Hae
Ninnin energianurkkaus

Sammakko se loikki..

Heräsin liian aikaisin tänään. Sääennuste lupasi kello kympistä eteenpäin vettä. Silti aamuseiskalta jo satoi! No aamun aikana sääennustekin vaihtui, ja sadekin loppui ennen puolta ysiä, jonka jälkeen menoksi. Edessä oli kevään ensimmäinen kolmen tunnin pyörälenkki maantiellä.

Joku sammakkojen vallankumous tai ehkä kosioretki oli ollu viime yönä, koska oikeasti väistin yhdettoista (11!) sammakon raadot ja pursuavat sisälmykset. Yhdeksän sammakkoa oli noin kilsan matkalla ja loput kaksi sitten ihan toisaalla. Mutta oikeasti aika yököttävää! Raukkojen kosioretki oli loppunu auton alle. Eikä ne ollu ees mitään pieniä.

Sävy sävyyn tietty.

Ajelin 1,5 tuntia toiseen suuntaan ja 1,5 tuntia takaisin. Kun käänsin pyörän, niin ensimmäinen ajatus oli, että mä tuun niin kastumaan! Ihan tumma taivas! Mutta vaikka kova tuuli ei ollutkaan, niin tuuli ehti viedä pilviä kauemmas ja näin ollen me ei onneksi kohdattu. 🙂 Mutta onneksi olin lähteny Peräseinäjokea kohti polkemaan, enkä esimerkiksi kohti Lapuaa, jossa oli tullu tänään ihan huolella räntää ja maa oli yhden lärvikirjassa näkemäni kuvan perusteella kunnolla valkoinen ja tiet myös!

Harmaassa säässä keltainen liivi päällä, mutta silti joidenkin auton renkaat kuluvat keskiviivaa ylittäessä!

Muksuilla on jotain pientä flunssaa, ja itekin oon sen saanu, koska niistää saa välillä ja kurkku on tukkoinen. Ei kuitenkaan kipeä, joten treenaan kunnes tuun kipeeksi tai tää menee ohi. Mutta luulis, että tuon lenkin jälkeen ei tarvisi enää niistää, sen verran räkää jäi tien poskeen. ;D

Täytyy taas totuttaa maha geeleihin. Squeezyn geelit on kyllä kaikista vatsaystävällisimpiä mitä tiedän.

Ei menny tuo lenkki ihan kuin siivillä. Ei ajan suhteen, ei vauhdin suhteen, eikä fiiliksen suhteen. Mutta tulipa tehtyä, ja se pyörä vaan ei kulje. Toki tää flunssakin varmaan vaikuttaa, mutta ei 24,4km/h keskivauhti ihan hirveesti vakuuta. Viime kesänä mäkisemmällä reitilla viiden tunnin lenkki meni kolme kilsaa tunnissa kovempaa, ja sekin siis ihan peruskestävyyssykkeillä. Kolmessa viikossa ei enää hirveitä tehdä. No eiköhän se pyörä kulje sitten paremmin heinäkuussa Finntriathlonilla. Toivotaan! 🙂

Kurat pois. Puhdas pyörä.

8 kommenttia

 1. Päivi kirjoitti:

  ei se pyörä kulje alkukaudesta.

  Tänä vuonna ensimmäistä kertaa olen ottanut rennosti ensimmäiset pyörälenkit ja unohtanut vauhdin kokonaan. Viime sunnuntain keskari oli todella vaatimaton, mutta fiilis oli sitäkin korkeampi koko lenkin ajan ja sen jälkeen.

  Kyllä se vauhti löytyy ennen Joroista!

  • NinniM kirjoitti:

   Mutta vauhti on nyt huonompi kuin viime huhti-toukokuussa, vaikka pyörä on parempi. Ei oo eroja paljon, mutta kuitenkin.. Joo, Joroisille on onneksi 3 kuukautta aikaa!

 2. Iina kirjoitti:

  EI kannata vielä huolestua vaikka pyöräily oliski vähän nihkeetä – mä teen suurimman osan lenkeistä jollain 25-27km/h-vauhdilla ja silti kisoissa oon päässyt yleensä aika paljon kovempaa, vaikkei se treenatessa aina tunnukaan mitenkään mahdolliselta. 😀 Ja kolmessa viikossaki oikeesti saa tehtyä ihmeitä.:) Tsemppiä vaan viimeistelyihin ennen ekaa kisaa!

  • NinniM kirjoitti:

   No toivottavasti tosiaan kolmessa viikossa saan ihmeitä aikaiseksi! En odota kuin juuri tuollaisia 25-27 km/h vauhteja pk-sykkeillä, tuollaisia ne oli viime keväänä. Nyt ei. :/
   Kiitos! 🙂

 3. Terhi Martikainen kirjoitti:

  Olen kerran ajanut vielä ihan kokonaisen ja elävän, pullean sammakon yli maantiepyörällä, kun en ehtinyt millään väistää eikä sammakkokaan ehtinyt pois alta. Jos ne raadotkin on ällöttäviä, niin voit ehkä kuvitella, millaisen oksennusrefleksin sai aikaan, kun ajaessa sammakon yli se ”poksahti” niin, että sitten oli renkaat ja jalat täynnä limaisia sammakon sisälmyksiä. Mutta ei sammakoista sen enempää, kyllä se pyöräkin vielä lähtee kulkemaan 🙂

 4. LPT Vierumäki kirjoitti:

  Hei!
  Selailin erilaisia liikunta-aiheisia blogeja, erityisesti juoksuun liittyviä, ja sinun blogisi pisti silmään. Suomen Urheiluopiston ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat järjestävät syksyllä Vierumäellä tapahtuman 24h-juoksu + maastomaraton.
  Nyt haastankin sinut mukaan kilpailemaan ja kokeilemaan rajojasi valitsemaasi sarjaan. 24h-juoksuun voit myös osallistua duona ja joukkueena. Ota myös kaikki liikunnalliset kaverisi mukaan!
  Lisätietoja saat tästä sähköpostiosoitteesta sekä sivulta http://www.24h-juoksu.net. Alamme myös päivittämään blogia ja Facebookin tapahtumasivuja.

  Liikunnallisin terveisin: Suomen Urheiluopisto, LPT 2012-2015

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *