Hae
Ninnin energianurkkaus

Pimeys yllätti

Lähdin eilen illalla puoli kahdeksan jälkeen pyöräilemään mökiltä Soinista Seinäjoelle päin. Mulla oli päällä lyhyet pyöräilyhousut, t-paita ja heijastinliivi. Aurinko paistoi ja oli lämmintä 24 astetta.

Tuolta tulin, 31km takana.
Kuortaneen Neste ja valot edessä. Reilu 50km takana.

Tässä vaiheessa oli soitettava miehelle, että ovatko jo lähteneet mökiltä kotiin päin. Alkoi olla jo niin hämärää, että aurinkolaseilla ei nähnyt kunnolla tietä. Ne oli otettava pois ja otettava riski, että silmissä voi olla ötököitä. Mutta mielummin pysyn tiellä kuin suojaan silmät. Mies ja lapset tekivät juuri lähtöä, joten kerroin jatkavani matkaa.

10 km myöhemmin alkoi olla jo niin pimeää, että mua pelotti ajaa pyörällä ilman valoa. Vaikka mulla olikin heijastinliivi, niin jos sattui tulemaan auto sekä edestä että takaa, niin pelkäsin, etteivät näe mua. Pysähdyin soittamaan uudelleen miehelleni, heillä oli vielä n. 20min matkaa Kuortaneelle. Sanoin ensin, että odottelen siinä P-paikalla tien sivussa. Mutta pyörsin takaisin, ja ajoin vielä 8km takaisinpäin Nesteelle. Aattelin, että mun tulisi hikisenä kylmä ja toiseksi vähän pelotti olla metsän keskellä paikoillaan. Ja tiellä ei kuitenkaan hirveästi liikennettä ollut.

Jos vastaantuleva auto ajoi pitkät päällä koko ajan, niin lopuksi en nähnyt tietä kuin muutamia metrejä eteenpäin. Vaarallista. Kuortaneen Mäyryn valot näkyy, hengissä selvitty:

Mäyryn valot näkyy!

Ei siellä ihan noin pimeää ollut, mutta iphone ei oo oikea kamera. Yritin ottaa itseasiassa kuvia raketeista, joita ammuttiin huvilakauden päättäjäisten takia taivaalle, mutta niistä kuvista tuli vain mustia. Tuossa ylläolevassa kuvassa on kahdet auton valot. Ajan pyörällä eteenpäin ja heti tämän kuvan ottamisen jälkeen takimmainen auto lähtee ohittamaan tuota etummaista, ja mun on löytävä jarrut kiinni ja pysähdyttävä tien reunaan. Olin ihan varma, että se autoilija ei mua huomaa!

Mutta pimeys todellakin yllätti, en tajunnut, että jo kymmeneltä on todella pimeää! Isommissa vauhdeissa (alamäissä) tuuli tuntui vähän kylmältä. Ei tullut kylmä, mutta ois voinu olla enemmänkin vaatetta. Kun pääsin autoon, niin auton mittari näytti 19,5 astetta lämmintä. Ei siis ollut kylmä, mutta olisko ollut vähän kosteutta ja kun se aurinko ei enää yhtään lämmittäny.

Hyvä lenkki kuitenkin! 68.41km, 2:38:25, 25.9km/h, max 47.4km/h, avgsyke 151, maxsyke 174. Keskisyke oli korkeampi kuin normaalisti mulla pyöräilessä on ollut. Luulen, että johtui mäkisestä maastosta. Soini-Kuortane välillä kun noita mäkiä riittää.

2 kommenttia

  1. Ebba ja Ockra kirjoitti:

    Vaarallista tuo pyöräily. 😉 Onneksi oli takaportti ja pääsit turvalliseen kyytiin.

  2. Ninni kirjoitti:

    Kuvittelin ehtiväni kotiin ennen pimeää, mutta pimeä tuleekin nykyään tosi aikaisin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.