Hae
Ninnin energianurkkaus

Tekniikkaa voimaleiriltä

Torstaina iltapäivällä keittiössä pyöriessäni naps vaan, ja joku pieni lihaskramppi selkään. Samantien särkylääkettä, Sirdaludia, yksi puhelu ja maahan makaamaan. Toivoin vaan, ettei tuosta pahene. Pystyin vielä liikkumaan, eikä selkä menny ihan lukkoon. Illan yritin pitää itteni pienessä liikkeessä, tai sitten ihan rentona. Jätin kuitenkin lenkin väliin varmuuden vuoksi.
Illalla selällä maatessani (jalat koukussa) alkoi repimään pakaraan ja takareiteen, issiashermo? Tästä lähtikin mielenkiintoinen ajatteluketju päässä liikenteeseen. Vuosi sitten syyskuussa juoksijan polvi, marraskuussa paha noidannuoli selässä ja sen jälkeen polven kanssa edelleen ongelmia, mutta kipukohdan vaihtuminen (mm. polven takana reidessä tai pohkeessa) johti epäilyyn hermosärystä. Selkääkin tutkittiin, mutta mitään selkeää syytä selästä ei löytyny.
Koko kesän sain juostua ihan kivasti, kilsoissa kuitenkin maksimissaan kymppiä. Nyt on menny kivuitta jo muutama kuukausi, ja maanantaina tein reilun kympin lenkin. Pientä tuntemusta tuli polven ulkosyrjään ja hetkellisesti polven alapuolelle. Seuraavana päivänä oli jännä tunne, ei kipeä, mutta aivan kuin painetta tai pieni kiristysremmi polven alapuolella. Kuitenkin hyvin vähäistä. Jos en olisi näin herkkä tuon jalan suhteen, niin en olisi pitäny sitä minään. Ja sitten torstaina lihaskramppi selkään ja issiashermosäteilyt jalkaan. Jos tää on vuoden verran kiusannu, välillä enemmän ja välillä vähemmän, niin mikä tämän syy on? Mikä tämän aiheuttaa?
Tänään alkoi viikonlopun kestävä triathlonisteille suunnattu voima- ja tekniikkaleiri Seinäjoen Crossfit-salin tiloissa. En tiiä montako triathlonistia paikalla oli, mutta 20-30, joten hieno määrä! 🙂 Ensin Juha, Laura ja Maija tarinoivat kaikenlaista ja sitten lähdettiin treenaamaan.
 

Päivän ohjelmassa oli takakyykyt, etukyykyt, maastavedot ja leuanvedot. Kaikki liikkeet harjoiteltiin ensin keppien kanssa ja sitten vasta painoille, ja nekin tietenkin hyvin pieniä. Kyykyissä pelkkä tanko, ja maastovedoissa vitosen kiekot tangon lisäksi. Siis tarkoitus oli oppia tekniikka oikein. Miten se voikaan olla niin hankalaa? Miten voi olla niin surkea liikkuvuus?

Mä tein osan liikkeistä, kun ne ei tuntunu yhtään selässä, eikä jaloissa. Mutta esim. maastaveto kepin kanssa tuntui vähän selässä, joten en tehny sitä sitten tangon kanssa. Samoin kuin heilatukset leuanvedoissa jätin tekemättä. Vähän kuminauhaa kokeilin, mutta heilauttaa en itteäni uskaltanu.

Loppuun pistettiin vielä kunnon hiki päälle ja oli vuorossa mulle ensimmäinen WOD eli Crossfit treeni. WOD tulee sanoista Workout of the day. Kyseessä oli WOD nimeltään Cindy:

5 leuanvetoa
10 punnerrusta
15 kyykkyä

Eihän kuulosta pahalta? Aikaa on 20 minuuttia ja tarkoitus on tehdä niin monta kierrosta kuin pystyy! Leuanvedoissa apuna sai olla kuminauha, ja kyykyt tehtiin oman kropan painolla. Pystyin osallistumaan tähän, ei sattunu kertaakaan selkään ja hiki lensi. 12 kierrosta sain noita aikaan, niin kyllä lopussa jo tuntui, kun leuanvetoja oli takana 60, punnerruksia 120 ja kyykkyjä 180. Loistavaa! 😀

Loppuun vielä vähän palauttelua, ja kokeilin sitten ensimmäistä kertaa tällaistakin rullaa avaamaan reiden ulkokalvoja. Täytyy sanoa, että otti ihan piip kipeää! Täytyykin pian kaivaa tuo oma tasainen rulla tuolta esiin ja availla sillä kalvoa ensin. Sattuu nimittäin silläkin!

Huomenna jatketaan aamusta, ja kun viikonlopun aikana salilla ollaan yhteensä 7 tuntia, niin kyllä se varmasti jossain lihaksissa maanantaina tuntuu. Ja huomennakin jo! 😀

3 kommenttia

 1. Viivi Virtaa kirjoitti:

  Ootko käynyt osteopaatilla? Hyvä osteopaatti hoitaa koko kehoa ja ihmistä, ei vain yksittäisiä vammoja. Helsingissä Eiran sairaalassa on yksi erinomainen, Petri Vurojoku, mutta hyviä osteopaatteja löytyy varmasti ympäri suomea. Hyviä vointeja ja vielä parempia treenejä syksyyn!

  • Viivi Virtaa kirjoitti:

   Hups, siis Petri Vuorijoki

  • NinniM kirjoitti:

   Osteopaatilla en oo käyny. Fysioterapeutilla ja OMT-fysioterapeutilla sekä fysiatrilla. Täytyy miettiä, että millä ohjeilla jatkan ja mitä teen. Varmaan riippuu paljolti siitä onko polvi jatkossa kipee vai ei. Kiitos vinkistä ja toivotuksista! Ja mukavia treenejä sinnekin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.