Hae
Ninnin energianurkkaus

Vuosi 2011

Vuosi on kohta ohi, ja käyttämäni Strands.com laittaa lapun luukulle, joten jatkossa en enää kirjaa treenejä sinne. Toki se on aina ollut kakkoskirjauspaikkani, mutta tykkään sieltä saatavasta grafiikasta, joten siksi oon kirjannu tuntini myös sinne. Lopussa olevat pylväät siis Strandsista.

Vuosi ei ole ollut hyvä, jos aatellaan asiaa urheilun kannalta. Muuten vuosi on ollut oikeinkin mukava! 🙂

Tammikuussa parantelin vielä reittäni, ja juoksemaan en pystynyt kunnolla. Aloittelin juoksua parin kuukauden tauon jälkeen rauhallisesti. Korvasin juoksua myös hiihdolla, joten tunteja sain kuitenkin ihan kivasti kasaan.

Helmi- ja maaliskuussa pystyin juoksemaan ihan hyvät kilometrimäärät kasaan, 132 ja 141km. Maaliskuun lopussa puolestaan vihoitteli toinen reisi, ja huhtikuussa parantelin sitä. Sekä maaliskuun että huhtikuun alussa sairastin mahataudin, ensimmäistä kertaa noin lyhyen ajan sisään kahdesti. Yök.

Toukokuussa oli puolimaraton ja maraton. Puolimaratonin aika (2:03) oli vähän huonompi kuin edellisen juoksun lokakuussa. Maratonilla tein oman ennätykseni Tukholmassa 4:29:49. Pohkeiden kanssa oli ongelmia. Pidin kuuden viikon kesäloman ja kesäloman alussa saimme uuden perheenjäsenen, kun Nano muutti meille.

Kesä meni penikkavaivojen kanssa, heinäkuussa tuli sitten ostettua pyörä, ja pyöräiltyä.

Elokuussa oli taas enemmän juoksua, mutta varovaisesti. Elokuussa myös aloittelin uintia. Ensimmäiset tunnit Aquaplussan Kaitsun kanssa uima-altaalla, kuulemma kaikesta huolimatta kehityskelpoinen yksilö. 😉

Syyskuussa osittainen hoitovapaa loppui, ja työpäivät pitenivät kuudesta tunnista kahdeksaan. Juoksin puolimaratonin ensimmäistä kertaa alle kahteen tuntiin (1:58:14). Piipahdin Berliinissä juoksemassa maratonin, sekä katselemassa nähtävyyksiä. Aloitin uudessa työpaikassa. Aloitin myös triathlonkoulun, mikä on ollut kyllä ihan huippu juttu!

Lokakuussa monipuolistin treeniä kunnolla. Sen jälkeen jalatkin ovat kestäneet, ja loppuvuosi on mennytkin kivasti. Onneksi, koska ongelmia riitti ihan tarpeeksi. 🙂 Pyöräilyn myötä myös treenimäärät ovat lisääntyneet, kun sillä saa tunteja helpommin kasaan kuin esim. pelkällä juoksulla.

Laitoin Strandsiin etukäteen huomisen pitkän MTB-lenkin, joten sain koko vuoden tunnit kasaan, toivottavasti ensi vuonna saan kasaan paljon enemmän tunteja. Toivottavasti monipuolisemmalla treenillä vältän rasituksesta johtuvat ongelmat, ja pystyn liikkumaan tätä vuotta enemmän. Kaikista ongelmista huolimatta pääsin tavoitteisiini, nimittäin joulukuussa 2010 asetin tälle vuodelle tavoitteiksi puolimaraton alle kahteen tuntiin ja maratonilla 4,5 tunnin alitus. Kilometrit jäivät toki todella kauaksi 1500 kilometristä, mutta suurimmat tavoitteet täyttyivät.

Kokonaistreenimäärä ajallisesti, 321h 7min.

Juoksuun käytetty aika, 114h 43min.

Jouksukilometrit, 1056km.

Pyöräilyyn käytetty aika

Uintiin käytetty aika

Jään kyllä kaipaamaan noita Strandsin diagrammeja! Niitä on kiva tutkiskella. 🙂

Tässä vaiheessa en vielä aseta ensi vuodeksi mitään ajallisia tavoitteita, mutta keväällä/syksyllä puolimaratonin aikaa pitäisi lähteä parantamaan. Tärkein tavoite on kuitenkin triathlonin puolella, ja tarkempaa tavoitetta mietin sitten ens vuonna. 🙂 En nimittäin tiedä, että lähdenkö puolimatkaa kokeilemaan. Mun täytyy vaan saada itelleni enemmän varmuutta, varsinkin uinnista. Mitä lyhyempi matka, sitä kovempi on vauhti. Perusmatkalla sykkeet ovat varmasti ihan kaakossa. 😀 Puolimatkan 1,9 kilometrin uinti on se pahin rasti ja sitten 90km pyöräily. Puolessa vuodessa toki ehtii kehittymään uinninkin saralla paljon, varmaan se helpottuu vielä jonkin verran. Yksi tavoite voisi olla myös kiinteytyminen, ylimääräiset läskit pois. Ja myös venyttelyn pari kertaa viikossa voisi ottaa tavoitteeksi.

Oikein mukavaa vuodenvaihdetta ja kaikkea hyvää vuodelle 2012!!

5 kommenttia

 1. Kauramoottori kirjoitti:

  Hyvää uutta vuotta!

  Ja tässä sulle hyvä treenipäiväkirja tuona Strandsin tilalle: https://www.trainit.fi/fi/

  Tuo on mulla käytössä ja on ominaisuuksiltaan riittävä. Aivan yhtä hienoja diagrammeja ei välttämättä saa, mutta jotain kuitenkin 🙂

 2. Ninni kirjoitti:

  Kiitos samoin Kauramoottori! 🙂

  Kävin tutustumassa tuohon, ja ihan järkevän oloisia diagrammeja sai. Kirjaan nyt treenit.net-sivustolle, ja siellä ei ole diagrammeja ollenkaan. Muuten kyllä järkevä sivu, mutta tällaiselle nörtille pitäis olla pylväitäkin. ;D

 3. Ninni kirjoitti:

  Saako tuolla trainit.fi-sivustolla piilotettua omia treenejään niin, etteivät ne tule kovimpien treenaajien listaan? Tai tuntimäärällä ei niin väliä, mutta en haluaisi kalenteria (=ohjelmaa) kaikille näkyviin. Tuolla demotyypillä tuota vain selailin, en vielä liittynyt.

 4. Kuulalyyli kirjoitti:

  Ihanat lupaukset sinulla! Muistahan pitää kiinni tuosta venyttelytavoitteesta. 😉

 5. Ninni kirjoitti:

  Kuulalyyli, sä niin tunnet mut! ;D Mä en muuten venytelly viime viikolla kertaakaan.. ;D Täytyy korjata tilanne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *