Hae
Ninnin energianurkkaus

Palautumista

Aina silloin tällöin oon laittanu yöksi sykemittarin päälle, ja katsellut yön aikaisia sykkeitä. Joko sairastamisen, lähestymisen sairastamisen tai palautumisen takia. Ihan siis vain mielenkiinnosta. Näin tein viime yönäkin lepopäivän päätteeksi, koska vähän vaikuttaa siltä, että flunssa on tulossa. Ja kun yksi päivä pyörän päällä istuessani hetken rauhassa syke tippui 61:een, niin päätin, että pitäisi taas sykkeitä mittailla. Käyrä näytti tältä:

Kuva 1: 19.1.2012 klo 21:47-6:00. Lepopäivä alla. Kolmen tunnin mittauksen jälkeen olen ylhäällä n. 10 min. Keskisyke 61, matalin 47.

Menin sänkyyn, ja minuutissa syke laski 85->49. Pyöri minuutin verran siinä 49-53 välillä, ja sen jälkeen käynnistinkin mittarin. Olin tosi tyytyväinen tuohon nopeaan laskuun. Tuo sininen käyrä sekoittaa tuota kuvaa, mutta sitä ei saa poiskaan. Oikeastihan en ole liikkunut paljonkaan, mutta gps kuitenkin niin kuvittelee. 😉

Loppujen lopuksi yön keskisyke oli ihan hyvä, 61, vaikka yöllä olinkin pojan takia pystyssä. Jännästi vain alkuyöstä ollaan matalammalla kuin aamuyöstä. Viimeisen vartin oon torkuttanu, joten melkoisen pinnallista on. Muuten näitä käyriä en oikein osaa tulkita, että mikä tarkoittaa palautunutta tilaa, mikä väsynyttä.

Tässä vielä muutaman aiemmin mitattu käyrä. Jos mittaus on häirinny mua yöllä, niin oon keskeyttäny sen keskellä yötä. Siksi mittaus loppuu mihin aikaan sattuu. Kumpihan on parempi matalammat sykkeet alku- vai loppuyöstä? Ne näyttää vaihtelevan. Tässä siis sykekäyriä reilun vuoden ajalta.

Kuva 2: 3.11.2010 klo 22-03. Flunssassa. Keskisyke 69.
Kuva 3: 7.4.2011 klo 22:54-2:40. Alla juoksulenkki 45min. Mahatauti takana. Keskisyke 72.
Kuva 4: 2.7.2011 klo 22:43-5:30. Alla tunnin rullaluistelu juuri ennen unta. Keskisyke 60.
Kuva 5: 17.7.2011 klo 20.31-1.45. Alla reilun tunnin rullaluistelu. Keskisyke 67.
Kuva 6: 23.11.2011 klo 20:17-04:54. Alla tunnin juoksu+pyörä -yhdistelmä. Sykkeet ollu normaalia korkeammalla. Keskisyke 69.

4 kommenttia

 1. Kaarina kirjoitti:

  Näyttää ihan Garminin datalta, mutta miten ihmeessä olet saanut sykedatan talteen koko yön ajalta? Minulla kuivuu nuo anturit ja data jää näkemättä..

 2. Ninni kirjoitti:

  Kaarina, Garminin dataa joo. 🙂 Mä kastelen vyön todella hyvin, ja laitan sen tiukalle. Ei oo ollu mitään ongelmaa. Onko sulla vyö liian löysällä, nimittäin sitten unessa se voi liikkua pois paikoiltaan. Joskus kun pyörin enemmän, niin laitoin rintsikat yöksi, ne piti sitä enemmän paikoillaan. Nykyään en pyöri niin paljon ja vyö pysyy hyvin. 🙂

 3. Kaarina kirjoitti:

  Kiitos! Pitää tuota nyt heti testailla. Mielenkiintoista dataa!

 4. Laura kirjoitti:

  Joo tosi mielenkiintoinen idea, vois ittekin joskus kokeilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.