Hae
Ninnin energianurkkaus

Totuus kuntoilusta

Satuin katsomaan Prisma-dokumentin kuntoilusta. Sen verran oli mielenkiintoinen, että pitää jakaa se teillekin. 🙂 Pitäisköhän itekin mennä geenitestiin, että näkis kuinka paljon harjoittelu voikaan nostaa kuntoa? 😉 Kyllä mä oon tienny, että geenit vaikuttaa, mutta että näinkin paljon! Tämä siis tieteen näkökulmasta. Katsokaa, jos teillä on 48 minuuttia ylimääräistä. Saatavilla kuuden päivän ajan Yle Areenasta.

Prisma: Totuus kuntoilusta

Muoks. Niin, ja aika pelottavalta kuulostaa mun 8 tunnin istumatyö. Viikossa 40h istumista.. :/

10 kommenttia

 1. Jenni kirjoitti:

  Mä en edes halua tietää, mun geenit on muutenkin onnistuneet menemään niin hassusti vinksin vonksin 😀 Parempi pistää pää puskaan ja lähteä lenkille.

  • NinniM kirjoitti:

   😀 No ei taida kyllä olla mullakaan ihan geenit kohillaan, mutta mennään niillä mitä on annettu. ;D

 2. Anonymous kirjoitti:

  Ohjelma tulee 22.20 tv-1 kanavalla.

  • NinniM kirjoitti:

   Kappas, kiitos infosta! Vielä siis ehtii näkemään, jos haluaa isommalta ruudulta nähdä tai ei jostain syystä pääse Yle Areenaa käyttämään.

 3. Mika kirjoitti:

  Oho, joku muukin oli tämän katsonut ja ohjelmasta blogannut.

  Kaikki varmasti hyötyy jollain tavalla liikunnasta vaikka joku hätäisempi vetäisi ohjelmasta toisenlaisen johtopäätöksen, onhan se selvää että ihmiset ovat erilaisia eikä mitään 100 prosenttisen pätevää yleisohjetta ole olemassa kuntoilussakaan. Ja jos geenit eivät vaikuttaisi niin eiköhän mekin oltaisi olympiatason urheilijoita eikä vain ”sunnuntailiikkujia” 🙂

  • NinniM kirjoitti:

   🙂 Mä aattelen, että vaikka olisi hyvät geenit, niin eipä silti kaikista voi hyviä tulla. Harjoittelun määrä ratkaisee paljonkin. Toki vaikka treenaa, niin tosiaan kaikista ei niitä olympiatason urheilijoita tuu.

   Geenitestiin meneminen oli lähinnä vitsi, vaikka jos mahdollisuus olis, niin voisin mennäkin. 😀 Lähinnä mietin tällaisia tavallisia ihmisiä, että kuinka parin samanlaisen treenivuoden jälkeen toinen kehittyy paljon enemmän kuin toinen. Ja että oikeasti on niitä ihmisiä, joiden on vaikeampi kehittyä. En oo tullu ajatelluksi tuollaista.

   Sitten tuota istumista mietin senkin kannalta, että kuinka paljon enemmän sitä kuluttaisikaan energiaa, jos tekisi jotain muuta työtä. Toki käytän portaita hissin sijaan jne, mutta tuollaiset lukemat laittaa kuitenkin ajattelemaan. Ne jotenkin konkretisoi asian.

   Oli ihan hauska tieteen näkökulma näihin asioihin. Ja täytyypä käydä lukemassa sun ajatukset. 🙂

  • Mika kirjoitti:

   Mutta jos me toimistolla istumisen sijaan tehtäisiin jotain ruumiillisempaa työtä niin jaksettaisiinko lenkkeillä ja treenata yhtä paljon? Noi hyvägeeniset superihmiset tietysti jaksaa mutta meillä voisi ehkä olla vähän hiljaisempaa.. Enkä muutenkaan pitäisi istumista niin pahana jos muuten on aktiivinen ihminen, toki tuo istuminen heikentää tilannetta entisestään jos työmatkatkin istuu autossa, vaihtaa kerrosta hissillä ja muutenkin välttelee kropan liikuttamista.

   Tuon sivupalkin mukaan ollaan muuten juostu puolimaraton-ennätykset samassa kisassa! Sinä vain reippaasti nopeammin 🙂 Se oli hieno kevätpäivä se.

  • NinniM kirjoitti:

   Jaanaba (jaanaba.blogspot.com) ainakin jaksaa, vaikka tekeekin ruumiillisempaa työtä. 😉 Ja mun ja sen lähtökohdat ovat olleet suurin piirtein samat. 🙂

   Aika hyvin! Ootko useinkin puolikkaan juossu ja usein tuolla Porissa käyny? Mulla oli eka kisa Porissa, ja vois mennä uudestaankin. 🙂

  • Mika kirjoitti:

   Toi oli toinen puolikas, ekan juoksin Huittisten Maisematiemaratonilla 2011 syksyllä. Olen porilainen joten Yyteri on kotikisa, eka juoksutapahtuma oli kymppi siellä 2011. Tarkoitus olisi juosta taas ensi keväänä, toivottavasti nyt jo alle kahden tunnin 🙂

  • NinniM kirjoitti:

   Ei muuta kuin tsemppiä treeneihin! Multa jää ens vuonna Porin puolikas väliin, mutta ehkä sitä seuraavana vuonna. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.