Hae
Ninnin energianurkkaus

Fiilispyöräily

Ensimmäistä kertaa eilen tuntu siltä, että pyörälläkin pääsi johonkin. 🙂 Ehkä johtui siitä, että housut jäi kotiin. Ne päällimmäiset paksut trikoot siis. 😉 Samoin takki! Toivottavasti näin radikaali muutos ei aiheuttanu ny mitään ikijumeja.. Toki kylmä mun ei kuitenkaan tullu, vaikka iltasella pyöräilinkin.
Yksi asia mua ihmetyttää. Mulla tuntuu pyöräily usein säärissä. Pienet ylämäetkin tuntuu säärissä, ei reisissä. Sääriä polttaa. Eli ei kuitenkaan samanlainen tunne kuin maitohapot reisissä ylämäissä. Samanlainen polttava tunne tulee portaita ylös kiivetessä. Ei siis ole esim. vaatetuksesta kiinni, vaan sääriä voi polttaa ihan töihin mennessä. Toimistoon kiipeämistä on pari kerrosta, poltto tulee siis siinä jo. Mistä ihmeestä tuo johtuu? Onko kenelläkään mulla tällaista?

Loppumatkalla käännyimme traktorin ja kuorma-auton kanssa yhtäaikaa samalle tielle. 1,5 kilometriä he tulivat mun peesissä mun pyöräillessä noin kolmeakymppiä. Lopulta hidastin vauhtia, että pääsevät ohi, vaikka sivussa ennemmin ajoinkin ja ohitusmahdollisuus kyllä oli. Sitten mä puolestaan jatkoin heidän peesissään hetken, kunnes käännyin ympäri. (Halusin viiskymppiä rikki, siksi tuollainen lenkura. :D) En kuitenkaan uskaltanu ihan lähellä ajaa, ja koska he eivät vauhtia nostaneet, niin pysyin perässä hyvin mukana.

Pyöräily 1:55:20, 52km, keskisyke 145 ja -vauhti 27km/h. Oli kuulkaa oikeasti ihana vähentää lenkille tuota vaatekerrosta! Joko joku muukin uskalsi? 🙂

Accuweather kertoo Barcelonan sään olevan mukavan kesäinen. Itse kisahan on vähän sivussa Calellassa, mutta varmasti samanlainen sää on sielläkin. Mehän siis lennetään Barcelonaan perjantai aamuna 17.5., ja tullaan kotiin tiistaina 21.5. Itse kisapäivä on sunnuntaina 19.5. Mulle nuo lukemat vastaa jo hellettä, ja on hyvin kuuma juosta. Mutta oon todella tyytyväinen, että ei ole luvassa kolmenkympin helteitä!

10 kommenttia

 1. Ammi kirjoitti:

  Windstoppereilla heitin viimesimmän (65 km) lenkkini sunnuntaina. Mutta minä asunkin täällä pohjoisessa 😉

 2. Kipa kirjoitti:

  Mun sääriongelmia selvitellään koko ajan, ja nyt arvaillaan, josko ongelma oliskin selässä, eli jos sulla on selkäongelmaa/iskiasta ollut koskaan, se voi myös kipuilla säärissä. Niin, siis tää on ihan arvailua, mutta voisko tuo sun kipu siis olla jotain hermosta johtuvaa, nilkan koukistuessa (ja samalla kun lihas joutuu tekemään kunnolla töitä) sitten hermo vähän puristuu ja tulee kipu

  • NinniM kirjoitti:

   Kiitos tästä! Tuli todellinen ahaa-elämys. Mulle joskus fysioterapeutti on sanonu, että nilkan edessä oleva jänne kiristyy liikaa, ei saisi kiristyä tuossa vaiheessa, vaan sen pitäisi olla rento. En edes pääse kovin kyykkyyn kantapäät maassa kiinni, kun jo sääret/pohkeet ottavat vastaan. Ja tässä kyykkyyn menossa myös tuo nilkan jänteen kiristys.

   Tää säärten polte on ollu niin pitkään kuin muistan, juostessa ei tunnu, mutta pyöräillessä kyllä. Nuo em. huomiot tuli siis siinä, kun tutkitutin kuukausi sitten selkääni varmuuden vuoksi tuon polven takia. En toki siinä vaiheessa huomannu sanoa näistä sääristä.

   Millä tavalla sun sääriongelmat ilmenee?

  • Kipa kirjoitti:

   No tällä hetkellä ne siis tulee kipeeks seisomisesta, kävelystä, pyöräilystä, mistä vaan. Ei ennen oo ollut mitään ongelmia, mutta nyt kun on paranneltu jalkoja jo kuukausi, niin sekä ortopedi, fyssari, että hieroja on ollut vähän sitä mieltä, että ei tää kyllä mikään penikkatauti taida olla. Eli tulis selästä, kun sieltähän kaikki hermot lähtee. Voin vaikka pistää sulle jotain mailia, jos haluat, en viittis ihan koko sairaskertomustani tänne julkisesti pistää… Pistä vaan mailiosote mulle vaikka mun etunimi.sukunimi@gmail.com ossaan, niin voin selittää…

  • NinniM kirjoitti:

   Kiitos! Mä laitan sulle mailia. 🙂

 3. Hiluvitku kirjoitti:

  Miule tuli ekana mieleen säären poltosta, ettei vaan siellä jalkapohjassa ole joku hermo pinnassa ja kun siihen painetta tulee niin sääri alkaa poltella???? Tämä nyt ihan vaan hakuammuntana. Itse fillaroin tänään vuoden ekan lenkin hyvin ylipuettuna 😀

  • NinniM kirjoitti:

   Tää on monen vuoden vaiva. Mietin, että jos olis jalkapohjassa, niin tulisko myös juostessa/kävellessä esiin? Koska silloin ei tuu.. Mun kroppa on kyllä kohta täynnä hermojen kiristystä. :/ 😀

 4. Punatulkku kirjoitti:

  Ei uskaltanut vielä lyhytlahkeisessa pyöräillä. Mutta alkuviikosta jo uskaltauduin hieman kevyemmän takin laittamaan pitkähihaisen paidan kanssa. Jaloissa oli juoksutrikoota ja päällä polvipituiset pyöräilyhousut (en omista vielä pitkiä pyöräilyhousuja). Täällä päin oli aika kova tuuli, vaikka muuten ihan ehottomasti kevään parhain pyöräilykeli, näitä lisää :)))

  • NinniM kirjoitti:

   Ihanaa, kun tulee kesä ja saa vähentää vaatetta. Tekee urheilustakin huomattavasti mukavampaa. Paitsi tykkäisin kyllä juosta sellasessa 15 asteessa ja pienessä tihkusateessa vaikka koko kesän! 😀 Mullakaan ei oo pitkiä pyöräilyhousuja, joten alle lyhytlahkeiset ja sitten päälle pitkät normitrikoot.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.