Hae
Ninnin energianurkkaus

Endorfiinihumalassa

Eilen mulla oli ohjelmassa juoksu 20-30 minuuttia sekä kuntosali. Kävi mielessä, että jos testaisin juoksua aamulla, mutta päädyin lopuksi ehkä laiskuuttani siihen, että teen sen ennen salitreeniä. Ulkona näytti olevan suht tasaisia teitä, mutta päädyin kuitenkin varmuuden vuoksi juoksemaan matolla. Epätasainen alusta vähän mietityttää polven takia.

Ennen treeniä.

Laitoin maton vauhdiksi 8.5km/h, ja lähdin talsimaan. Viime aikoina oon matolla juossut nimenomaan tuota vauhtia, en yhtään kovempaa. Ei ole tarkoitus saada maitohappoja yhtään, eikä isompaa kuormitusta. Ainoastaan juoksuaskelia. Sellainen tietty kipupistehän mulla on ollu, ja se on 3.5km. Sen jälkeen vähintään on alkanut sattumaan, ja sen ylitystä oon myös vähän pelännyt. Sitä enempää en ole siis vielä tämän kuukauden aikana juossut. Oon pelänny oikeasti, että jalka ei kestä. Ja varovainen alkuhan on järkevää! Vain 2, 3, 3 ja 3.5 kilsan lenkit on tehty. Jokaisen lenkin välissä on kaksi juoksematonta päivää.

Tänään aattelin, että kokeilen nelosta. Vähintään kuitenkin 3,5km. Syke jotenkin tuntuu nousevan juoksussa tosi helposti, mutta pysyy kuitenkin pk:lla. Mutta vanhasta vauhdista ei oo tietoakaan. Mutta ei sen nyt oo väliä, eikö se siitä taas nouse, kun pääsee juoksemaan.

Seurailin matkamittaria koko ajan tarkemmin, mitä enemmän siihen tuli metrejä. Lähinnä kolmesta kilsasta eteenpäin. Kun olin melkein juossut neljä kilometriä, niin päätin juosta 30 minuuttia täyteen ja niin tein. Matkaa tuli siis 4.2km. Jos olisin kehdannu, niin koko sali olis saanu kuulla kuinka mä juuri juoksin neljä kilometriä!! 😀 Olin niin iloinen!! Teki mieli heittää valkulle tekstari, ku tietää jokaisen naksahduksen polvesta, mutta en sitten kuitenkaan kehdannut.. Nimittäin on sairaalassa vastasyntyneen lapsensa kanssa. <3 No hehkutin sitten facessa suureen ääneen. 😀

Tämän jälkeen oli endorfiinit niin korkealla, että salitreenistä tuli loistava. 30 sekkaa töitä ja samanlainen määrä palautusta. Kyllähän jylläs maitohapot! 🙂 Normaalisti mulla ei oo vaikeuksia illalla nukahtamisessa, mutta eilen illalla oli. Johtuikohan noista kierroksista?! 😀

Treenin jälkeen.

Garmin temppuilee. Kadottaa sykkeen, välillä taas se on liian alhainen ja välillä liian korkea. Mä en ymmärrä. Vaihdoin patterin ja pesin vyön koneessa, mutta ei toimi siltikään. Olisi kiva saada toimiva sykkeen- ja nopeudenmittaus sunnuntain hiihtoon. En tiiä mitä sille keksis..

Millainen kuski ajaa tätä autoa?! Ei ainakaan siivousta harrastava. 😀

Tankatakin pitäis jotenkin sunnuntaita varten. Oon menny nyt 1,5 kuukautta miinuskaloreilla. Ei paljon, mutta kuitenkin. Oon syöny 1600-2000 kaloria, ja vajetta on tullu sellaisen 100-500 kaloria. Nyt pitäis sitten muutaman päivän tarkkailla, ettei jää vajetta. Ja olla noteeraamatta sitä vähäistä painonnousua, mikä tulee hiilarivarastojen täyttyessä. Pitäis yrittää myös miettiä, että mikä olis sunnuntaille hyvä energianlähde.

Meillä muuten sairastellaan. Toivottavasti ite vältyn tuolta taudilta, mikä muksuilla on.

Hyvää Ystävänpäivää!

6 kommenttia

 1. MatuCane kirjoitti:

  Mahtavaa ;-)))))))))

  Tilasin toissa päivänä Polarin vyön, koska mulla on samoja ongelmia ton mun Garminin kanssa. Olen viime aikoina kastellut sitä ihan kunnolla, mutta ei oleellisesti auta.

  Netistä löysin vinkin ja testasin vaimon vyöllä niin että toimii kun laittaa vaan Garminin lähettimen Polarin vyöhön. Pitäisi tulla huomenna tai alkuviikosta, niin voin sitten kertoa että toimiko varmasti. Ilman lähetintä ei nimittäin ole pahan hintainen.

  1 kpl Polar Soft strap ilman lähetintä 0725882555164 – M, 19.00 EUR

 2. Marko kirjoitti:

  Osta Ninni polarin vyö kuten edellinen kommentti neuvoo. Oon ite jo pitempään käyttänyt kun garminin oma kiukutteli ja ei mitään ongelmia ole ollut sen kanssa. Herra Garmin itse neuvoi mua näin mikä on kyllä hieman ihmeellistä että kilpailijan tuotetta mainostaan hätäavuksi.

 3. NinniM kirjoitti:

  Itse asiassa mulla on ollukin Polarin vyössä Garminin lähetin kiinni, mutta kun alkas takkuamaan sekin. :/ Sitten vaihdoin takas Garminin vyöhön, pelas pari viikkoa ja nyt sekin hajos. Molemmat vyöt on nyt pesty, eli vaihdanpa takaisin Polarin vyöhön. Toivottavasti toimisi! Jos ei toimi, niin pitää varmaan hommata uus lähetin-osa?

 4. Mog kirjoitti:

  Ai siis tuota vyötä voi pestä koneessa vai??
  En oo ikinä uskaltanu edes miettii tollast, vaan pesen sen vaan kevyesti aina käytön jälkeen käsin..

  • NinniM kirjoitti:

   Ainakin Polarin omaa voi, kun siitä ottaa vaan sen lähettimen irti. Ja kuulemma suositellaankin. Tein saman Garminille, kun ei näytä muutenkaan toimivan. Oon käsittäny, että huuhteluainetta ei saa laittaa. Eli pesin muiden urheilukamppeiden seassa ilman lähetin-osaa. 🙂

  • NinniM kirjoitti:

   Niin, ja siis jos tarkoitit Garminin vyötä, niin niitä on kahta erilaista olemassa: pehmeä ja kova. Kovaa en missään nimessä laittaisi koneeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.