Hae
Ninnin energianurkkaus

Harjoitustietokoneista

Multa löytyy kaksi loistavaa sykemittaria triathlonia ajatellen. Nimittäin Garmin Forerunner 310XT ja Polar RCX5. Näin hyvä koneisto multa löytyy siitä syystä, että olin juuri ostanut uudemman Garminin entisen 305:n tilalle, kun pääsin tuotetestaukseen mukaan. Tuotteena oli Polarin uusi multisport-urheiluun tarkoitettu RCX5.

Molemmissa laitteissa on omat huonot ja hyvät puolensa, ainakin juoksun kannalta katsottuna. Yhtään en tiedä miten ne toimivat esim. triathlonkisassa. Ehkä 310XT on nopeampi kiinnittää ja poistaa ranteesta kuin RCX5.

RCX5:
+ Mittaa sykkeen vedessäkin.
+ Toimii myös kellona.
+ Kellon patterien hyvä kesto.
– Erillinen gps-sensori, jonka patterien kesto huono. Mutta pysyy hyvin kädessä paikoillaan, ja tämä isompikin sensori on kevyt. Pakkanen syö erityisesti pattereita.
– Syke näkyy vain harjoitteen aikana.
– Kun harjoituksen pysäyttää, niin ei näe väliaikatietoja, vaan harjoituksen dataan pääsee käsiksi vasta harjoituksen kokonaan lopetettuaan.

Forerunner 310XT:
+ Gps laitteen sisällä, ei erillistä sensoria.
+ Harjoituksen voi pysäyttää, ja voi katsella treenin väliaikatietoja, ja jatkaa taas samaa treeniä uudestaan.
+ Mittari ja sykevyö ovat liitetty keskenään, eikä sekoitu toisten sykkeiden kanssa.
– Vesitiivis, voi käyttää uidessa, mutta käsittääkseni ei kuitenkaan mittaa vedessä sykettä!
– 20h käyttöaika, eli ladattava. Toisaalta helppo, kun ei tarvitse pattereita vaihdella koskaan.

Molempiin laitteisiin saa lisävarusteina pyöräilyyn tarkoitettuja sensoreita, jalkasensorin sisäjuoksuun ja pyöräpidikkeen. Molempien näytöt ovat selkeät, ja haluamasi harjoituksen tiedot saa itse valita näyttöön. Molemmissa lajin vaihto on nopeaa. Molemmissa on sovellus, jonka avulla voit seurata kisassa tavoittelemaasi aikaa suhteessa tavoitteeseen. Polarissa käytetään Kisavauhti-sovellusta ja Garminista löytyy Virtual Partner. Sitten mm. Polarilta löytyy ZoneOptimizer, joka opastaa harjoittelemaan tietyillä sykkeillä. Se kertoo sulle, että millainen on harjoitusvalmius. Jos on paljon rasittanut itseään, niin tulee ”normaali/huono”, mutta yleensä palautuneena tulee ”hyvä”. Tämä on varmasti kiva ominaisuus ihmiselle, joka haluaa kuunnella sykemittariaan ja treenata sen mukaan. 🙂 Vaikka tätä suositusta ei kuuntelisikaan, niin olihan mielenkiintoista katsoa, että koska et ehkä ollut levännyt tarpeeksi.

Mä oon niin aloittelija, että tarvin mittaria varmasti kisassakin, että osaan esimerkiksi aloittaa tarpeeksi rauhallisesti. Löytyykö teiltä jompi kumpi näistä mittareista tai joku muu triathloniin sopiva mittari?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.