Hae
Ninnin energianurkkaus

Pillipullo vai kolme pulloo?

Mä oon miettiny pyörää ja juomapullotouhuja. Nimittäin maantiepyörässä mulla oli kaksi juomapullotelinettä, ja viime kesänä pitemmällä lenkillä sai otettua kaksi pulloa mukaan. Myös Finntriathlonilla pystyi huoltopisteellä heittämään tyhjän pullon pois, ja otettua täysinäisen mukaan. Toisessa pullossa oli vettä ja toisessa energiajuomaa, ja se mitä ainetta pullo sisälsi, niin sellaista otin myös tilalle.

Nyt tilanne on se, että mun tripyörässä on rungossa vain yksi juomapulloteline. Eikä siinä ole toiselle paikkaa. Toinen puteli on tarpeellinen, mutta hommaanko satulan taakse laitettavan telineen, johon saa kaksi pulloa vai eteen tankojen väliin yhden aerodynaamisen täytettävän pullon?

Vaihtoehdot siis tässä:


Kuva: Suomen Urheilupyörä
Kuva: Deus Sport

Jos tuossa pillipullossa on edessä vaikka energiajuomaa, niin sehän on täytettävä. Ehdinkö heittää vesipullon pois, ottaa uuden tilalle ja vielä energiajuomapullon ja täyttää tuon sillä? Vai hä? Vai raavinko sisäreiteni verille tuolla satulan takana olevalla telineellä, mutta kolme pulloa on mukana, ja on varaa tiputtaakin vahingossa yksi? 😀 Onko vinkkei?

Lumet on sulanu uskomattoman nopeasti muutamassa päivässä. Samoin lämpötila on noussut. Viikonloppuna oli kuuma mun varustuksella, joten tänään lähti yksi kerros vaatetta pois. Nämä alle, paksut trikoot ja takki päälle, sekä vielä tuuliliivi. Paksumpi liivi ja kerrasto saivat väistyä. 🙂 Kesä tulee!

Tältä näytti maisemat tänään illalla maantiellä. Ei ihan vielä mennä koirien kanssa tuonne suolle, menee muuten uintihommiksi. ;D

 
Mun työkaverit ovat kovin ajattelevaisia. Tämä vajaa 10x10cm kokoinen aine lahjoitettiin mulle, että voisin uinnin jälkeen laittaa sen kenkiin ja niin kengät/sukat ei kastu! Tai ainakin kuivuu nopeammin. 😀

8 kommenttia

 1. MatuCane kirjoitti:

  Asiastahan en mitään tiedä ja vielä vähemmän ymmärrän, mutta ei kai tuollaista pillipulloa kesken kisan saa nopeasti täytettyä.

  Kun pullo on satulan takana olevassa telineessä, niin sehän suojelee sun jalkaa, jos se on pakko heittää reteesti yli. Mä menen vähän neitimäisemmin pyörän selkään ja siitä pois 😉

  Yksi aspekti asiassa toki on se pullon ottaminen ja varsinkin takaisin laittaminen sinne selän taakse.

  • NinniM kirjoitti:

   Pillipullossa on erikseen täyttöluukku, mistä täyttäminen pitäisi käydä kätevästi.

   Totta tosiaan, pullot suojaa jalkaa. Mä kyllä lähden pyörällä liikenteeseen niin, että heitä oikeen jalan yli. Mutta 90 kilsan jälkeen en yritä samaa toisinpäin. ;D

   Jos hommaan tuon telineen satulan taakse, niin tuo ottaminen ja laittaminen on kyllä opeteltava!!

 2. Suski kirjoitti:

  Luulen, että aeropullon täyttö kisoissa toimii niin, että reilusti vaan juomapisteeltä pullo käteen, sen tyhjennys aeropulloon siitä korkista ja sitten vaan heivaa tyhjän pullon pois käsistä. Näin mä kattelin, että oisko ollut ihan ironman mm hawaiji missä ne pro:t toimi just noin. 😀 (Piti pistää uusiksi tämä kommentti) Tietty se vaatii luultavasti pienimuotoista treenaamista ennen, että handlaa korkin avaamisen jne.

  • NinniM kirjoitti:

   Niin, se korkkikin pitäis avata. Mitähän tuosta oikein tulee.. Toki ei varmaan tarvis täyttää kuin kerran. Näin vähän luulen. Ja tosiaa tyhjä pullo täytön jälkeen käsistä pois. Täytyykin kattoo netistä jotain pätkiä, missä näkyy huolto ja ihmisten toiminta. 🙂

 3. Jaanaba kirjoitti:

  Sekoitan lusikkani tähän soppaan. Mullahan oli toi kuvassa oleva Suomen Urheilupyörästä ostettu pullo viime kesän käytössä. Hyvää siinä on se, että saa todella helposti juotua ja huonoo täyttämisen kanssa se, että jos on löysäsuinen pullo mistä täyttää niin se täyttöpullo menee heti kiinni kun sen tunkee siihen täyttöaukkoon. Jep.

  • NinniM kirjoitti:

   Ahaa! :/ No sitten ei ainakaan tuota kyseistä mallia. Onkohan samanlaisia muutkin..? Aiotko kuitenkin sitä käyttää kisoissa? Onko se kätevä?

 4. Jaanaba kirjoitti:

  No mun uudessa pyörässä on se juomapussi jonka täyttöaukko on semmonen, että tota ongelmaa ei pääse tapahtumaan. Vanha pullo siirtyy Juhan pyörään.

  Kätevä se on kyllä ja hankkisin uudestaan jos tarttis. Eihän sitä välttämättä tartte täyttää kisoissa, ainakaan kaikissa. Näytti olevan litran pullokin tuolla SUPilla myynnissä.

  • NinniM kirjoitti:

   Pärjäätkö pelkästään sillä juomapussilla, vai otatko sitten toiseksi juomapullon vai kuinka?

   Lyhyemmissä kisoissa ei tarvi, mutta Barcelonan lämmössä varmaan tarttis täyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.