Hae
Ninnin energianurkkaus

Kompressiota päälle

Mulle tuli joulu!! 🙂 Sain Zero Pointin uutuuksia testiini, kompressiosäärystimet ja –sukat!

Muutamia kompressiotekstiilejä mulla on ennestään, esimerkiksi kovasti tykkäämäni musta-pinkit trikoot. Sukissa mulla on yleensä ongelmana mun isot pohkeet! Eli joko sukat ovat liian kireät pohkeista tai liian isot jalkaterästä. Riippuu, millä perustein sukka on mitoitettu. Eli onko koko jalan koon vai pohkeen ympärysmitan mukaan. Näissä sukkaosa on omaa kokoa, ja säärystinosa myös! Ja kun ovat erikseen, niin säärystintä ei tarvitse pestä niin usein kuin tavallista kompressiosukkaa. Sukat tietty on pestävä, siitä ei pääse mihinkään. 😀

Näitä testaan!

Kompressiovaatteidenhan sanotaan edistävän palautumista sekä parantavan suorituskykyä. Tohtori.fi toteaa näin:

”Kompressiovaatteet ovat nykypäivää myös urheilussa. Voimistamalla asento- ja liikeaistia kehon hahmotus paranee ja samalla vartalon ja liikkeen hallinta helpottuu. Vaatteiden avulla pystytään korjaamaan myös kehon asentovirheitä ja vaikuttamaan positiivisesti lihastasapainoon. Paine tukee lihaksia ulkopuolelta ja parantaa näin myös lihasten suorituskykyä sekä ehkäisee kramppeja ja loukkaantumisia. Kompressiovaatteiden käytöstä on havaittu olevan apua myös palautumiseen. Verenkierron ja lihaksiston aineenvaihdunnan parantuessa ja kudosturvotuksen vähentyessä suorituskestävyys paranee ja elimistö palautuu suorituksesta nopeammin.”

Zero Pointin kompressiosäärystimet lupaavat mm. lisää tehoa ja mukavuutta suoritukseen. Ja suosittelevat niitä myös pohjekramppien ja penikkatautien hoitamiseen. Sukat puolestaan mm. tehostavat verenkiertoa, vähentävät turvotusta ja vähentää jalkaterän ja nilkan alueen arkuutta.

Heti oli vedettävä pinkit säärystimet ja mustat sukat jalkaan. Harvinaisen hyvin istuva sukka. Siis ihan oikeasti! Kuluneella kliseellä ilmaistuna kuin toinen iho. 🙂 Jämäkkä, mutta tarpeeksi pehmeä. Säärystin puristaa tarpeeksi, muttei liikaa ja on miellyttävän tuntuinen. Nyt siis odotan, että miltä tuntuvat pyöräillessä ja juostessa! 🙂

Mä saan pohkeet helposti kivikoviksi kovilla juoksutreeneillä, ja jalat ovatkin olleet nyt yllättävän hyvässä kunnossa talvella, kun juoksua ei ole juurikaan tullut. Yritän välttää nyt pohkeiden jumiutumista näiden lähes jokapäiväisellä käytöllä. Mietin, että jos kovan juoksutreenin jälkeisenä työpäivänäkin heittäisi säärystimet jalkaan palautumista ajatellen. Huhtikuun treenimäärät on kovemmat kuin talvella ja keväällä, joten palautumiseen ja lihashuoltoon on nyt kiinnitettävä kunnolla huomiota. Muuten oon pulassa! Joten palaan näihin tuotteisiin vielä, kun niistä on enemmän kokemusta.

12 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Mulla on just nyt tunnelma pohkeissa, että kompressioo tarttettais. Muistaakseni tiistaina olin kuntosalilla ja siellä oli semmosia kyykky- ja pohjehyppyjä, että nyt tuntuu pohkeissa.

  • NinniM kirjoitti:

   Mulla oli melkein vuorokauden putkeen nuo jalassa, kun pohkeissa tuntui. En tiedä oliko noista johtuvaa, vai muusta, mutta eilen illalla tuntui enää reisissä. No tänään eilisen jälkeen sitäkin enemmän reisissä ja pakaratkin on tulessa. Meni siis tosiaankin eilinen jalkaprässi ym. perille. 😉

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Ai niin noi on hienon väriset.

 3. Hansu kirjoitti:

  Voi mitkä herkut tosiaan nuo ovat!!! Ja loistava kuulla että tuntuvat jalassa mielyttäviltä. Laita sit heti infoo kun pääsevät sun matkaan treeneihin :))))

  • NinniM kirjoitti:

   Se, joka nuo värit on kehittäny, niin täytyy kyllä antaa pinnat!! 😉 Jokaiselle jotain, kun on värikkäitä, mutta myös musta ja valkoinen. 🙂 Kyllä, mää infoon!

 4. Punatulkku kirjoitti:

  Onpa nätit :))

 5. NoobaX kirjoitti:

  Ostin ”mainostamasi” säärystimet ja en tajua, miten olen pärjännyt ennen ilman niitä! Suosittelen lämpimästi näitä kaikille! 🙂

  • NinniM kirjoitti:

   Loistavaa NoobaX! Siis, että oot tykänny!! 🙂 Ja kiitos, oli mukava tietää, että ovat olleet hyvät!! 🙂

 6. Anonymous kirjoitti:

  Ite hommasin tämmöset http://kuntopiste.com/tuotteet.html?id=58/495 jossa se paine on pikkasen erilainen. Tykkäsin noista jostain syystä enemmän varsinkin lenkin aikana. Mulla oli toisenmerkkiset aikaisemmin mut ne tuntu jotenki ahistavilta ja mulla kipeyty nilkat jostain syystä.

  • NinniM kirjoitti:

   Markkinoille onkin tullu viime aikoina tosi monen merkkisiä tuotteita. Millä tavalla erilainen paine noissa on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.