Hae
Ninnin energianurkkaus

Järvi korkattu

Toisvesi on iso ja syvä järvi. Mittasin eilen pinnasta lämpötilan, joka oli 12 astetta. Upotettava mittari oli rikki, joten siksi pystyin mittaamaan vain pinnasta. Toki sen verran tuuli ja ulkonakin oli vain 17 astetta lämmintä, joten pintavesi vaihtui, eikä seissyt. Joten eiköhän saman verran olis ollu vaikka 30 senttiä syvemmällä.

Kokeilin käydä uimassa. Vesi oli niin kylmää, että varpaat ja sormet oli jäässä. No entäs naama? Se oli ehdottomasti pahiten.  Sain kyllä hyvin happea, mutta välillä vaan ei saanut puhallettua sitä ulos, koska tuli sellainen olo, mikä kylmässä vedessä helposti tulee. Siis sellainen, jossa vetää happea vain sisäänpäin. 😀 Välillä pystyin uimaan 10 metriä kerrallaan, ja sitten oli nostettava pää pystyyn. Pisimmät pätkät tais olla joku parikymmentä metriä.

En kyllä ehtiny pelkäämään mitään enkä ketään, kun meni vain siihen hengittämiseen se huomio. 😀 Toki paljon ei ruskeassa vedessä mitään nähny, hyvä kun oman kätensä. Välillä tuuli vähän enemmän, niin eipä ollu kiva se aallokko. Ja kuinka hankalaa on päästä pisteestä a pisteeseen b. 😀 Kuvittelin uivani ihan eri paikkaan, mihin uin. Paljon on opeteltavaa!

Niin joo, ja mikä pettymys oli tonnin uinti perjantaina.. Aikaa meni 20:24, mikä on vasta kolmanneksi paras aikani. 49 sekunttia hitaampi kuin kuukausi sitten, ja jopa muutama sekuntti hitaampi kuin tammikuun aika. Tuntui, ettei päässyt eteenpäin ollenkaan. Toivottavasti kyseessä oli nyt vaan oma jaksaminen, ja kovat treenit, eikä se, että uintivauhti olis huonontunut.

5 kommenttia

 1. Hanne kirjoitti:

  Kyllä tässä jo polttelis itekkin päästä tuonne järveen kun näitä sinun kuvia katselee 🙂 Hienoa! 🙂

 2. Laura kirjoitti:

  Brr… Kylmä tulee jo pelkästä ajatuksesta 😀

 3. Ninni kirjoitti:

  Hanne ja Laura, kylmä oli tuossa järvessä. Harmitti, kun mulla ei ollu tänään Soinissa märkäpukua päällä, koska siellä vesi oli paljon, paljon lämpöisempää. Se järvi on vaan niin paljon matalampi, että pelottaa enemmän, että johonkin osuu. Tuo Toisvesi, missä eilen uin, oli tuosta kohtaa 13 metriä syvä. 🙂

 4. Anonymous kirjoitti:

  Kateellisena katson sinun uinti treenejä. Itsellä uinti on räipiköintiä.
  Triatlonia olisi mukava harrastaa,
  mutta tuo uiminen ottaa pattiin. Pitäis kai vain ruveta reenaamaan (uintia).

 5. Ninni kirjoitti:

  Anonyymi: En tiedä kuinka kauan oot lukenu mun blogia, mutta jos uutena tulit, niin et varmaankaan tiedä, että viime elokuussa pääsin hallissa vaparia 5m. Siitä on lähdetty, lokakuussa pääsin altaan mitan (25m) ja nyt menee jo ihan eri tyyliin! Ei muuta kuin opettelemaan, suosittelen jonkun opastuksella. Jos mä opin, niin säkin opit! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.