Hae
Ninnin energianurkkaus

Hallipyöräilyä

Tänään puhelin herätti kesken hyvän unen klo 5:15. Ylös ja klo 5:45 kohti Mustasaarta ja Botniahallia. Siellä on 400m rata varattuna pyöräilijöille viikonloppuisin klo 7-10. Uskomattoman paljon pyöräilijöitä siellä oli, yhtäkkiä laskettuna kolmisenkymmentä.

Oli kyllä kiva treeni, vaihtelua traineriin. 🙂 Ja sain kokeiltua tuota maantiepyörääkin nyt kunnolla. Muutaman kerran pysähdyin säätämään lestaa. Sellainen hyvä huomio tuli, että olin laskenut ennemmin lestan nokkaa alaspäin, mutta nyt huomasin kämmenten puutuvan. Saamieni neuvojen mukaan nostin nokan tasalle, ja puutuminen loppui. Niin pienestä se voi olla kiinni. 🙂 Pyörään pitää vaihtaa lyhyempi stemmi, koska sarvet ovat liian kaukana. Itse asiassa pyörän alkuperäinen stemmi on lyhyempi kuin mikä siinä nykyään on, joten se vaihdetaan siihen.

Siinähän minä. 🙂

Mutta lähes kolmen tunnin pyöräily teki tehtävänsä, ja lopullinen ostopäätös pyörästä syntyi. 🙂 Mulla on siis myynnissä nyt vähän ajettu Merida Cyclocross 3 Disc, koko 48cm. Puoli vuotta vanha, takuuta jäljellä 1,5 vuotta.

Treenin päälle tyhjeni yksi purkeista.

11 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Hei Ninni!
  Merida kiinnostaa! 🙂 Minkä pituinen olet? Itse olen 168 cm, olisikohan pyörä sopivan kokoinen mulle? Mihin hintaan lähtee? Kertoisitko hyviä/huonoja puolia Meridasta?
  Terv. Laura

 2. Ninni kirjoitti:

  Hei Laura! 🙂

  Mä olen 165cm pitkä, eli pyörä on sullekin sopivan kokoinen.

  Pyörä on siis ostettu 22.7.2011 Nippelistä Tampereelta. Tällä hetkellä pyörän hinta uutena on 1250 euroa. (http://www.nippeli.fi/polkupyorat-cyclocross). Eli siis tuo Merida Cyclocross Disc 3. Kilometrejä ei ole tullut kuin alle 600, ja lisäksi trainerilla ajoa, mutta takarengas on vaihdettu traineriin sopivaksi, joten pyörän oma rengas ei ole kulunut. Ensihuolto on tehty. Aattelin, että 850 euroa siitä haluaisin.

  Se, miksi ostin Meridan, niin se on luotettava merkki ja uskon, että sitä myötä myös laatupyörä. Aattelin, että se menee joka säässä. Kuitenkin triathlonin ja maastopyöräilyn myötä olen ostanut erikseen maastopyörän, joten cyclon ominaisuuksia en siis tarvi. Pyörässä on levyjarrut, joten pelaavat hyvin myös esim. talvella. Cycloonhan saa tarvittaessa nastarenkaat alle. Ensimmäistä pyörää ostaessani en uskaltanut ostaa maantiepyörää, koska cyclokin oli kevyt ja kiikkerä. En uskaltanu katsoa taakseni tai ajaa seisten. 😀

  Nyt kun kuitenkin on tarkoitus kisata (ja vissiin sm-sarjaankin mua ollaan laittamassa, kääk), niin haluan vieläkin kevyemmän pyörän ja pyörän, jossa on enemmän vaihteita. Eli cyclossa on alumiinirunko, joka on vähän painavampi kuin hiilikuiturunko (joka tekee pyörään lisää hintaa). Samoin esim. levyjarrut painaa enemmän, mutta ovat tehokkaammat kuin vannejarrut. Mutta käytännössä pyörä painaa ehkä 11-12 kiloa, kun tuo kaverin kolme vuotta vanha maantiepyörä painaa 8-9 kiloa.

  Vaihteita on 18, ja niitä halusin myös lisää. Eli mun käyttötarkoitukseen ja pyörän vaihtoon vaikutti paino ja vaihteiden määrä. Muuten mulla ei oo mitään pahaa sanottavaa tuosta pyörästä.

