Hae
Ninnin energianurkkaus

Pitkän ajan tavoite

Nyt paljastan mun tulevaisuuden tavoitteen. Tietää, miksi treenaa. 😉 Vuonna 2015 täyttäessäni 35-vuotta aion mennä ensimmäisen ironmanin (uinti 3.8km, pyörä 180km ja juoksu 42.2km). Jos meressä uinti onnistuu, niin silloin kutsuu mua:

Tällä hetkellä meriuinti ei hirveästi houkuttele, mutta jos sitä pääsis pienempiin aaltoihin.. 😉 Meressä uinti vaihtuu tarvittaessa järveen ja kotimaisemiin, mutta kahden vuoden päästä aion joka tapauksessa täysmatkan mennä. Koen, että ensi kesänä en siihen vielä oo valmis, mutta toivottavasti kahden vuoden päästä oon! 🙂

Kuva: Kalmarin Facebook-sivulta
Kuva: Kalmarin Facebook-sivulta.

Ironmanin maailmanennätys on miehillä 7h 41min (Andreas Raelert) ja naisilla 8h 18min (Chrissie Wellington). Molemmat ennätykset ovat tulleet vuonna 2011 Saksassa Ruthissa. Alla olevassa kuvassa on noita lajikohtaisia aikoja, mistä saa hyvän käsityksen, että millaista vauhtia todellakin tuolla pitävät. Nuo ajat on jotain ihan älyttömiä!

Jo 10 tunnin aika on todellakin mielettömän upea! Sellainen vaatii paljon töitä, ei tule ilmaiseksi. Jostain luin, että keskivertoaika on 12h 35min. Maksimiaika on puolestaan 17 tuntia, eli se on aika, minkä matkan taittamiseen voi maksimissaan käyttää. Tällaista kellon ympäri olevaa suoritustahan ei voi tehdä vauhtikestävyyssykkeillä, vaan siinä täytyy osata mennä hiljempaa. Kaikki alun hötkyily on lopusta pois. 😉

Lähde: Wikipedia

14 kommenttia

 1. Tuomas kirjoitti:

  Noni, tulihan se sieltä. Tätä on odotettu, että milloin ilmoitat mille ironmanille lähdet tavoittelemaan. Tsemppiä tavoitteeseen IronWomen!

 2. Punatulkku kirjoitti:

  Hieno tavoite ja ei kun sitä kohti treenaamaan 🙂

 3. Anna kirjoitti:

  Upea tavoite, tsemppiä matkalle 🙂

 4. MatuCane kirjoitti:

  Mainio valinta; mulla olisi tarkoitus käydä samaisessa paikassa vuotta aikaisemmin. Sun Barcelonan kokemusten jälkeen vaikuttaa ihan inhimilliseltä reitiltäkin. Kovin kilpailu tullaan käymään ilmoittautumisen yhteydessä, kun noi tolla logolla varustetut tapahtumat tuppaavat täyttymään muutamassa tunnissa. Viime vuonna Kalmari oli täyttynyt viikossa, mutta ennustan että tänä vuonna puhutaan jo tunneista.

  • NinniM kirjoitti:

   No niin, siihen ei oo enää sitten kuin vuosi! 🙂 Mä kuulin kans, että pitää olla kyllä koneella, kun ilmoittautuminen aukeaa.

 5. Vomya kirjoitti:

  Mahtavaa! Mulla on samansuuntaisia ajatuksia, mutta vasta kolmen-neljän vuoden päästä. Pitää ensin selvitä näistä lyhyemmistä matkoista.

  • NinniM kirjoitti:

   Sama juttu mulla, ensin lyhyempiä matkoja alle ja muutenkin kunto sitä luokkaa, ettei siellä tuota seittemäätoista tuntia tarttis rämpiä. 😉

 6. Sami Silto kirjoitti:

  Toi Chrissien naisten maailmanennätys on aivan jäätävä. Aikamoinen superurheilija saa tulla ennenku se rikotaan, jos koskaan. Luin juuri Chrissien elämänkerran ”Life Without Limits” ja on se kyllä mahtava persoonakin. Suosittelen kaikille triathlonista kiinnostuneille.

 7. Jenni kirjoitti:

  Vau! Siinä on tavoitetta kerrakseen, nostan hattua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.