Hae
Ninnin energianurkkaus

Yksi vaihe takana, toinen edessä.

Elokuussa 2011 olin ensimmäisen kerran Aqua Plussan Kaitsun pitämällä yksityisellä uintitunnilla Jaanaban kanssa. Triathlonkouluun oltiin ilmoittauduttu, mutta sitä ennen oli päästävä harjoittelemaan uintia. Siitähän siis lähdettiin, että uimahallissa pääsin uimaan vaparia ekalle lippusiimalle asti (eli 5m). Pari kertaa käytiin Kaitsun kanssa yhessä, ja sitten omatoimista opettelua ja syyskuun lopussa triathlonkoulun porukan kanssa altaaseen.

Siitä se lähti, ja vuosi triathlonkoulussa sujahti nopeammin kuin arvasinkaan.

Lokakuu 2011, mä vasemmassa alanurkassa kellumassa.
Joulukuu 2011, Jaanaban kanssa maastopyörälenkillä.
Ensimmäinen märkäpuku-uinti järvessä, toukokuu 2012.
Toukokuu 2012. Mä kuvan alareunassa.
Eka puolimatka starttaamassa, heinäkuu 2012. Jaanan kanssa ihmetellään mun sykkeitä.

Triathlonkoulu loppui Finntriathloniin, ja elokuussa hyppäsin Venlan tiimiin. Edelleen siis Aqua Plussan porukoissa mukana, mutta nyt henkilökohtaiseen valmennukseen. Henkilökohtainen valmennus tarkoittaa sitä, että ohjelma tehdään henkilökohtaisesti omien tavoitteiden, oman kunnon ja omien treenimahdollisuuksien mukaan. Triathlonkoulussa ohjelma oli kaikilla koululaisille yhteinen. Venlan kanssa lähdimme siis kehittämään mun heikkouksia eli uintia ja nopeutta juoksuun. Ikävä kyllä juoksuvauhtia oli vaikea kehittää, kun polvi alkoi temppuilemaan heti syyskuusta lähtien.

Syyskuu 2012, Mustavuoren huipulla puuskuttamassa.
Marraskuu 2012, Nokialla uimassa.
Maaliskuu 2013, treeneihin menossa.
Toukokuu 2013, Vihnusjärvellä.
Toukokuu 2013, toinen puolimatka.
Kesäkuu 2013, yhteistreenit Nokialla.

Nyt jään Aqua Plussan toiminnasta toistaiseksi sivuun. Ja syy tähän on niinkin yksinkertainen asia kuin raha. Nuorimmainen lapsemme aloittaa koulun, ja näillä näkymin aloitan tekemään lyhennettyä työpäivää, joka vähän syö tuloja. Poika ei aloita tavallisella luokalla, eikä lähikoulussa, joten nämä jutut vaativat myös normaalia enemmän vanhemmilta.

Tätä päätöstä mietin pitkään, ja monelta kantilta ihan plussien ja miinusten kanssa. Ja aina on mahdollisuus palata vanhaan takaisin, jos siltä tuntuu. 😉 Tai ei ihan vanhaan, kun sielläkin treenikuviot tulevat muuttumaan. Mutta Aqua Plussalle eli Kaitsulle, Venlalle ja Tuulille iso kiitos yhteisistä vuosista! Leirejä odotellessa, eli kohta taas nähdään! 😉

Seuraava kysymys lienee, että entäs nyt? No ensin aattelin mennä ihan omalla kaavalla, kun onhan noita hyviä treeniohjelmiakin parilta vuodelta kertyny. Mutta uinti mietityttää niin paljon, että Lauraa ja Maijaa tulen käyttämään jonkin verran hyödykseni. Jonkinlaista diiliä heidän kanssaan aion tehdä, alustavasti on jo jotain puhuttukin. Katotaan myös millainen on oman seuran syksy, löytyykö uintivuoroa, treeniseuraa jne.

Mutta nyt lenkille vesisateeseen! 🙂

16 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  Mua harmittaa, että et enää oo samassa valmennuksessa, mutta eihän sille nyt voi mitään ja onneks tosiaan samoihin piireihin voi aina palata.

  Oon kyllä ihan varma, että pystyt ittekin ittees valmentaan siten, että kehityt vaikka kuinka paljon. Ja on sulla siä onneks kuitenkin triathlonihmisiä ympärillä. =D

  • NinniM kirjoitti:

   Niinpä, kyllä muakin harmittaa! Mutta täytyy tehdä silloin tällöin jotain yhteistreenejä. 😉

   Joo, epävarmuus tulee siitä uinnista vaan. You know..

 2. Pia kirjoitti:

  Mä tein kanssa lyhennettyä työpäivää aikanaan, kun kuopus meni kouluun. Se oli kivaa aikaa, varmasti hyvä päätös.

 3. -Tinke- kirjoitti:

  Naurekelin tuota teidän ensimmäistä uinti kuvaa. Tuli mieleen jotain muuta, kuin vaparin harjoittelu.
  Hyvä teksti taas jälleen. Täytyy vaan ihmetellä kuinka huikeesti te kaikki joita oon käyny kannustamassa ootte kehittyneet.
  Lapset opintielle ja uudet treeni kuviot voi olla huippu juttu!

  • NinniM kirjoitti:

   Kelluminen on tärkee juttu! 😉 Kehitytty ollaan, mikä on loistava juttu! Toivottavasti tulee vielä paljon lisää kehitystä!! 🙂 Toivottavasti uudet kuviot on huippu juttu!

 4. Kauramoottori kirjoitti:

  Hienoa, että pistät perheen edelle 🙂

  Kyllä sä varmasti niillä jemmassa olevilla treeniohjelmilla pärjäät. Lisäks voi ottaa vaikka triathlonhaasteen ohjelmia ja opiskella ite valmennushommia kirjoista jne. Ja jos pääset niihin paikallisten porukoiden treeneihin, niin niistäkin voi irrota vaikka kuinka sitä valmennusapua 🙂

  • NinniM kirjoitti:

   Mä oon muuten tulostanu nuo triathlonhaasteenkin ohjelmat. 🙂 Mutta se uinti on kyllä sellainen, että siihen tartten apua. Ei auta.

 5. Kipa kirjoitti:

  Kannattaa myös tsekata mahdolliset masters-ryhmät sieltäpäin. Pääsee usein aika halvalla, ryhmässäuinti kehittää ja uintikavereiltakin on hyvä kysellä tekniikkavinkkejä. Kisata ei ole pakko, vaikka se onkin kivaa (ja vielä pelottavampaa kuin triathlonkisailut alkuun). Sielä voi toki joutua uimaan muutakin kun vaparia, mutta mun vaparia ja uintiasentoa (ja aikoja!!) on parantanut aika paljon myös ihan muut uintilajit kuin vapari.

 6. Mika kirjoitti:

  Joskus joku päätös tuntuu vaikealta ja haikealta mutta sen tuntee oikeaksi. Tsemppiä jatkoon, ihan varmasti tulet kehittymään edelleen teet sen sitten yksin tai uusien valmentajien kanssa!

  • NinniM kirjoitti:

   Kiitos! 🙂 On tässä ainakin muutama vuosi aikaa kehittyä, vaikka ei kehitykään samaan tahtiin kuin nuoremmat, niin silti kehittyy. 🙂

 7. Hanne kirjoitti:

  Sitähän tää elämä on-valintoja 🙂 Mie uskon kanssa että teit oikeen päätöksen ja varmasti saat siun treenihommelit pysymään samana ja ehkä sitä osaa jo itsekkin vähän miettiä, miten jotain osa-aluetta vois petrata ja siinä kehittyä 😉 Ja neuvojia ja vinkin antajia löytyy aina! Minä jos kuka tiijän ;D

 8. Elisa kirjoitti:

  Tsemppiä matkaan Ninni! Lenkkiseuraa löytyy aina varmasti ja vanhoilla ohjelmilla pääsee pitkälle uusien rakentamisessa, voi jopa helpottaa ja tuoda lisäenergiaa harjoituksiin, kun ei ole niin ”sidottu”. Etenkin kun muut jutut on elämässä paremmin kuosissa niin. Mulla on pitkään ollut kokonaisuuden pyörittäminen itselläni, vaikkei mitään ammattitaitoa olekaan. Porukan mukana tulee tehtyä vaan tietyt treenit. Riittää ihan hyvin tällä tasolla, kun kuuntelee itseään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.