Hae
Ninnin energianurkkaus

Uusi satula ja ajoasentoa kohdilleen

Piipahdin pojan kanssa Tampereella keskiviikkona hakemassa mulle uuden satulan pyörään. Tiistaina 1,5 tuntia trainerilla polkiessani totesin, että jotain on oikeasti tehtävä. Tuumasta siis toimeen. Mun pyörään tehtiin muutoksia, tai siis lähinnä ajoasentoon, viime perjantaina. Satulaakin nostettiin varmaan kymmenen senttiä, ja sen jälkeen alapää on kärsiny enemmän, kun sarvet jäi matalammalle.

Siinä se!

Eilen olikin jo parempi ajella, ei painanut enää samaan kohtaan. Vielä pitää vähän hakea istumista satulassa, koska täysin tyytyväinen en ollut. En tiedä onko satula nyt sopivasti nokka alaspäin, istunko oikeassa kohdassa jne. Tunnin verran säätelin ajoasentoa kohdilleen ennen ajoa, ja käskin välillä lasten ottaa kuvan, että näen miltä näyttää. Satulan pitäisi olla nyt periaatteessa oikeassa kohtaa, eli korkeudeltaan ja polvikulma on kunnossa. No ei muuta kuin tunteja alle, niin näkee onko se mulle sopiva. Löytyi nimittäin ihan uudet luut, missä tuo satula tuntuu. ;D

Kokoero
Oikean polvikulman hakemista..

On paljon muutakin mitä oikeasti täytyy kevään aikana ostaa. Mulla on tällä hetkellä maastokengät ja -polkimet maantiepyörässä. Haluan erikseen maantiekengät, polkimet jo löytyy. En tiedä joutuuko ajoasentoa vielä katsoa polkimien vaihdonkin jälkeen, luultavasti. Mun mielestä mulla on muutenkin jotenkin köyryselkä, ei yhtään samanlainen hyvä asento kuin muilla. Siis yläselkä pullahtaa, en tiedä mistä se johtuu. Mitä säätöjä pitäisi muuttaa, että siitä tulisi luontevampi? Vai onko mulla vaan keskivartalon lihakset heikommat? Ollaanko pyörän päällä rennosti, vai keskivartaloa vähän jännittäen? Tuntuu, että triathlonpyörän päällä tuo ajoasento olis helpompi. Tuli muuten mieleen, että kun ”makasin” sarvien päällä, niin valmentaja sanoi, että mulla jää liian vähän tilaa jalkojen ja yläkropan väliin, eli veri ei kierrä kunnolla ja jalat menee tukkoon. En vaan huomannu kysyä, että tarkoittaako se, että saa unohtaa lisätangot maantiepyörään vai nouseeko se yläkroppa niiden mukana kuitenkin sen verran, että asennosta tulee luonteva ja veri pystyy kiertämään?

Selän kaari keskivartaloa vähän jännittäessä.

Kyllähän on taas kysymyksiä. 😀 No mutta siis maantiekenkien ja lisätangon lisäksi tarvin märkäpuvun ja jonkinlaisen triathlonasun. On se sitten yksi- tai kaksiosainen. Nykyisissä pyöräilyhousuissa on toppauksia niin paljon, että niillä ei oo kiva juosta.

Huomenna on edessä taas pyöräilyä Botniahallissa! 🙂 Klo 5.40 täytyis auton startata pihasta.

Ai niin, tiedättekö, että jopa kortin pelaaminen onnistuu pyörän päältä? 😉 Pelasin tyttöjen kanssa samalla, kun poljin. XBoxiakin on tullu pelattua, mutta se nyt on helpompaa.

Joroisille en oo vielä ilmoittautunut, kun en ole varma sarjasta. Mulla, kohta 32-vuotiaalla, on vaihtoehtoina kuntosarja tai yleinen sarja. Ehkä mä ilmoittaudun kuntosarjaan, niin ei tarvi pelätä, että saan uimareita kasan niskaan. Yleisessä saisin turpaani oikein kunnolla, kuntosarjassa on enemmän näkymätön ja hukkuu muiden nimien mukana listaan. Jos eka kesä menis kuntosarjassa lajiin tutustuessa, ja sitten vaihtais yleiseen. 🙂 Vielä ei ikäsarjaan oo asiaa.

Fiilistelin muuten kesää näillä Finntriathlonin videoilla (NelonenProlta tullut kooste 4 osassa):

7 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Satula on kyllä hieno.

 2. niobe kirjoitti:

  Muuhun en osaa sanoa, mutta toi on magee toi kuva jossa on selän kaari, kun tuo jalkojen liike tarkentui tolleen vauhdikkaasti 🙂

 3. Elisa kirjoitti:

  Muista, että ajouhousuissakin voi olla parantamisen varaa! Jos satula on melkein hyvä, niin kannattaa keskittyä seuraavaksi housuihin. Mä olen kohta pyöräillyt 15 vuotta ja löytänyt siinä ajassa vain kahdet todella hyvät housut. Tuo satula kiinnostaisi täälläkin, että lisää vaan mielipiteitä, kiitos. 🙂

 4. Terpu kirjoitti:

  Vaatii sitten totuttelua tuo satula. Ensin tulee istuinkyhmyt hyvin kipeiksi ja tuntuu kauhealta ajaa monta päivää peräkkäin, mutta kun sitä on jokusen viikon käyttänyt, niin sitten et todennäköisesti enää suostu tuota muuhun vaihtamaan 🙂

  Ja sitten seuraavaksi kannattaa valmistautua siihen, että kun saat se triathlonpuvun ja ohuemman säämiskän käyttöösi, niin sitten on edessä uusi totuttelu tuohon. Se tosin onnistuu parissa päivässä sitten. Ainakin oman kokemukseni mukaan.

  Ja muistithan satulan asennuksessa sen, että koska tuo Adamo on korkeampi kuin normaali satula ja siinä istutaan istuinkyhmyjen päällä, se pitäisi laittaa jokusen sentin alemmaksi, kuin missä olet pitänyt tavallista satulaa! Ja satulan paikka vaatii todennäköisesti vielä vähän säätämistä ja kärsivällisyyttä, mutta kunhan saat sen kohdilleen, niin… 🙂

 5. Päivi kirjoitti:

  Ja kisapuvusta – perustuen omakohtaiseen kokemukseeni – suosittelen kaksiosaista pukua.

 6. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba: Ja erilainen! 😉 Tai taitaapa näitä nykyään olla jo monella, mutta ei tavallisen näköinen kuitenkaan.

  Niobe: Mä ajoin niin lujaa, heh! ;D

  Elisa: Loistava pointti! Eipä tullu itelle mieleen ollenkaan. Nuo mun housut pitäis olla hyvät, mutta muita en oo kokeillutkaan. Enkä tosiaan osannu aatella, että niissäkin on eroja. Tietenkin on, ja sehän vaikuttaa! Satula vaikuttaa hyvältä! 🙂

  Terpu: Mä repesin tänään aamulla, kun istuin pyörän selkään. Hitto, että sattui kyhmyihin! Mutta hetken ajettuani ei sattunut enää niin paljon ja totesin jossain vaiheessa, että satula on todella hyvä! Ja mun takapuoli tulee tottumaan siihen, koska istuminen sattui vain tietyissä kohdissa. Ei mitään normaalia kipua! 🙂

  Täytyy muuten sitten ottaa puku ajoissa käyttöön, että tottuun persusta ohuempaan toppaukseen. Joo, kattelin satulan asentamisen ohjeet aika tarkkaan. Nyt ainakin tuntui hyvältä! 🙂 Toki kolmen tunnin ajon jälkeen kyhmyt oli melkoisen kulutetut, mutta tosi tyytyväinen olin!

  Päivi: Joo, sillä on helpompi käydä pusikossa! 😉

 7. Hanne kirjoitti:

  Nuo videonpätkät oli kyllä ihan huippuja!=) Semmosta siellä sitten on…KÄÄK!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.