Hae
Ninnin energianurkkaus

Eka lajikokeilu

Maija on moittinu mun liikkuvuutta, kuten moni muukin lääkäristä ja fysioterapeuteista lähtien. Aattelin sitten testata hot joogaa. En oo koskaan ollu joogassa, joten ei oo mitään käsitystä mitä se sisältää. En oo ollu myöskään pilateksessa. Jouduin jopa netistä lukemaan, että mitä eroa näillä kahdella on. ;D

Laura vetää hot joogaa Crossfit-salilla. Crossfit on Nurmon puolella, Nurmon pienellä teollisuusalueella yhdessä hallissa. Jos et tiedä mikä rakennus on ja mistä mennään sisälle, niin voi olla hankala löytää.

Ovesta sisälle, ja noista ikkunoista näkyy pienen lämpöisen huoneen lattia. Sisältä halli ei ookaan enää niin karu, vaan kovaa treeniä on tarjolla! Tai onhan se karu, mutta mun mielestä juuri crossfitin näköinen!

No mä ohitin renkaat, tangot ja kaikki muut välineet ja kipasin portaat ylös. En tienny mitä tarvin mukana, ja kun kotona sitä ääneen mietin, niin lapseni tarjosi vaihtoehdoiksi juomapulloa ja jumppamattoa, sekä toivotteli tsemppiä. 😀 Tosin se matto jäi sitten eteiseen. 😉 Ylhäällä oli pieni huone, jonne mahtuu seitsemän joogaajaa yhtä aikaa.

Maton sai onneksi lainalle. Ilma oli kuiva ja ihmisen kehon lämpöinen, kaksi infrapunalamppua lämmitti tilaa. Valitsin seinän vierestä itelleni paikan, lampun alta, ettei varmasti tulisi kylmä. ;D Juuri yksi päivä luin kuinka joogaa pidetään jonkinlaisena epäjumalallisena asiana. Sehän oli täyttä venyttelyä ja loppuun rentoutumista. 😀 Eipä tullu kertaakaan mieleen, että siinä olis jotakin palvottu tms.

Alaspäin katsova koira, aurinkotervehdys ja hengitys vilahtivat usein Lauran sanavalikoimassa. Liikkeitä tehtiin paljon peräkanaa ja rauhallisesti. Joten ei ollu vaikea arvata mitä seuraavaksi oli tulossa. Ensimmäiset kerrat täytyi kattoa mallia, ja sen jälkeen vain kuunnella. Kunnes vaihdettiin uusiin sarjoihin. Eli ei mitään vaikeita askelsarjoja tms.

Tosi paljon oltiin pää alaspäin, ja mulla rupesikin päätä särkemään. Yksi syy oli tietenkin myös tuo lämmin ja kuiva ilma. Yritin hörpätä vettä pari ylimääräistä kertaa, vaikka hiki ei valunutkaan. Ihmiset toki hikoaa eri tavalla, mun ei-hikoamista on ihmetelty joskus ääneenkin. Lähellä oleva mies sai kyllä juoda varmasti pari litraa vettä joogan jälkeen. Mutta täytyy myöntää, että pari hikipisaraa mullakin vierähti. Lamppu kuumotti seistessä tosi paljon, kun olin melkein kiinni siinä. 😀

Tunti loppu, ulkona pimeää ja sisällä pimeää.

Hyvät venyttelyt tuli lämpöisessä tilassa. Tekis varmasti hyvää mennä joskus toisenkin kerran. 🙂

Palaan vielä Treenit.netin toimintaan. Mä ystävällisesti yritin neuvoa lukijoita kuinka saada vanhat treenit csv-tiedostosta luettavaan muotoon ja joitakin pystyin auttamaankin. Sain kyllä palautetta siitäkin, että mä menin tekemään jotain tällaista päivitystä treenit.nettiin ja jopa hävittämään ilman lupaa toisen treenit. 😀 😀 No jospa en kuitenkaan.. Mutta siis nythän Treenit.net on julkaissu päivityksen, ja vanhat harjoitukset saa nyt ladattua näkyviin asetuksista.

Mä tein niin, mutta vielä ne ei kuitenkaan ole järkevässä muodossa. Jokaisesta käytössäni olleesta lajista luotiin uusi laji, joten nyt mulla on uuden treenit.netin ”uinti” ja vanhan treenit.netin ”uinti”. Tällä hetkellä ei ole mahdollista vaihtaa jo kirjatun harjoituksen lajia ilman, että poistaa kyseisen harjoituksen ja luo sen uudelleen. Näin näitä vanhoja lajeja ei saa päiviteltyä yhtenäisiksi uusien lajien kanssa. Ja tietenkin kaikilla vanhoilla lajeilla on samanlainen kuvio/merkki, mikä hämää.. Yhteenvedotkaan ei toimi, eli ei tule järkeviä kuukausi/vuosiyhteenvetoja. Seuraavaa päivitystä siis odotellessa.. 😉 En oo ainakaan vielä löytäny mitään hyvää ja yksinkertaista tilallekaan.

2 kommenttia

  1. MatuCane kirjoitti:

    workoutlog.com on vaihtoehto johon taidan päätyä. Tosin ne on sen verran ovelia että 15 ekaa päivää saa olla kultajäsen, jonka jälkeen ilmaisesta versiosta katoaa osa ominaisuuksista. Aikaraja tulee täyteen vasta torstaina, joten ehkä kirjoittelen asiasta tuolloin enemmän, kun tiedän mistä kaikesta kivasta jää paitsi ellei rupea maksamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.