haluaa.

  Hyvännäköinen iltapala, nam.
  Mun mielestä ei kannata liikaa stressata sykkeistä ja ajatella niin, että nyt on pakko mennä sillä ja sillä sykkeellä.

  Mullakin noi pohjalliset tuntuivat aluksi ihan kummallisilta, kovia patteja tuntui olevan pohjassa, mutta nyt ne tuntuu ei miltään ja pitää mun jalat paremmassa asennossa.

 2. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba: Joo, siivouksesta marjastukseen vois merkitä tuonne Heiaheiaan. Mä oon aatellu sen niin, että jos tuntuu, että tekemisestä on jotain liikunnallista hyötyä, niin merkitten sen. 🙂

  Mä varmaan oikeasti liikaa mietin noita sykkeitä, ja sitten jos ne ei oo kohillaan, niin se stressi nostaa niitä entisestään. 😀 No pitkillä yritän normaalisti pitää kunnolla alle aerobisen kynnyksen. Mutta toisaalta Janne Holmén sanoi, että lähellä maratonia olisi hyvä vetää kaikki lenkit tavoitevauhdilla. Sykkeet kun voi päivittäin vaihdella. Eli aina tosiaan ei tarvi miettiä sykkeitä, vaan mennä miltä tuntuu.

  Mulla alkaa nuo pohjalliset siinä mielessä tuntua hyvältä, että ne patit ei enää haittaa, mutta tuo pohjallisen reuna aihettaa rakot. Se ei oo kivaa.

 3. Kirsi H. kirjoitti:

  Onkos karkkilakko pitänyt? Mulla ei alkuunkaan. Heikko mikä heikko.

  Mäkään en merkkaa blogille (mitään heiaheijaa en edes pidä) marjastuslenkkejä tms. vaikka niitä tulee aika paljon tehtyä. Ja sykkeistä en tiedä mitään, en ole juuri koskaan sykemittaria pitänyt, vaikka sellainen mulla on. Kyllä kroppa kertoo, miten menee, niin uskon. Ainakin tällä minun tasollani…

 4. Ninni kirjoitti:

  Kirsi, ei todellakaan oo pitäny. Heikko ja perso. :/ Mä taas oon aatellu, että ilman mittaria mä en osaisi tehdä tarpeeksi rauhallisia lenkkejä. Ja tällaisena numeronikkarina se on pakollinen. ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.