Hae
Ninnin energianurkkaus

Kohtaaminen uimahallilla

Tiistaina ajattelin juoksevani 8-10 kilometrin vk-lenkin. Juoksin alkuun 2km lämmittelyä ja sen jälkeen vaivalla 4km vauhdilla (5:21, 5:25, 5:23, 5:17) ja sitten oli vaan annettava periksi. En vaan yksinkertaisesti jaksanut. Loput reilu neljä kilsaa juoksin kotiin korkeilla sykkeillä hitaasti. Faktat: 10,43km, 1:04:17, 6:09 min/km, avg 167, max 188.

Tänään uskaltauduin uimahallille. Edellisestä kerrasta ja olkapään sijoiltaan menosta on 8 päivää. Pyysin heti alkuun uimalautaa, ja uinninvalvoja antoi ja sanoi ”Nopeat uimarit on tuolla kolmosradalla.” Vastasin, että ”mä en oo nopee”. En oo vielä kertaakaan takunnut uinnin kanssa näin pahasti. Alkuun uin 200 metriä rintaa, sitten laudan kanssa, ja rytmittelyä. Varoin koko ajan kättä, eikä se palautunut rennosti tai muutenkaan ollut normaali. Happi loppu rytmittelyssä joka kolmannen käsivedon jälkeen. Ei, vaikka kuinka yritin. Sitten unohdin kokonaan, miten se kylkiuinti oikein pitää tehdä. Muistan, että liu’uttiin ja mentiin kyljelle, mutta entä uinti? Ei tullut mieleen. Jatkoin vielä rytmittelyä sekä oikeaa uintia ilman hengitystä ja hengityksen kanssa. Joka kerta nenän kautta tuli vettä sisään ja siis olin ihan toivoton. En pystynyt hengittämään jokaisella saman puolen vedon kanssa, en päässyt siihen rytmiin. Vaikka kuinka yritin hidastaa. Mietin jo, että pitääköhän mun vielä tämän olkapään takia käydä Kaitsun opetuksessa. Täytyy saada rohkeutta ja vinkkejä uintiin.

Pysähdyin altaan päähän ja samainen uinninvalvoja kysyi, että kuinka sujuu ja mä vastaan siihen ”surkeasti”. Kerron triathlon-ajatuksesta, uinnin yksityistunneista, sujumattomuudesta, olkapäästä.. Hän sanoi, että oli seurannut mun harjoittelua ja aatteli, että tuohon turhautuu. Kiva, mutta niin oikeassa! ;D Tiesi, että olin ollu jossain opissa, kun tein sellaisia harjoitteita. Kertoi, että mitä oli pielessä. Hän oli itse kilpauimari ja on antanut ja antaa yksityistunteja. Otin hänen yhteystiedot ja lupasin palata asiaan. (Mähän siis kyselin paikallisesta uimaseurasta tekniikkaopetusta, mutta vastaus ei oo tullu koskaan. Eipä siis ollu mitään tietoa paikallisista osaajista ja opettajista.) Musta tuntuu, että tarvin vielä apua tän uinnin saralla.

Uinnin jälkeen kävin vielä juoksemassa kympin Halliskan kuntoradalla parin kaverin kanssa. Oli kamalan raskasta ja sykkeet korkealla. Mulla oli viime talvena ruokaputken tulehdus, ja näyttää siltä, että on taaskin. 🙁 Tai siis on, ei nää rintakehän hirveät poltot voi muusta johtua. Siis närästänyhän mua ei oo koskaan, ei edes raskausaikana. Huomenna lääkäriin, niin enköhän saa taas kuurin. Mutta tuostahan nuo sykkeiden nousutkin vois johtua. Tai ainakin toivon, että johtuu siitä, eikä kunnon laskemisesta. Faktat: 10,05km, 1:09:50, 6:57 min/km, avg 154, max 173.

Saatiin tänään triathlonkoulun ohjelma, näyttää hyvältä!! 🙂

2 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  No voi noita polttotuntemuksia. Asia varmaan kuitenkin selviää parhain päin.

  Hienoo, että se uimavalvoja oli seurannut sun touhuiluja ja otti asiakseen kommentoida niitä. =)

  Mua alko jännittää kun toi ohjelma pompsahti sähköpostiin, tuli ihan tunne, että mihin sitä onkaan ryhtynyt. Hienoo meille varmasti kuitenkin tulee.
  Öitä.

 2. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba: Joo, kun saa lääkekuurin, niin sen pitäis helpottaa. 🙂

  Mietin vaan, että kuinkahan monesti ne seuraa. 😀 Siis tuo halli on pieni, ja valvojan kopista näkee niihin radoille.

  Mutta nyt selkis se sunkin mietinnät pyöristä ja juoksuista. Onpahan pitkiä lenkkejä sunnuntaisin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.