Hae
Ninnin energianurkkaus

20:20 ja Trek

Joudun vähän siirtelemään tämän viikon treenejä. Itse asiassa olin eilen sen verran väsynyt, että en tehnyt mitään. Viikonlopun vähäinen unimäärä ja suuri treenimäärä vaikuttivat, joten käytin järkeäni ja skippasin treenit ja menin nukkumaan jo klo 20.45. 😉 Yli yhdeksän tunnin yöunet, ja tänään kuin uusi ihminen. 🙂

Tänään tein tonnin testiuintini, ja pulahdin suoraan kolmosradalle, joka on nopeille kuntouimareille varattu. Sovin siinä uivan miehen kanssa, että molemmat menevät omaa puoltansa edestakaisin. Näin mun ei tarvisi väistää häntä, eikä hänen mua. Saisin keskityttyä täysin vain uimaan tonnin sen minkä pääsen. Ja näin tein. Aloitin ehkä liian lujaa, koska parin sadan metrin jälkeen aattelin, että tätä vauhtia en pääse loppuun asti ja vauhti varmasti hiipuikin. Lopetin uinnin aikaan 20 minuuttia ja 20 sekunttia. Olin yllättynyt! Kuukausi sitten uin tonnin pulliksilla aikaan 21:40, ja nyt kyllä yritin rikkoa 21 minuuttia, mutta olin myös varautunut siihen, että ilman pulliksia se ei välttämättä mene rikki. Kertaakaan en menny laskuissa sekaisin, ja silti epäilen itteäni vieläkin, että mitä jos tonnista jäi puuttumaan esim. 50 metriä?! ;D Kaikkeni kyllä ihan annoin, että lujempaa en olisi päässyt. Tyytyväinen olen. 🙂 Pullikset itse asiassa hidastavat käännöksissä aika tavalla, niiden kanssa on hankalaa kääntyä, joten ilman pulliksia uiminen nopeuttaa.

Herkkulakko on kestänyt 24 päivää, ja tätä sekoitusta mä yleensä mietin lenkillä. Tästä on tullu mun herkkua! 😉

Mikäs tämä on? 😉

Kaverillani on 2009 vuoden Trek Madone 4.5 wsd, joka on hänelle aavistuksen liian iso. Hän ajelee triathlonpyörällä ja toi mulle sen kokeiltavaksi. Koko on 47cm, ja äkkiseltään koko tuntui hyvältä. Jonkun vaan pitäisi katsoa mun ajoasento kohdilleen, että voin olla varma pyörän sopivuudesta mulle. Vielä kun pääsisi johonkin sillä polkemaan. Trainerilla nyt pystyy kokoa testaamaan, mutta olis kiva päästä oikeasti ajamaan pyörällä ja käyttämään vaihteita ym. On muuten ihanan kevyt pyörä. Kyllähän polttelee!! 😉

Täältä löytyy pyörän tarkat tiedot: Linkki.

9 kommenttia

 1. Kauramoottori kirjoitti:

  Siinä on sulle sitten harrastepyörä 😀

  Tuohon kun laittaa lisätangot, niin menee Joroisillakin hyvin kuntosarjassa kisatessa. Tai kilpasarjassa, jos kunnon triathlonkärpäsen purema tulee.

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Huomenta. Hieno pyörä ja varmasti kevyempi kuin cyclocrossisi.

  Toivottavasti saat jonkun asiansa osaavan apua ajoasennon kanssa.

 3. Hanne kirjoitti:

  Hei löytyykö netistä mitään sivua missä on kerrottu millanen pyörä triathlonissa pitäs/kandes olla ja mitä asioita pitäs ottaa huomioon pyörää hommatessa? Minä oon nyt aivan sekasin noista lisätangoista ja senteistä..=/ Vai ihanko vaan suoraan alan kauppaan kyselemään..?

 4. Ninni kirjoitti:

  Kauramoottori: Juuri näin! 😀 En oo vielä ilmoittautunu, kun edelleen se sarja vähän mietityttää. Trikoulun valmentaja käski kyllä ilmoittautua kilpasarjaan. 😉

  Jaanaba, eikö ookin? 🙂 Jos sais suosiolla suht hyväksi tuon ajoasennon, niin olis kyllä hyvä.

  Hanne, siis ihan riippuu, että mihin tähtäät. 🙂 Erikseen on triathlonpyöriä, maantiepyöriä ja cyclocrosseja. Toiset menee kisat maastopyörälläkin. Sentit viittaa siis vaan pyörän kokoon, ei sen kummempaa. Lisätangot ovat käyräsarviseen pyörään lisättävät triathlontangot (http://www.suomenurheilupyora.fi/main.php?loc_id=1223). Fillarifoorumi on hyvä paikka lueskella asioita, ja sitten kauppaan vaan kyselemään. Ja niin, taitaapa mulla olla sitten se puoli vuotta vanha cyclo myynnissä! 😉 Minkä pituinen oot?

 5. Laura kirjoitti:

  Ooh Ninni, aika mahtavaa! Mää toivoisin, että jaksais uida edes sen koko kilsan putkeen, mutta reeniä reeniä vaan eiks niin 🙂 Sulla on kyllä ollut upee kehityskaari.

 6. Laura kirjoitti:

  Niin joo ja oon valkun kanssa täysin samaa mieltä, etä kilpasarjaan, kilpasarjaan vaan!

 7. Hanne kirjoitti:

  Sinnehän miekin Joroisten puolimatkalle olen tulossa, kuntosarjaan, jotta en kyllä taida sitä reissua ihan maastopyörällä polokasta 😀 Mietiskelin just että oiskoon se maantiepyörä hyvä ja jotkut käppyräthän siinä sais ohjaustangossa olla…Mitään hienoja kilpapyöriä en hommaa-kuhan vaan ois pikkisen kevyempi ajaa kun sillä maastopyörällä! Mut kiitos, nyt miekin tajuan taas vähän enemmän mistä täällä aina puhutaan =D
  Mie oon 163 pitkä 🙂
  Miun blogi on nyt sit muuten julkinen et sinne pitäs päästä vähän helpommin jatkossa 😛

  Ja kiitokset vielä vinkeistä ja linkeistä!

 8. Ninni kirjoitti:

  Laura, nimenomaan treeniä! 🙂 Kun käy tarpeeksi usein uimassa, niin kyllä se sieltä kehittyy. 🙂 Voihan kilpasarja, mutta kai sitä siihen pitää ilmoittautua. 😀

  Hanne, siis tiedän, että oot menossa Joroisille puolimatkalle. Mutta lähinnä tarkoitin tähtäämisellä sitä, mitkä on sun tavoitteet nyt ja tulevaisuudessa. Että onko pyörän hintaluokalla väliä.
  Sitten kannattaa miettiä, että ajatko aina asfaltilla, ajatko vain kesäisin jne. Cyclolla onnistuu hiekalla/sorallakin ajaminen, maantiefillarilla ei. Sä oot kans lyhyt, joten pieni saa fillarin olla. Sen mun cyclon koko on 48cm (mä oon 165cm). Täältä mä sen heinäkuussa ostin: http://www.nippeli.fi/polkupyorat-cyclocross (Merida Cyclocross 3 Disc)

 9. Päivi kirjoitti:

  Hannelle tiedoksi, että kaverin on myymässä maantiepyörää. Nykyinen omistaja vähän reilu 160cm. Eli rungon koko on S. Jos kiinnostaa käy laita viestiä blogini kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.