Hae
Ninnin energianurkkaus

Mikä tauti ja milloin?

Kirjoittelin marraskuussa, että mulla todettiin olevan limaa keuhkoissa. Tässä lääkärikäynnistä tarkemmin. Kävin tuolloin 14.11. mykoplasmakokeessa ja 1.12. uusintakokeessa. Ensimmäisellä kerralla arvot olivat 72 ja negatiivinen, ja toisella kertaa arvot olivat 45 ja negatiivinen. Voiko nuo vasta-aineet heitellä normaalistikin noin paljon? Eli etten mitään tautia ole sairastanut? Vai olenko sen taudin sairastanut? Jos olen, niin kuinka nopeasti nuo arvot tippuvat normaalitasolle eli koska mä oon sen sairastanut?

Tässä ovat nuo viitearvot:

Linkki

6 kommenttia

 1. terpu kirjoitti:

  Hmmm.. harmi kun en yhtään muista omia ”lukemiani” viime keväältä, kun mykoplasma todettiin verikokeissa.
  Vieläkö sulla on ollut sellaista samanlaista vaivaa?

 2. Kauramoottori kirjoitti:

  Mä en valitettavasti saanu omasta mykotestistä mitään tuollasia tietoja. Lekuri vaan puhelimessa sanoi jotain (soitti ilman soittoaikaa ja heti aluksi sanoi testin tulokset) mikä meni hieman ohi. Mutta myöhemmin puhelussa käytti ilmaisua ”ei merkkejä tuoreesta mykoplasmainfektiosta”, mistä päätellen jotain testeissä näkyi. Tuloksia odotellessa tutkin googlella, millainen testi käytännössä on. Verinäyte pitää analysoida melkoisen nopeasti tai ainakin jäähdyttää äkkiä, sillä joku mykoon viittaava aines tykkää hajota varsin nopeasti. Eli testitulosten erilaisuuden takana voi olla näytteiden käsittelyssä tapahtunut eroavaisuuskin. Mutta en mene vannomaan sillä en ole näytettä analysoinut.

  Ja mykoplasma voi olla myös oireettomana itse taudin ajan, mutta jälkitila (tukkoisuus jne.) voi taas kestää pidempään. Esimerkiksi Tero Pitkämäellä tehot olivat hukassa pitkään taudin sairastamisen jälkeen.

 3. Ninni kirjoitti:

  Terpu, nyt en oo päässy juoksemaan asfaltilla kuin yhden aamulenkin. Muut juoksut oon tehny lumessa tai matolla, ja noiden lenkkien vauhteihin/sykkeisiin en pysty kesän ja syksyn juoksuja tietenkään vertaamaan, kun alusta on erilainen. Sitten kovia treenejä en oo tehny, joten hengityksestä en tiiä. Vielä siis analysointi vaiheessa. 🙂

  Kauramoottori, mä en jutellu näistä arvoista ollenkaan lääkärin enkä terveydenhoitajan kanssa. Sain vain pelkät lukemat, kun en saanu työterveyshoitajaa kiinni. Mulla on ihan sama, ettei ole merkkejä tuoreesta infektiosta. Jos tuo alempi lukema on positiivinen, niin kyseessä on tuore infektio. Näin mulle ekojen tulosten kohdalla kerrottiin, ettei ole tuoretta infektiota. Sit jostain luin, että monella se oli ollu negatiivinen ja toinen arvo tyyliin 400, ja oli ihan hirveä olo, eli varmasti tauti oli päällä. Tiedä sitten kuinka luotettavia nää testit ees on.

  Eli toisaalta tuollainen heitto voisi ollakin ihan normaalia.. Mullahan on siis ollu loppujen lopuksi aika vähän oireita, ja tietty se pelkkä lima keuhkoissa selittäis kaikki oireet. Eipä tainnu tähänkään tulla selvyyttä, vaikka verikokeet otettiinkin. 😀

 4. Jaanaba kirjoitti:

  Entä jos vielä soitat jollekin hoitajalle tai lääkärille?

 5. Hanne kirjoitti:

  Toivottavasti saat selvyyden tästä mykoplasma jutusta! Onneksi olet kuitenkin pystynyt treenaamaan kaikesta huolimatta! Uusimmassa juoksija-lehdessähän oli juttua mykoplasmasta ja siitä sai sellaisen kuvan, että jos tämä tauti on päällä niin silloin ei todellakaan ole treenaajaksi..

  Kysyisin siulta semmoista vielä tuosta polarin rcx5:sta, että ootko siis ollu ihan tyytyväinen siihen vehkeeseen? Minä tuossa vähän pukille vihjasin, että josko se vähän avittas sen hankinnassa 😉 Urheilukaupan myyjä kyllä suositteli sitä kovasti, enemmän kun esim. Garminia.

  Laitoin siulle muuten tulemaan uudestaan tuon miun blogikutsun..se vissiin saattaa välillä tehdä tota jostain syystä..Mut eipä siellä oikein olekkaan nyt ollu muuta kun sairaspäivitystä/tilitystä 😀 Mutta nyt ois jo kovasti toiveita vkonloppuna lähteä kokeilemaan kevyesti juoksua 😉

  Mukavaa joulun odotusta! 🙂

 6. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba, yhden tulevan lääkärin kanssa juttelin ja hän epäili mun olevan terve kantaja. 🙂

  Hanne, tuo tautihan on niin yksilöllinen, että on vaikea sanoa oireiden perusteella kuka sitä sairastaa ja kuka ei. Ja kun isompia ongelmia mulla ei oo, niin eipä sen väliä, vaikka asia ei selviäkään. 😉

  Joo, oon ollu. Miksi se ei suositellu Garminia? Siksi, että 310xt on halvempi kuin Polarin RCX5.. ;D Kun kuitenkin tarvit Polariin GPS-mokkulan tms. Garmin ei laske kaloreita sisällä urheillessa, koska kalorinlaskenta perustuu urheilijan mittojen ja sykkeen lisäksi vauhtiin. Eikä myöskään mittaa uidessa, mitä tekee Polar. Blogikutsu saatu, kiitos! Ja nyt näytän pääsevän toisenkin kerran. 🙂 Kiitos samoin, mukavaa joulun odotusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *