Hae
Ninnin energianurkkaus

Nastat alle

Sen verran liukasta oli keskiviikkona kävelyteillä vitosen vauhtikestävyyslenkkiä tehdessä, että juoksin autotiellä asuntoaluetta ympäri. Tietenkin heijastinliivi päällä ja auton tullessa vastaan sitä kunnolla väistäen. Jatkossa täytyy laittaa Sarvat jalkaan. 1,5 tunnin maastopyöräilyn jälkeen vitoseen kului aikaa 27:05, eli tarkoittaa 5:24 kilsavauhtia. Keskisyke oli 171.

Viime talvena ostin myös Icebug Gaiterit, jotka ovat olleet todella hyvät. Ne suojaavat nilkkaa kylmältä sekä loskalta ja lumelta. Nekin aion ottaa käyttöön tulevina päivinä.

Sarva Xero ja Icebug Gaiter

Seinäjoellahan ei vielä lunta ole, mutta toivottavasti sitäkin tulee pian. Ei olisi niin pimeää ja pääsisi hiihtämään. Myös koirat eivät toisi niin paljon rapaa sisään.

Nano ja Milli

Tänään aamulla klo 8 polkaisin ironmanille treenaavan Jaanan kanssa (yksi sellainen kyllä jo takanakin!) pitkälle pyörälenkille. Mentiin pitkin hiekkateitä kolmisen tuntia, ja tältä näytti sen jälkeen vaatteet ja naama. ;D Loistava lenkki, kiitos seurasta! On se ihan eri asia tehdä pitkää pyöräilyä jonkun kanssa kuin yksin. Vielä kun pysyisi täysin vauhdissa mukana. 😉

Pisamia hienolla aamuirvistyksellä..

5 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Hienoo, että oot saanut pyöräilyseuraa.

  Meillä oli muuten tänä aamuna viideltä lumi tai joku räntä maassa, mutta poishan se suli aika pian kun lämpöasteita on ihan liikaa.

  Toi kura pyöräillessä tuntuu välillä ihnottavalta kun se lentää nassuun. =)

 2. niobe kirjoitti:

  Höh, yritin äsken kommentoida, mutta tuli joku ihmeellinen errori. Yritän siis uudestaan.

  Näin kissaihmisenä piti kysyä ihan tyhmää kysymystä. Mutta siis voitko juosta koiran kanssa ihan jotain pk-lenkkiä, vai onko juoksulenkit ja koiranulkoilutuslenkit ihan erikseen? Tai onko jotain koiraa, jonka voisi ottaa juoksulenkille mukaan?

 3. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba, kaksin aina kivempi! 🙂 Meillä ei oo mitään näkynyt, mutta eiköhän maanantaiaamuna ole! Ainakin on nyt luvattu. Joo, silmiä saa välillä siristää, jos ei oo laseja. Ei oo pyöräily tarkoitettu hienoille naisille. ;D Laita ny sinne Heiaheiaankin treenit näkyviin, ees mun takia. 😉

  Niobe, voin juosta. Millin kanssa ollaankin tehty juoksulenkkiä. Pitkille ja koville lenkille en sitä ota, mutta joku 10km pk on menny ihan kivasti. Paitsi viimeksi, kun 7,5 kilsan lenkillä laittoi jarrut päälle ainakin kymmenen kertaa. Sitä ei huvittanu ollenkaan.. Kerran otin sen vk-lenkille mukaan, ja silloinkin jarrutti aina kun nostin vauhtia. Nano on niin nuori vielä (ison koiran jalkojen kanssa pitää olla tarkkana), ettei oo päässy juoksulenkeille asfaltille, eikä ees hiekalle. Parin kuukauden päästä ekat kilsat kokeillaan.

  Mutta meidän on helpoin lenkittää molemmat koirat, kun laitetaan ne autoon ja ajetaan viiden minuutin päähän joko metsäautotielle tai yhden suon lähelle, ja päästetään vapaaksi. Saavat paremmin kulutettua energiaa kuin hihnakävelylenkeillä.

  Toisen rodut tarvivat tosi paljon liikuntaa, ja nehän on loistavia lenkkikavereita. Nää leonberginkoirat ei oo parhaita juoksukavereita, mutta käyvät kyllä sellaisesta ihan hyvin ja ainakin turvallisia ovat kokonsa vuoksi! 🙂 Mutta tietysti koiran kanssa tulee pysähdyksiä vähän enemmän kuin yksin, vaikka kuinka koiran opettaa käyttäytymään juoksulenkeillä tietyllä tavalla.

 4. Harrastelija kirjoitti:

  Toimiikos nuo icebugit kuinka hyvin?

  Onko esim. vaaraa että kengän alta menevän remmin saa kulutettua poikki, juostessa epätasaisilla alustoilla ja soveltuvatko yleisesti kuinka hyvin juoksuun?

 5. Ninni kirjoitti:

  Mun mielestä ne toimii hyvin, ei mee loskaa kenkään ja eikä sukat kastu. Lisäksi suojaa nilkkaa kylmältä. Se kuminauha tulee lenkkarin keskikohtaan, eli ei sillä tavalla hinkkaannu, kun on vähän suojassa kantapään ja päkiän välissä. Mä toki oon juossut vaan asfaltilla ja hiekkateillä, eli sinänsä ei mitään epätasaisia maastoja lunta lukuunottamatta. Ite ostin nuo alkuvuodesta ja hyvässä kunnossa ovat! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.