Hae
Ninnin energianurkkaus

Viikko 7

Viime viikko oli kevyt viikko, ja tunteja kertyi seuraavasti:

Uinti 3h
Hiihto 2h 36min
Juoksu 2h 12min
Pyöräily 1h 20min
Kuntopiiri 30min
(Lihashuolto 1h 30min)
——-
9h 38min (+ hieronta 1h 30min)

Mietin tulevaa viikkoa, ja lauantaille on merkitty ohjelmaan pitkä hiihto. Seinäjoella järjestetään Ilkan hiihto, jossa matkat ovat 25km ja 50km. Saa hiihtää perinteisellä tai vapaalle tyylillä, eikä sarjoja ole mitenkään eritelty. Viime vuosien tuloksia kattellessani välillä on jaettu vain 25km ja 50km hiihtäjiin, ja välillä lisäksi naisiin ja miehiinkin. Kovin moni nainen ei oo viittäkymppiä hiihtänyt, ja aikoja kun katselee, niin suurin osa taitaa mennä vapaalla tyylillä. Hiihtäjiä on ollu yhteensä viime vuosina reipas sata, viime vuonna 150. Pitäisköhän osallistua viidellekympille ja tulla viimeisenä hiihtäjänä maaliin, että sais toimitsijat vähän ootella? 😉

Hiihdin lauantaina hyvällä luistolla 28,6km aikaan 2h 36min, keskivauhti oli 5:28min/km. Toki keskisyke oli 147, eli peruskestävyys ykkösellä hiihtelin ja oikeasti luisti ihan hyvin. Mutta alle vitosen kilsavauhdilla tuskin pystyn viittäkymppiä hiihtämään, en vaikka olisi kuinka hyvä luisto, sehän tarkoittaisi käytännössä 4h 10 minsan aikaa. Pisin hiihtomatkani tähän mennessä on 30km. Jos treenaisin koko viikon ihan normaalisti, ja yrittäisi hiihtää jossain kynnyksen tuntumassa ja ottaisi tavoitteeksi vaikka 4,5h.. Oisko hyvä? Tulis tehtyä varmasti hyvä treeni. En tiiä..

4 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Mun mielestä sun kannattaa osallistua hyvän treenin takia, yrittämättä edes vetää täysiä (paitsi tietenkin jos tahrot mennä oikein lujaa).
  Niin mää ajattelin Pirkan hiihdon 45 kilsalle osallistua. Siis mikäli työt sen sallii.

  Eiks siä sit oo tavallisia kuntoilijoita osallistunut hitaine aikoineen niin ettei sun tarttis olla viimeinen? =) Vai huiputitko, että olisit hitain?

 2. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba, no sen hyvän treenin takia mä aattelinkin. Just se, ettei vedä mitään vk-hiihtoa, vaan ottais hyvän treenin takia. Voi olla, että noin pitkä hiihto tuntuu jo alaselässä ja reisissä oudokseltaa niin paljon, että vauhtikin lopussa hidastuu.

  No ei paljon näytä hitaita kovin paljon olla (tässä viime vuoden tulokset: http://www.seinajoenhiihtoseura.fi/images/stories/hiihto/ilkanhiihto2011.htm#ILKKA50), mutta mun viimeisenä oleminen ei tietty oo mun ongelma, vaan järjestäjien. Ne mua joutuu ootteleen.. ;D

 3. Hanne kirjoitti:

  Ninni siitähän niille toimitsijoille maksetaan ;D (jos maksetaan :P). Jos oot menossa niin kovasti tsemppiä! Hyvältä treeniltä kyllä kuullostaa 🙂

 4. Ninni kirjoitti:

  Hanne, näinhän se! 😀 Saas nähdä miten viikonlopun kanssa käy, oonko terve vai en. Poika on oksentanu tämän illan.. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *