Hae
Ninnin energianurkkaus

Olkapäästä pyörämietteisiin

Ei oo näköjään nää olkapäävammat enää niin helposti ohimeneviä kuin aikoinaan. En tiedä mikä siihen on syynä, mutta eilen käsi oli todella kipeä. En saanut kunnolla nukuttua su-ma yönä, ja töissäkin oli hankalaa, kun oikeakätisenä jouduin käyttämään tietokoneen hiirtä vasemmalla kädellä. Kättä ei voinu nostaa yhtään, ei puristaa sillä mitään.. Ma-ti yöksi otin suosista särkylääkettä ja lihasrelaksanttia. Tänään käsi on ollu parempi, pystyn sitä nostamaan ja liikuttamaan eri asentoihin. Pyörittäminen vielä vähän tuntuu, joten uimaan ei musta tänään ole ollut. Ja uimisesta pidän tauon vielä huomennakin. Pyöräilemään pystyin tänään jo hyvin, se ei sattunut yhtään.

Miksiköhän kipu kestäää nykyään niin kauan.. Ehkä siitä syystä, että menee niin harvoin paikoiltaan. Ennen meni paljon useammin, pahimmassa vaiheessa melkein päivittäin. Nyt ehkä pari kertaa vuodessa. Tai sitten vesi vastuksena vaikuttaa. Tai kun käden lihakset ovat jännittyneempiä kuin olkapään mennessä paikoiltaan rentona. Tiedä tuota.

Mulla oli tarkoitus ajaa tämä kesä maantiepyörällä. Nyt kuitenkin kaverini triathlonpyörä on toistaiseksi käyttämättömänä, ja hän kaupitteli sitä mulle.. Vähän tässä nyt joutuu miettimään vaihtoehtoja, että mitä sitä tekisi.. Ostanko käytetyn, yhden kauden ajetun, hyvinpidetyn Orbean..? (Koeajoin sen tänään..) Vai ostanko tulevaisuudessa täysin uuden Suomen Urheilupyörästä saamallani alennuksella, jostain muusta liikkeestä vai tilaanko vaikka ulkomailta..?  Ekalla kaudella en kyllä tripyörää tarvisi, mutta sen verran itteäni tunnen, että ens keväänä mun on sellainen jo pakko saada.. ;D Vaikka siis tokalla kaudellakaan ei sitä tarvisi. On oikeasti vaarallista treenata porukassa, jossa ihmisillä on kaikki viimeisen päälle. Ja taitaapa nuo tripyörät olla nykyään paljon yleisempiä kuin esimerkiksi muutama vuosi sitten. Ja ei, en kuvittele tuon pyörän vievän mua itestään, vaan kuntoahan siinäkin yhtälailla tarvitaan. Ja siinä mulla on vielä kovasti tekemistä. 🙂 Mutta se kuitenkin on varmaa, että enemmän mä itteäni aattelen pitkille matkoille kuin pikamatkoille. Nopeaa musta ei saa tekemälläkään. Ja kyllä aion sen Ironman-matkankin vielä mennä. Sitä ennen tarvitaan treenitunteja vielä satoja ja taas satoja. 😉 No täytyy jatkaa pohdintoja..

8 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Mielenkiintoista nähdä päädytkö pyörän hankkimiseen. Hieno se ainakin olisi.

  Ootko ajatellut, että vois kannattaa koeajaa muutama erimerkkinen pyörä, eroja varmaan on?

 2. Kauramoottori kirjoitti:

  Useampien pyörien koeajo tosiaan kannattaa, niin selviää ne erot geometrioissa ja ajettavuudessa.

  Vähän veikkaan, että ajelet jo alkukesästä TT/Tri-pyörällä :). Sellanen kannattaa ostaa silloin kun tulee sopiva vastaan. Mulla oli alunperin suunnitelmissa metsästää TT/Tri-pyörä vasta tän kauden päätteeks, mutta toisin kävi, kun tuli täydellinen vastaan.

 3. Jaanaba kirjoitti:

  Urheilupyörän ”heppu” sanoi, että niiltä saa sen SUPin koeajoon jos ostoa suunnittelee.

  Mää taas näin unelmieni triathlonpyörän kun olin ostamassa maasturiani ja myyjä vilautti esitettä. Se oli Cube unelmaväreissä. =D

 4. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba, hienohan se on. 🙂 Ja SUP myös! En oo aatellu mitään sen tarkemmin, kun tää tuli lopuksi vähän puun takaa. 😀 Pitäis verrata osia ja hintaa. Ja kannattaako ostaa käytetty (tosin vähän käytetty) vai ihan uusi. Se Urheilupyörän alennus on kuitenkin tosi hyvä. Jos ostan uuden, niin tää kesä menee maantiefillarilla ja osto tapahtuu vasta joskus myöhemmin.

  Kauramoottori, kyllä välineurheilija toisen tuntee. ;D No täytyy oikeasti miettiä nyt tarkasti, koska se on sellainen investointi, jota ei uusita hetkeen. Mä mietin tuota pyörien koeajoa.. Siis kun ajoasennon kanssa on lopuksi aikamoinen fiilaus, mutta kai sillä kuitenkin jotain saa irti. Ainakin sen kuinka kiekot rullaa. 😀

 5. Jaanaba kirjoitti:

  Määhän olen ajellut erilaisia maastopyöriä kokeilumielessä ja selkeet erot olen kyllä huomannut, että mikä pyörä voi sopia mun vartalolle ja mikä ei jo ennen ajoasennon asennuksiakin. =D Ne vaan tuntuu erilaisilta.

  Tosiaan se on kyllä aikamoinen investointi. Mää pystyn hankkimaan vasta vuoden päästä jos silloinkaan yhyy.

 6. Hanne kirjoitti:

  voi itku tuota siun olkapäätä nyt:( Mutta kyllä se siitä nopeasti vetreytyy!

  Mahtavaa lukea noista siun tulevaisuuden suunnitelmista 🙂 Ja olipahan kyse mistä tahansa hankinnasta-kun se kuume tulee niin se tulee 😀 Toivon omalla kohalla että nyt ei isompia kuumeiluja tulisi vähään aikaan 😛

  Tästä pääsenkin seuraavaan pieneen kuumeiluun, siitä RoadID:stä, kun en ole aikasemmin tilannu ulkomailta niin pitikö se maksaa verkkopankkimaksuna vai tuliko lasku mukana vaiko postiennakolla? Ja jollain siun koodilla sai vähän alea-ko? 🙂

 7. - Anni - kirjoitti:

  Mulla on kanssa jotenkin sellanen fiilis, et saatat jo nyt kesällä huristella tri-pyörällä 😉 Tsemppiä olkapään kuntoutukseen!

 8. Ninni kirjoitti:

  Jaanaba, mä vaan aattelin sitä, kun aika-ajopyörässä se ajoasento on nimenomaan niin tärkeä. Orbean nykyisen kuskin kanssa meillä on vain pari senttiä pituuseroa, joten asento oli suunnilleen. Viilata kuitenkin pitää joka suuntaan. Mutta kai ne liikkeessäkin sitten laittaa sitä suunnilleen, että pystyy ees ajamaan. ;D En mäkään nyt pystyis, ja uutta en sen takia ole nyt ostamassakaan. Jos tähän käytettyyn päädyn, niin se on mahdollista tulla jo nyt.

  Hanne, tänään taas olkapää pykälän parempi. Lähes kivuton. Kuume on aina kamala! 😀

  Visalla mä sen RoadID:n ostin. Ja kortilla maksu on varmaan ainut tapa. Ja koodilla ThanksNiina13856500 saa dollarin alennusta.

  Anni, no saas nähdä. 😀 Ei sitä tiedä, vaikka yllättäisin kaikki. 😉 Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.