Hae
Ninnin energianurkkaus

Venyttelyn tärkeys

Mä oon aina ollu huono venyttelemään. En osaa tehdä sitä ennaltaehkäisevästi, vaan vasta sitten, kun oon todella jumissa. Opin aina kaiken kantapään kautta, siltä tuntuu taas tälläkin kertaa..

Ensimmäisen kerran sain juoksijan polven, kun olin juoksemassa Kuortaneen hallissa, jossa on kalteva alusta. Sitä paranneltiin muistaakseni seitsemän pitkää viikkoa muutama vuosi takaperin. Nyt koko vuosi on mennyt ilman suurempia ongelmia, kunnes 1,5 viikkoa sitten pitkällä lenkillä Vantaalla polveen alkoi sattumaan. Se alkoi kymmenen kilometrin jälkeen, ja paheni loppua kohden. Seuraavana päivänä en pystynyt kunnolla kävelemään. Kipu poistui, ja seuraavalla lyhyellä juoksulenkillä ei kipua tuntunut polvessa. Mutta sitten taas, neljä ekaa kilometriä oli kivuttomia ja sitten se alkoi. En pystynyt lopuksi juoksemaan kilometriäkään yhteenmenoon, kun piti pysähtyä venyttelemään. Ja taas kävely sattui. Kipu alkoi vaikuttamaan ihan samanlaiselta kuin aikoinaan..

Tämä on johtanut nyt siihen, että lepopäiviä on nyt ollut, ja taukoa juoksusta tulee olemaan 1,5 viikkoa ennen kuin seuraavan kerran kokeilen juoksuaskelia edes ottaa. Jos juoksu on ok, niin lähden 30.9. Ilmajoelle juoksemaan puolimaratonia. Jos tuntuu polvessa, niin tuo jää ja niin jää varmasti Kankanpään maratonikin. Mutta katsotaan myöhemmin tarkemmin. Loppukuun ohjelma meni uusiksi, ja nyt pidetään siis juoksulepoa, venytellään ja ylimääräinen hierontakin tuli varattua perjantaille. Jos urheiluhieroja sais tunnin runttauksen jälkeen jalkoja ees vähän auki. Nimittäin pakarat, takareidet sekä reisien ulkosyrjät ovat kyllä kireet.. Toivottavasti venyttely ja hieronta sais kireet lihakset auki, ja polviongelma olisi nopeasti ohi.

Ja taas kerran mä lupaan venytellä useammin!!!

6 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Ihan samalta kuulostaa kuin minunkin venyttely-suhde! onneksi ei just nyt ole ihmeempää vaivaa. Toivottavasti kipu paranee nopsasti!! Tsemppiä 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos! Taitaa olla melkoisen yleistä tää venyttelytouhu. Terpu se jaksaa aina niin huipusti venytellä, että melkeinpä kateellisena toivon itelle samaa. 🙂

 2. Ammi kirjoitti:

  Minä myös olen saanut muistutuksen venyttelyn tärkeydestä. Maanantaina kävin kuntonyrkkeilyssä (jossa kuntonyrkkeilyä oli yhteensä 12 min, mutta siitä toivottavasti joskus enemmän toisaalla…) ja sain varpaillenousuissa (2 x 2 min) pohkeeni niin jumiin, että en saa kantapäätä vasemmasta jalasta kunnolla maahan! Voin muuten kertoa, että on kävely hankalaa! Tarvisin korkokantakengät. Eikä sekään mitään, että kantapää ei meinaa yltää maahan, niin tottakai pohje (ja toinenkin, mutta ei niin pahasti) on myös kipeä. Todnäk. jumi ois tullu paremmasta venyttelystäkin huolimatta, mutta ehkä se ei olis ollu näin paha?!

 3. Kipa kirjoitti:

  Oletko kokeillut pilatesrullalla rullailla noita it-jänteitä? toimii aika hyvin, vaikka onkin kivuliasta kuin mikä. Vaihtoehtoisesti myös limsapullo tai kaulin käy, mutta ne sattuu vielä enemmän.

  • Ninni kirjoitti:

   Kävin tuollaisen eilen ostamassa! Kahdelta hierojaltakin tuli sama vinkki. Kiitos tästä, jos tällä sais niitä paremmin auottua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.