Hae
Ninnin energianurkkaus

Haaste: Viikon menu

Sain Jaanabalta pääsiäisen tienoilla Viikon menu -haasteen.

 • kuvaa viikon ajan kaikki tekemäsi ruoka (jos et muista kuvata niin mainitse päivän kohdalla mitä teit)
 • jos ruoka on tosi herkku ja haluat jakaa reseptin niin hyvä juttu 🙂
 • 7 ruokaa siis ja lisäksi vinkki johonkin helppoon jälkkäriin “Viikon vinkki”
 • kerro keneltä haasteen sait ja jaa haaste vapaasti ainakin viidelle blogiystävällesi.
 • laita postauksen otsikoksi: Haaste: viikon menu

No jos jollekulle ei oo vielä tullu selville, niin mähän oon ihan surkea kokki. 😀 En tykkää ruuanlaitosta, enkä osaa tehdä ruokaa. Mutta tykkään syödä! 😉 Mä oon varmaan joskus kertonu kuinka joku äitienpäivä meillä oli treffit yhden siskon luona jokainen sisko perheineen + vanhemmat. Yksi sisko leipoi täytekakun, toinen juustokakun ja kolmas jotain muuta. Mun pyydettiin ostamaan kaksi keksipakettia. ;D Tai, kun jouluna nähtiin samalla sakilla ja jokainen kokkaili jotain ruokaa, niin mua pyydettiin tekemään vihreä salaatti. ;D Tai, kun lapset syövät mun tekemää muusia ja toteavat, että koulussakin on parempaa perunamuusia! ;D


Sunnuntain lounas: perunamuusia, lohta ja salaattia. Mun tekemä, mies ei ollu kotona. 😉

Tämä on siis lähtökohta, eli surkea sellainen. Mun ruuat ei oo mitenkään erikoisia. Enkä arkea jaksa ees mitään hidasta ruokaa laittaakaan. Töistä tullessa on kova nälkä, niin mulla kuin lapsilla. Arkena se oon yleensä minä, joka ruuan teen, koska mies tulee töistä myöhemmin. Viikonloppuisin puolestaan kokkaa sitten mies, mä pysyn kaukana keittiöstä. 😉 Onneksi mies tykkää kokata, ja osaa sen homman paljon paremmin kuin minä!


Maanantain lounas: Eilisen rippeet.

Mä en koskaan kokeile mitään uusia reseptejä, vaan teen samaa kotiruokaa aina. Eli niin tylsä kuin vaan voin olla. Onneksi mä en oo perheen kokki! 😉 Kuola valuu, kun blogeissa näkyy hyvännäköisiä ruokia, mutta mä en niitä osaa ja jaksa tehdä. Kuolailen vaan rauhassa ruudun takana. 😛

Yritän syödä niin, että lautasella on jotain hiilihydraattia (yleensä perunaa, riisiä tai pastaa), jotain proteiinia eli lihaa ja lisäksi kasviksia.

Tiistain lounas: Eiliseltä päivälliseltä riisiä, ja koska kana loppui, niin lisukkeeksi tonnikalaa. Salaattia, raejuustoa ja siemeniä.
Keskiviikon päivällinen: Makaronia, jauhelihasörsseliä ja porkkanaa. 😀 
Torstain päivällinen: Hernekeitto säilykepurkista, jauhelihaa ja juusto lisukkeeksi.
Perjantain lounas: Työpalaverin jälkeen kebab itämaisella riisillä.
Lauantain päivällinen: Tacoja, salaattia, jauhelihaa, tomaattia, kurkkua, paprikaa ja salsa-kastiketta.

Näistä ruuista ei tarvi paljon reseptejä jaella. 😉 Mä en myöskään harrasta leipomista. Ainoastaan synttäripäiville pakolliset. Nykyään täytekakun teetän siskollani tai miehen siskolla. Niiltä se onnistuu paremmin. 😉 Loput ostan kaupasta, jos likat ei leivo. Ne nimittäin tykkää. Nyt on joku leipomislehtikin alkanu ilmestyä, ja meille kyllä on ostettu kaikki kolme ilmestynyttä lehteä. Mä en oo niitä vilkaissukaan. 😛

Jälkiruoka ei oo jälkiruoka, vaan välipala. On sen verran täyttävä. Smoothie siis.

Mutta kaikkineen oon siis petrannu syömisten kanssa, ja töissäkin syön nykyään kunnon ruuan sen sijaan, että söisin puuroa, leipää tms. Ja jogurtin syöminen on vähentyny huomattavasti, ja tilalla on nykyään enemmän rahkaa. Hyvä mä siis!

Tämä haaste lähtee eteenpäin Annille, Päiville, Kipalle, Elinalle ja Elisalle. Ois kiva nähdä, mitä te laitatte suuhunne. 🙂

10 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Jeps, hyvät sapuskathan sulla on. =) Perussettii, se on parasta.

  Niin ja hienot mainokset tuli sun pukuun, kyllä nyt kelpaa pyllistellä pyörän päällä. =)

 2. Päivi kirjoitti:

  johan haasteen heitit, mutta toki otan haasteen vastaan.

 3. Ammi kirjoitti:

  Ihanaa, että on muitakin naisia, jotka viihtyvät keittiössä yhtä huonosti kuin minä 😀

 4. Mika kirjoitti:

  Onpas tutun näköisiä ruokia, taco tubsit on loistavia 🙂

 5. Estimat kirjoitti:

  Koskas pidettäis Taco-kekkerit? Namis! Seuraavasta sertistä? ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.