Hae
Ninnin energianurkkaus

Finlandia vai Vaasa

Jalka kesti 16 kilometrin lenkin sunnuntaina, tällä viikolla täytyy kokeilla vielä vk-lenkkiä. Jos jalka kestää, niin osallistun puolimaratonille 3.9. En kyllä tiiä yhtään mitä siitä tulee näillä kilometreillä, mutta onpahan sitten hyvää osviittaa Berliiniä ajatellen. 🙂

Alunperin aattelin Vaasan maratonia, koska siskoni ja kaverini aikoi osallistua. Tiina, jonka kanssa lähden Berliiniin osallistuu, mutta siskoni ei. Nyt kun kävin Vaasan maratonin sivuilla ja huomasin, että reitti on muuttunut huonompaan suuntaan, niin aloin miettimään uudelleen. Osallistunko sittenkin Finlandiaan?
Vaasa
– Reitti: Ennen yksi kierros, nyt kaksi kierrosta. Sisältää moottoritien alituksen, ylityksen ja melkein ylityksen (nousee moottoritien päälle) sekä pätkän hiekkatietä, ja tämä kaikki tuplasti. Reitti ei ole mulle enää mielekäs.
– Tiina ja Kirsi H. osallistumassa
– Pienempi tapahtuma –> ei ruuhkaa, mutta yksin juoksemista
– Halvempi ilmoittautumismaksu
– Lyhyempi matka Vaasaan (1h ajomatka)
– Merituuli
Finlandia
– Reitti näyttää tosi hyvältä!
– Tuttuja osallistujia ainakin kolme kipaletta! Osa kokonaiselle ja osa puolikkaalle..
– Suurempi tapahtuma –> Ruuhkaa, ehkä vetoapua, mahdollisuus netto- ja bruttoaikoihin!
– Kalliimpi ilmoittautumismaksu
– Tunnin pidempi matka (2h) Jyväskylään kuin Vaasaan 
– En ole juossut vielä Jyväskylässä
– Jyväskylässä asuu tuttuja, mahdollisesti niiden treffaamista.
Tuo Vaasan reitti on kyllä nyt sellainen, että se ei mua nappaa ollenkaan.. Onneksi tässä on aikaa vielä vähän miettiä, nimittäin ennakkoon en kuitenkaan aio ilmoittautua. Sen verran epävarmaa osallistuminen yleensä koko puolimaratonille on. Eli toisaalta sillä ei oo ees mitään merkitystä missä juoksen, kun en kuitenkaan ole täysin kunnossa.

12 kommenttia

 1. Kirsi H. kirjoitti:

  Mä en ole kauheasti Vaasassa koskaan juoksennellut, joten aion sinne puolikkaalle nyt mennä, vaikka kuten sanoit, reitti ei vaikuta mitenkään taivaalliselta. Likeinen sijainti on mulla nyt se pääsyy.

  Jos olisin menossa täysmatkalle, miettisin pal tarkemmin. Esim. juoksin joku vuosi sitten Seinämaratonilla puolikkaan, ja se reitti, vaikka onkin kiva, on surkea siksi, että täysmatkalla juostaan 4 krt sama rinki. Tappotylsää. Puolikkaan kaksi kierrostakin oli vähän että hohhoijaa.

  Olen juossut maran vain Tukholmassa ja Helsingissä ja molemmissa reitit hienoja. Hki on suosikkini, koska siellä saa katsella vanhoja kotimaisemia + ruuhkia ei ole nimeksikään, Tukholmaan verrattuna.

 2. Ninni kirjoitti:

  Mua pelottaa nyt kovilla sykkeillä juokseminen mäkisessä maastossa noiden pohkeiden ja penikoiden takia. HCR:ltä ne tuli luultavasti juuri niiden mäkien takia. Siksi haluaisin tasaisen maaston, koska Berliinin kokonainen on kuitenkin 4,5 viikon päästä (puolikkaasta 3 vkon päästä), ja se on nyt se tärkein tavoite.

 3. niobe kirjoitti:

  Tule Jyväskylään, olisi ihana tavata <3

  Finlandialla ainoa isompi nousu on Äijälän silta, muuten se on aika tasaista ja kivasti kiertää Jyväsjärveä. Raitilla on paljon kannustajua ja musiikkia.

 4. Ninni kirjoitti:

  niobe, juuri sua ja meidän yhtä yhteistä tuttua mietinkin, kun mietin ketä juoksee. Meillä tavoitekin on suht samoissa (jos vaan pystyn sellaisiin vauhteihin, en tiedä vielä). 🙂

 5. Päivikki kirjoitti:

  Jyväskylässä on mukava tapahtuma, kaunis ja tasainen reitti! Voin suositella, olen juossut siellä muistaakseni ensimmäisen virallisen puolikkaani… vähän mekin täällä mietiskellään, josko lähtis sinne puolikasta juoksemaan…. HMMM…

 6. Laura kirjoitti:

  Tule Jyväskylään! Tapahtuma on kiva, paljon porukkaa ja hyvä fiilis.

 7. Ninni kirjoitti:

  Päivikki ja Laura, ehkä saitte ylipuhuttua! ;D

 8. niobe kirjoitti:

  Ei me kyllä ehkä nähdäkkään viivalla.. näyttää siltä että lähden matkaan vähän aiemmin 😮 mutta jos sitten maalissa O:) Pakko nähdä kuitennii!

 9. Laura kirjoitti:

  Noni, Jyväskylässä sitten nähdään! Mua yleensä jännittää ennennoita tapahtumia niin paljon, että saa nähdä saanko sanaa suustani, jos tavataan siellä 🙂 Katoin muuten heti, että täällähän on toinenkin Laura kommentoinut, oho!

 10. Ninni kirjoitti:

  Niobe, siis sä meinaat juosta ekan kokonaisen?! Mielettömästi tsemppiä!! 🙂 Mun pitää varmaan tulla ajoissa paikalle sua ja Lauraa kannustamaan! 🙂 Saatte puolestaan ruoskia mua sitten puolikkaalla. 😉

  Laura, siellä nähdään! Onko sulla Raholan paita päällä? Treffataan kato lähtöviivalla ja juostaa kimpassa, eikä puhuta puuskutukselta mitään. 😀 Jep, kuvasta ja linkistä erottaa. 🙂

 11. Laura kirjoitti:

  Joo Raholan paita on päällä ja meitä on siellä nyt 12 kipaletta eli semmonen jonkinlainen lössi taas liikkuu ja söpöttää 🙂

  Mun olis tarkotus ottaa jotenki niinku rauhassa ja rennosti, mutta saas nähdä miten siinäkin taas käy 😉

 12. Ninni kirjoitti:

  Laura, pitää yrittää sut bongata! 🙂 Se rauhassa ja rennosti ei välttämättä aina onnistu. 😀 Mä en ees tiiä miten mä juoksen ja mitä mä yritän, katon ekoilla kilsoilla. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.