Hae
Ninnin energianurkkaus

Kuntosalia

Kävin lauantaina ajelemassa uudella pyörälläni Halliskan kuntorataa ympäri. Aattelin flunssan jälkeen ottaa rauhallisesti, ja ensimmäinen 5km kierros menikin rauhallisesti. Radalle oli tuotu lisää täytettä, kun puolen kilsan matkalta se oli kaivettu auki. Tämän takia reunoilla oli painuneet urat ja keskellä tosi pehmeää. Mutta seuraavilla kahdella kierroksella piti jo vähän testata pyörääkin. 😉 Mä niin nautin, että olis tehny mieli jatkaa vaikka kuinka pitkään. Mutta koska tää oli eka treeni flunssan jälkeen ja olin keskellä mettää lauantaina kymmeneltä illalla, päätin polkea takaisin kotiin. Loistava ostos tuo pyörä siis, oon tosi tyytyväinen!
18.76km, 1:07:39, 16,6km/h, avgsyke 147.

Sunnuntaina oli vuorossa triathlonkoulu. Juoksutekniikkaa, intervalleja (1×1000, 2×500, 3×200, 4×100) ja uintia. Vauhtia aina nostettiin intervalleissa joka matkalla, eli eka tonni mentiin pk-sykkeillä, sitten vk1:llä viissataset ja vk2:lla kakssataset. Muistaakseni kakssataset meni johonkin 48 sekunttiin keskimäärin, ja sataset 20-21 sekunttiin.

Tänään taas uimahallissa, ja kyllä se hengitys on jotenkin loksahtanu paikoilleen. Uin siis kevyesti 25 metriä. 🙂 Yritin laskea montako käsivetoa menee 25 metrin matkalla, mutta menin joka kerta sekaisin. Jotenkin tuli laskettua hengityksiä, joten lopuksi laskinkin ne pariin kertaan. 11 ja 10 kertaa, ja hengitin siis joka kerta oikealta puolelta. Katoin myös kelloa, että kauanko siihen 25 minuuttiin menee, ja siihen upposi normaalilla tahdilla 30 sekunttia aikaa. Laitetaan nää nyt ylös ja katotaan kuinka kehityn. 🙂

Haaveilen omasta kuntosalista. Sellainen meiltä jo oikeastaan löytyy, jos miettii, että mitä urheiluvälineitä meillä on. Ehkä joskus parvesta, autotallista tai käyttöullakosta mulle kuntosali saadaan. 😉

Juoksumaton ostin viime talvena, kun meni hermot, kun en päässyt lenkille miehen ollessa viisikin päivää työreissulla. Matto löytyy parvelta, ja kun sillä juoksee, niin hienosti tärisee talossa. 😀

Bremshey Treadline Ambition -juoksumatto (Kuva)

Tällainen kuntokeskus meiltä löytyy autotallista. Mies on sen joskus itellensä hommannut, ja sillä pystyy tehdäkin aika paljon. Kertaakaan en oo sillä oikeaa treeniä tehnyt, ja nyt mietin käyttäväni sitä hyödyksi.

Weider Pro 4500 kuntokeskus (Kuva)
Mulla oli joskus 2000-luvun alussa stepperi muutaman vuoden ja sen jälkeen se tuli päivitettyä crosstraineriin, jota ei oo kyllä tullu käytettyä hetkeen. Itseasiassa en oo tainnu sitä käyttää pariin vuoteen.
Crosstrainer Gym-Tech (Kuva)
Lisäksi löytyy 8 ja 12 kilon kahvakuulat, 27 kilon nyrkkeilysäkki, voimapyörä ja joku vanha saatu vatsalihaspenkki. Säkki tuli katosta alas joskus viime keväänä, eikä sitä oo laitettu takas kattoon. ;D Mulla on niin huonot vatsalihakset, etten saa tuolla voimapyörällä tehtyä vatsalihaksia. Kahvakuulat puolestaan ovat olleet kovassa käytössä.
8kg ja 12kg kahvakuulat
27kg nyrkkeilysäkki (Kuva)
Voimapyörä (Kuva)

4 kommenttia

 1. niobe kirjoitti:

  Mä haaveilen sellaisesta pumppimaisesta setistä, levypainoista, tankosta ja vähän steppilaudasta. Kotoa löytyy ainoastaan pari kuulaa ja käsipainoparia…

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Juoksumatto tuntuu luksukselta, haluaisin kans. =)

  Toi voimapyörä on aikamoinen laite, kerran kokeilin sitä salilla kun olin jo kauan kattellut monen miehen käyttävän sitä. Mutta enpä pystynyt itteeni kovin pitkälle sillä rullaamaan. Tekis kyllä mieli alkaa silläkin harjoitella.

 3. Satu kirjoitti:

  Ooh, sulla on aika kattava valikoima välineitä. 🙂 Itse olen keskittynyt pienikokoisten jumppahärpäkkeiden keräilyyn.

  Tulipa kotoinen olo kun puhuit Halliskan kiertämisestä. Olen itsekin Seinäjoelta kotoisin ja kotitalo on siellä lähellä. Nykyään tosin asun

  Hienot on kuulat, olisipa mullakin oikeanlaiset.

 4. Ninni kirjoitti:

  Niobe, tietyillä jutuilla tulee kotona tehtyä asioita, mutta kyllä ne laitteet ja välineet osa jää nurkkaan pölyttymään. Kuten tuo voimapyörä.. Oma vika, kun ei oo lihaksia tarpeeksi sillä tehdä. 😉

  Jaanaba, juoksumatto on kyllä hyvä hankinta. Vaikka mulla se on lähinnä käytössä silloin, kun mies on reissussa. Toki suurimmilla pakkasillakin voi käyttää, mutta 20 asteen pakkasella mä lähden vielä ulos. 🙂 Voimapyörää pitäis tosiaan harjoitella, kyllähän ne lihakset siitä kehittyis.

  Satu, kiva kun jätit viestiä! 🙂 Tuo nyrkkeilysäkki ja vatsalihaspenkki on saatu, ei välttämättä olis ite tullu ostettua. Nuo oikeanmalliset kuulat ovat kyllä hyvät, ja vaikka on kevyt, niin ei oo kuitenkaan kooltansa pieni. Tuli muuten äsken juuri kirjoiteltua lisää Halliskasta. 😉 Täytyy käydä tutustumassa sun blogiin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.