Hae
Ninnin energianurkkaus

Limaa keuhkoissa

Käväisin tänään yksityisellä yleislääkärillä, jolle kerroin normaalia suuremmasta limanerityksestä lenkillä, tukkoisesta kurkusta ja viikonlopun vinkuvasta ja rohisevasta hengityksestä mäkivetojen jälkeen. Kerroin, että kuulosti kuulemma rasitusastmalta, mutta en halua siihen uskoa, ja kuulemma astmassa vinkuu lähinnä uloshengitys ja mulla oli kyse sisäänhengityksestä. Lähinnä haluaisin tarkistaa, että onko keuhkot ok. Flunssan alkamisesta siis viisi viikkoa, ja terveenä kolme viikkoa (paitsi tuo lima, tukkoinen kurkku ja sykkeet). Lääkäri kuunteli keuhkot, joissa oli limaa. Poskionteloissa oli limakalvoturvotusta, mutta terveet.

Mietti myös mykoplasmaa, ja laittoikin käymään verikokeissa vasta-aineissa. Ja mähän kävin – työnantajan piikkiin. 😉 En usko ite tuohon, kuvittelisin, että mun pitäis oikeasti olla kipeämpi. Viikon päästä tietää oliko tuota.

Kuulemma tuo vinkuva ja rohiseva hengitys voi johtua limasta, kun lima tukkii osaksi hengitystiet. Tuo lima kyllä selittäisi monet jutut..

Lääkemääräys, kuukauden kuuri.

Sain ylläolevaa lääkettä, jota otetaan 2 kertaa päivässä kuukauden ajan. Tämä lääke yllätti, koska sitä käytetään astman hoidossa. Toki ei oo mitään avaavaa kuitenkaan. Jos tämä helpottaa liman poistumista ja keuhkojen palautumista normaaliin, niin hyvä. Lääkäri sanoi, että jos käy niin, että tämä helpottaa, mutta lääkkeen loputtua oireet palaavat, niin kannattaa tehdä rasitusastmatesti.

Siskolla on muuten toiminnallinen äänihuulisalpaus, mutta en usko sitäkään mulla olevan. Pystyin kuitenkin hengittämään, vaikka se kuulostikin kamalalta ja kesti pitkään. Ei tullut sellaista tunnetta, että kuolen, enkä saa happea. Ei sitä happea niin paljon tullut kerralla kuin olisi voinut tulla, mutta tuli kuitenkin.

Uimaan menossa omien punaisten pullarien kanssa! 🙂

6 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Hieno uimakuva, lissää näitä!

  No onneks asia ainakin osittain selvis ja toivottavasti tulet kokonaan kuntoon pian.

  Mä pidin jo eilen viikon ainoan lepopäivän ja aloitan vasta tänään treeniviikkoni kun se oli töiden kannalta parasta niin.

 2. Hanne kirjoitti:

  Miulla on ollu ihan samat ongelmat tänä syksynä tuon liman erityksen suhteen lenkeillä! Sylkemässä on saanut olla jatkuvasti ja nenää niistämässä. Ajattelin jotta oiskohan voinut johtua ilmojen kylmenemisestä mutta en tiedä sitten…Hyvä jotta sait lääkitystä ja toivottavasti tepsii 🙂 Minäkin yritän nyt taistella tätä ”limaa” vastaan, taitaa flunssa olla tulossa, argh! Ei niin millään tahtos treenitaukoa 🙁

 3. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba, mutta multa puuttuu se iPhone.. 😉 Tällä puhelimella tulee niin surkeita kuvia. Kotoa tytöiltä löytyy Olympus t-100 kamerat, pitäiskö heittää takin taskuun.. Silläkin tulee kyllä huonoja kuvia, huonompia kuin vanhalla iPhonella.

  Toivotaan, että tuo lääke nyt auttaa ja loppuis nää vaivat. Vähän kyllä mietityttää tuo astmalääke..

  Mä pidän puolestaan tänään lepopäivän, kun ukko on reissussa.

  Hanne, mä en yleensä talvisin joudu paljon niisteleen, vaan enemmän nimenomaan kesäisin. Tää on nyt ollu ihan omalla tasollaan, ja se tukkoinen kurkku ja ne sykkeet ovat osa ongelmaa. Tuo astmalääke kyllä mietityttää. Onkohan normaaliakin määrätä tuollaista, ja onkohan siitä haittaa? Toivottavasti et tuu kipeeksi!

 4. Hanne kirjoitti:

  Eiköhän tuota lääkettä voi käyttää ihan turvallisesti, muistaakseni lääkäri määräs esim. viime talvena miun pojalle astmalääkettä vesirokkoon kun oli sen verran kovana että henkeä alkoi ahdistaa-eikä hänellä ole astmaa..sama lääke tais tulla naapurin pojallekkin. Jospa se toelleen auttasi sinun vaivaan 😉
  Sairaana ollaan, kamala miten nopeeta vetää kunnon huonolle hapelle vaikka koko syksy on taisteltu pöpöjä vastaan, perk ;(

 5. Ebba ja Ockra kirjoitti:

  Parane pian kamuliini.
  Mennään taas rämpimään, kun saadaan aikataulut täsmäämään. Tänään saivat valitettavasti vain koirat ja lapset liikettä. Mutta seura oli onneksi hyvää!!! ;D

 6. Ninni kirjoitti:

  Hanne, eli näköjään monenlaiseen vaivaan. Toivottavasti siitä on apua! 🙂 Voi ei, pikaista paranemista!!

  Ebba ja Ockra, kiitos! Ja kiitos loistoseurasta, vaikka ite ei paljon liikuttukaan. Äänihuulet vaan. Heh. ;D Mutta kysäise siitä lauantaista, jos se onnistuis..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *