Hae
Ninnin energianurkkaus

Testaamista

Toimin taas testihenkilönä, minkä kyllä teen mielelläni. 🙂 Seuraavat viikot kuljen kaksi sykemittaria ja kaksi gps:ää käsissäni. Ehkä vähän koomisen näköistä. Ensinnäkin se, että niitä on molemmissa käsissä. Toiseksi se, että katselen kilometriväliaikoja molemmista kelloista. ;D

Pidin kaksi peräkkäistä lepopäivää: lepäsin sekä keskiviikkona että torstaina. Kurkku oli kipeä, ja mieskin oli reissussa. Tänään hän tuli kotiin, ja pääsin liikkumaan. Kurkkukaan ei ole enää kipeä, saas nähdä saanko nyt vihdoinkin sen flunssan itellenikin. En kyllä tarvisi, kiitos vain. Oonkin sitten ollut järkevä, ja nukkunut kolmena peräkkäisenä yönä vähintään kahdeksan tunnin yöunet. Loistavaa!

En tiedä onko teistä moni tutustunut Polarin Polarpersonaltrainer.com-sivustoon. Se on siis paikka, johon Polarin sykemittarin omistaja voi ladata liikuntansa. Mä olen aika paljon käyttänyt Garminin sykemittaria, koska gps ei ole erikseen, vaan se on kello-osassa, ja mulla on ollut Polarilta vain se isompi gps. Nyt yhtenä iltana ajankulukseni täytin tämän vuoden liikunnat tuonne sivustolle, osa tuli kellolta (mm. uinteja, Garmin ei mittaa sykettä vedessä, ja salikäyntejä) ja osan näpyttelin käsin. Se, miksi tämän tein, oli harjoituskuormituskäyrien tutkiminen. Jokainen mut tunteva tietää, että mä tykkään kaikista luvuista ja graafeista. 🙂

Tältä se kuormitus näytti:
– Punainen = Harjoittelu ei ole suositeltavaa.
– Keltainen = Voit yhä harjoitella, mutta sinun tulee välttää harjoittelua korkealla intensiteetillä ja/tai kilpailuja.
– Vihreä = Olet palautunut ja valmis harjoittelemaan lisää.

Harjoittelukuormitukseni Polarin mukaan tänä vuonna

Ensimmäinen korkea punainen piikki on kolmen tunnin Pyhäjärvijuoksu lumikelissä ja tuo yli asteikon menevä punainen piikki on Ilkan hiihto ja sen päivän jälkeinen duathlon. Se, miten tuota analysoin, niin uinnilla ja kuntosalilla ei punaiselle pääse. Juoksu on kaikista kuormittavin lajina, mikä on varmasti ihan totta. Siinä syke on toki korkeampi kuin uinnissa, joten lajia käyrä ei ota huomioon. Laskee harjoituskuormituksen sykkeen perusteella ja juoksussa mun aerobinen kynnys on korkeampi kuin muissa lajeissa. Toki juoksu verrattuna uintiin on oikeasti rasittavampaa. Pyöräilyllä pääsee punaiselle vain, jos lenkki on pitkä. Pitkät pyöräilyt, esim. Botniahallissa, eivät tunnu tietenkään läheskään niin kuormittavilta kuin samanpituinen juoksu. Mutta ihan hyvä suuntaa antava tuo käyrä kyllä on. 🙂 Ainakin antaa ajattelemisen aihetta, että onko varmasti palautuminen kunnossa. Periaatteessa käyrä menee aina keltaiselle, jos treenaa pari tuntia päivässä. Esimerkiksi tänään uintitekniikkaa ja sisäpyöräilyä, eli kevyellä treenillä mentiin, mutta silti juuri ja juuri keltaisen puolelle meni (ei näy tuossa graafissa tämän päivän treeni), mutta toki on huomenna taas vihreällä ja valmis uuteen treeniin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.