  Pyörässä on kiinni Shimanon polkimet, joissa toisella puolella on tavallinen poljin ja toisella lukkopoljin. (http://www.suomenurheilupyora.fi/product.php?loc_id=654)

  Me liikutaan aika paljon (mm. huomenna olen Tampereella), joten pyörä kulkee testattavaksi kyllä mukana. Jos vielä kiinnostaa, niin voit laittaa myös mailia ninnille@gmail.com

  Tässä vielä kuva, kun pyörä on trainerissa kiinni:
  http://4.bp.blogspot.com/-1GbRzUtXgyk/Ts0vWPF3CWI/AAAAAAAACEA/JIvj_u8taSc/s1600/py%25C3%25B6r%25C3%25A4+050.JPG
  Eli siis takakumi ei ole tuollainen sininen, vaan samanlainen kuin edessä. Ja tuo kangas suojaa hieltä vaijeria ym., lisäksi trainerin vaihteet on sarvissa kiinni. Ne siis ylimääräisiä, eivätkä kuulu kauppaan.

 3. Hanne kirjoitti:

  Voi että mie olen oikeesti kade näistä teidän treenilöistä!Kiva näistä on lukea ja teillä on kyllä oikeesti hienot mahdollisuudet harrastaa ja treenata esim tätä hallipyöräilyä, hienoo =))

  Mieki oisin kiinnostunu tosta siun pyörästä, mutta jos siulla on kiirus saada se myytyä nyt hetikohta ni sit mie jään laskuista poies… Hyvä pyörä on varmasti ja saat sen kyllä varmasti kaupan 😉

  Mukavia pakkaspäivien jatkoja sinne 🙂

 4. Jaanaba kirjoitti:

  No onpa tosi hieno mahdollisuus tommonen pyöräilypaikka. Olitko yksin pyöräilemässä?

  Tosi hyvä, että maantiepyörä sattui olemaan just sopivan kokoinen sulle. Kiinnostais tietää paljonko maksat siitä.

  Toivottavasti saat oman cyclocrossin myytyä ja varmaan saatkin! =)

 5. Ninni kirjoitti:

  Hanne, tästä on reilu tunti tuonne Mustasaareen (Vaasan vieressä), ja nyt ekaa kertaa oltiin. Mutta ehdottomasti täytyy mennä toistekin. 🙂

  Laitappa mulle mailia, niin keskustellaan tuosta pyörästä. 🙂 Sun mailiosoitetta ei ollu saatavilla blogin kautta. Eli siis ninnille@gmail.com

  Jaanaba, mä olin Jaanan ja Maijan kanssa. Yksin se on melkoisen tylsää ajaa 400m rinkiä ympäri. ;D Laskettiin, että kilsoja tuli ainakin 80, joten melkoisen monta kertaa se ympäri ajettiin.

  Se on hyvä, että suurin osa naisista ajoittuu pituuden suhteen kymmenen sentin sisään. 😉 900 euroa pulitan.

 6. Terpu kirjoitti:

  Mitenkäs eilinen trikooshoppailu meni, löysitkö sopivat skinssit? 🙂

 7. Ninni kirjoitti:

  Terpu, joo löysin! 🙂 Laitoin ne jalkaan eilisten treenien jälkeen, ja oli kyllä niin mukavat päällä istua pari tuntia autossa.

 8. Terpu kirjoitti:

  Hyvä! Otithan varmasti riittävän pienen koon (ja saithan apua meidän myyjiltä), kun sen koon kanssa pitää olla aika tarkkana? 🙂

 9. Ninni kirjoitti:

  Otin s-koon, kun taulukon mukaan kokoni on juuri ässän ja ämmän välillä, tai itse asiassa aavistuksen ämmän puolella (165/67), mutta jos se paino tästä muutaman kilon tippuis, niin on jatkossakin hyvät. 😉 Toivottavasti meni oikein, kun en kysyny keneltäkään apua.

 10. Terpu kirjoitti:

  Hyvin valittu, mielummin pikkuisen liian pieni kuin iso!
  Osun itse juuri tasan xs:n ja s:n väliselle viivalle kokotaulukossa (171/58). Jos painaisin pari kiloa vähemmän tai olisin muutaman sentin pidempi, olisin selkeästi xs, mutta nyt oli hirmuinen arpominen sen koon kanssa, varsinkin kun olen selkeästi vyötärön alapuolelta ns. kokoa isompi kuin vyötärön yläpuolelta kiitos pyöräilytaustan muovaamien jalkojen 😉

 11. Ninni kirjoitti:

  Kokeilin toki niitä ennen kuin ostin, ja kun ne tuntui hyviltä, niin valinta oli selvä. Ja kun tarkoitus on kuitenkin, että paino jossain vaiheessa vähän voisi tippua. Hyvä, että meni oikein. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.