Hae
Ninnin energianurkkaus

Lepopäivä

Mun lepopäivä ei välttämättä oo vaan pelkkää lepoa, vaan sisältää aina kotihommia ja muuta mukavaa, tietenkin työpäivän päälle.. Tänään oon imuroinu, pessy pyykkiä, tehny ruokaa, siivonnu keittiön ym. normaalia arkeen kuuluvia juttuja. Mutta tulipa myös nukuttua lähes tunnin päikkärit talon ollessa hiljainen. 😉 Jotenkin tää valoisuus ja lasten lomailu vaikuttaa siihen, että muksut menee myöhemmin nukkumaan ja ite on kuitenkin aina pakko sen jälkeen vähän valvoa.. 😀 Yhtäkkiä se kello on jo kakstoista, ja kuuden jälkeen olis sit kuitenkin jo herätys töihin. Silloin kyllä väsyttää, mutta onneksi enää kaksi työpäivää ja mullakin alkaa loma! 🙂

Vaikka tänään oli itellä lepopäivä, niin silti katoin kuinka tytöt pisti lenkkarit jalkaansa ja lähtivät kaverinsa kanssa juoksulenkille. Kotiin tultua kysyivät, että koska mulla on seuraavan kerran uinti. Sanoin, että huomenna, mutta jos haluavat uimaan, niin kyllä mä voin viedä. Niinpä pakattiin autoon koko lapsikatraalle pyyhkeet ja uikkarit, ja menoksi. 🙂 Eli samat lajit pyöri tässäkin päivässä, vaikka ite en mitään tehnykään. 😀

Hiljaista oli meidän päästyä paikalle, vain kaksi poikaa uimassa.

Facebookin puolella tiedustelin Thulen pyörätelineistä autoon. Jos jollakulla facebookittomalla on jotain kommenttia auton perään ja/tai katolle tuleviin telineisiin, niin kerro ihmeessä! Olis kiva saada joskus mahtumaan tuohon toiseenkin autoon pitemmälle matkalle sekä koko perhe, koirat ja pyörä. Toiseen autoon (Vitoon) mahtuis, mutta ajetaan mieluummin toisella autolla pitemmät reissut. Tässä vaiheessa se on VW Touran, joten aika korkea auto kattotelinettä ajatellen, mutta auto täytyy vaihtaa kuitenkin syksyllä/talvella, niin sitten valinta on joku matalampi malli.

6 kommenttia

 1. Mog kirjoitti:

  Broidilla löytyi katolle tuleva teline ja kuljetti kyllä hyvin yhtä tai kahta pyörää siellä, kunnes unohti sen ja tömäytti katokseen. 😀
  Merkki oli juurikin Thule.

  • NinniM kirjoitti:

   Apua, tuo on kyllä vaarana! 😀 Mutta entäs sitten jos teline on takana, ja joku aja perään?! Sitten on kyllä pyöräkin hajalla. 😀

 2. Päivi kirjoitti:

  Meilä on vaunussa Thulen Omni-Bike Elite kahdella kiskolla ja se on tosi hyvä, pyörien etäisyyksiä voi säädellä ja ne pysyy siinä hyvin kiinni ja se tuntuu huomattavasti tukevammalta kuin meidän toinen kuljetusteline. Tuohon saa myös kahdet kiskot lisää ja sen neljälle pyörälle. Mutta siis tosiaan tämä on kiinni meidän asuntovaunussa, eli ei ei taida hyödyttää teitä.

  Toinen Thule on auton koukkuun laitettava. Ja kun meilläkin on aika korkea auto (toyota lc), joten lisää korkeutta ei voitu reissuille ottaa. Ja kun vaunun Thulesta on tykätty ostettiin auton koukkuun Thulen HangOn. Tuokin on hyvä, varsinkin kun siinä on ne kiinnitysnaruset itsessään eli ei tarvii välttis muuta kuin tuon telineen ja pyörät saa kyytiin. Meillä on kestänyt kahden maastopyörän kuskaamista hyvin tuo teline. Vähän ehkä kaipaisin autoonkin enemmän tuo Omni-Biken tyylistä, eli pyörän saisi siihen kiskolle (enemmän säätövaihtiksia). Kun autoon tarvittiin, ei semmoista ollut saatavilla. Varmaan olisi se ostettu jos olisi ollut sitä mallia kaupassa kun tuota tarvittiin.

  Molemmat Thulen telineet on siis kestäneet hyvin säässä kuin säässä ja käytössä. Pyöriin ei ole tullut kuljetuksessa kolhuja eikä ne ole tipahdelleet tiellekään 🙂

 3. Mika kirjoitti:

  Joo-o, lepopäivät on aika suhteellinen käsite näin lapsiperheessä 😀 No, pitää ajatella kotityöt ja muut palauttavana liikuntana!

  Onko teillä kasvamassa uusi sukupolvi triathlonisteja? 🙂

  • NinniM kirjoitti:

   Näin on, mutta onpa ainakin lepoa treeneistä! 😀

   Kovasti tytöt olis halunnu triathlonkouluun, joka alkoi viime syksynä Nokialla. En oikein heitä luvannu sinne asti treeneihin kuljettaa. Vois olla aika väsyttävää hommaa. Lentopallo riittää harrastukseksi tällä hetkellä, ja kaikki muu tulee kivana lisänä. 🙂 Mutta voipi olla, että äitistä mallia vielä otetaan! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *