Hae
Ninnin energianurkkaus

Pojasta polvi paranee

Vai hieronnasta, venyttelystä, pilatesrullasta? Takana on nyt 1,5 viikon juoksutauko, kaksi kertaa viikon sisällä hieronta sekä nyt kinesioteipit jalassa. Reiden ulkosyrjän kalvot ihan vinkui, niin kireät olivat. Ja takareidessäkin kunnon patti! Ei pelkkä upea lihas, vaan joku kunnon kovettuma. Jalkoja on runnottu auki, ja tänään jalka teipattiin sunnuntaita varten. Toivon, että nämä ovat auttaneet sen verran, että juoksijan polvi -tyyppinen kipu on poissa. Ainakin nyt tuntuu hyvältä! 🙂

Lihaksien ja kalvojen rullailuun!

Niin, ja vaihdoin vielä lenkkaritkin. Mulla on vuoden verran olleet käyttämättömät Nimbukset kaapissa odottaen, että edelliset kuuluu loppuun. Yhtäkkiä tajusin, että edellisen kerran jalkojen kanssa oli ongelmia, ja tuli hommattua uudet kengät. Kattelin vanhoja kenkiä, ja totesin niiden olevan mm. puhki kantapäästä. Ei muuta kuin uudet esille, ja jalkaan. Ovat täysin samanlaiset kuin vanhatkin. Pitäisi olla nyt ainakin vaimennukset kunnossa.

Teipit viimeistelyä vaille, pitää odottaa haavan paranemista. Mätii sellaiselta 3x3cm alueelta, ei sen isommalta. Paisunu on, ja varmaan nestettäkin sisällä. Mutta ihan pintaruhje, ei paha.

Kävin myös Nokialla asti kokeilemassa juoksua. 😀 Muut juoksivat kenttää ympäri vitosen aikaa, ja mä tassuttelin nurtsilla ja välillä portailla. Kolmisen kilsaa tuli hölköteltyä, ja polvessa ei ollut muuta vikaa, kuin haavaa vain vähän särki. Ihmettelin polven kastumista, kunnes myöhemmin tuli ilmi, että mätä tuli jo laastarin läpi. 😀 Siis siitä haavasta, kun sillä fillarilla kaaduin.

Aion siis startata Ilmajoen puolimaratonilla sunnuntaina. Jos jalka kipeytyy, niin jätän homman kesken. Jos onnistuu kivuitta, niin juoksen Kankaanpäässä maratonin, muuten en. Maraton siirtyy sitten kevääseen, jos ongelmia vielä ilmenee. Onneksi nyt on syksy, eikä sisänsä näiden juoksujuttujen kanssa paineita.

Juoksun jälkeen salilla, joka oli ilmainen! o_O Ei Seinäjoella sellaisia oo!!

11 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Ompa iloosta punttitreeniä =D

 2. Anonymous kirjoitti:

  Oletko koskaan harkinnut muuttaa juoksutekniikkaa päkiävoittoiseksi ja kenkiä kevyemmiksi? Voisi olla kokeilemisen arvoista, varsinkin kun kärsit polvivaivoista.

  • Ninni kirjoitti:

   Mietinnässä kyllä on ollu. Vaatis vaan iteltä aika paljon.. Toki nyt ei oo ollu polvivaivoja hetkeen, edellinen juoksusta johtuva vaiva oli penikat.

 3. Eva kirjoitti:

  minä kävin viime keväällä tekniikka jouksu koulutuksella tampereella.
  http://www.compactfit.com/palvelut.html
  sen jälkeen olen yrittänyt muuttaa askeleni.

  mistä olet muuten ostanut tuo foam roller?

  • Ninni kirjoitti:

   Tuntuiko, että olisi ollu hyödyllinen tuo koulutus?

   Mä ostin sen ihan Citymarketista, maksoi 12,95. 🙂 Tuli muuten mieleen, että oon unohtanu laittaa sulle sen tankojen mitan. Se on keskeltä keskelle 9,5cm.

  • Eva kirjoitti:

   Minulle oli kyllä hyötyä! on ajatuksissa lähteä toinen kerta vielä jossakin vaiheessa!
   kiitos mitasta! tosiaan en ole käynyt pyöräilemässä sen jälkeen kun kiinitin tangon pyörään –liian kylmä sää mulle. Mutta nyt on mtb hankittu 🙂

 4. niobe kirjoitti:

  Toivottavasti polvi antaa sun nyt vaan juosta! Tsemp!

 5. Hanne kirjoitti:

  Mooi Ninnii 🙂
  Oon kyllä lukenu kaikki siun kuulumiset, mutta nyt vasta kerkeen kommentoimaan!

  Harmittaa hirveesti tuo sinun polven tilanne mutta kuule huomiselle nyt toivotan polvelle kestoa ja jaksamista siihen puolimaraan! Peukut on pystyssä ja pitää kuitenkin ajatella positiivisesti että kaik mänöö hyvin ja pääset ilman kipuja maaliin 🙂 Mukavaa puolimaraa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.