Hae
Ninnin energianurkkaus

Uinnin puinnit

Uinti. Miksi se on niin ärsyttävä laji? Miksi uimahallille pitää raahata ittensä? Kun vihdoin on päässy hallille, niin ikkunasta näkee kuinka täynnä radat ovat ja tekee mieli pyörtää takaisin kotiin. Suihkutilojen lattiassa kiinni olevat hiukset, sukkanöyhtät, pölypallot ja kaikki liat oksettaa. Altaassa vesi on jääkylmää ja vedessä lilluu laastareita, hiuksia, pölyjä ja muuta likaa. Yäk! Kolmosradalla eli nopeitten uijien radalla on kolme uimaria, kaikki uivat mua nopeammin ja mun uinnista ei tuu mitään, kun väistelen heitä radan päätyyn. Vaihdan kakkoselle, jossa on kolme mua hitaampaa uimaria. Jotka tällä kertaa ovat kyllä loistavaa rataseuraa, kun yhtäaikaa päädyssä ollessaan päästävät nopeamman ohi. Treeni tulee tehtyä, mutta aika kuluu hitaasti ja raskasta on uppoavalla tukilla tuo uinti. Laura on kieltäny multa pullikset kokonaan, ja kyllä kropassa tunnin uinti tuntuu. Ennen oon uinu pulliksilla paljon, jotain ylimääräistäkin joka kerta, jotain mitä treeniohjelmassa ei oo ollu tarkoitus pulliksilla uida.. Pullikset on helpottanu menoa.

Tyhjä halli.

Entäs sitten, kun on sopinu treffit sinne hallille kaverin kanssa? Hallille tulee lähdettyä, vaikka uinti ei miellytäkään. Tänään kirottiin Jaanan kanssa yhdessä paskaset lattiat ja altaat. Hypättiin yhtäaikaa pirun kylmään veteen ja uitiin huuruisilla laseilla, ettei nähtäis sitä kelluvaa likaa! Treenattiin samoja tekniikkadrillejä, ohiteltiin mummoa, seurailtiin toistemme veden pinnalla vilkkuvia pagaroita ja naurettiin! 😀 Ja hei, munkin perse kävi ainakin todistetusti kerran Q-kellunnan jälkeen veden pinnalla! Jee, mä osasin jännittää oikeat lihakset! 😀 Q-kellunta on siis sellanen, että kellutaan rentona jalat ja kädet ensin kohti pohjaa, ja sieltä ne nousee sitten veden pinnalle vaakatasoon, josta lähdetään sitten uimaan. Kaiken lisäksi tunti meni ihan helkutin nopeesti!

Mä taidan tästä lähtien sopia joka kerralle treffit hallille, enkä mee enää yksin uimaan! 😉

6 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Noi saastat on juurikin se syy miksi on pakko herätä kukonlaulun aikaan ja painua uimahalliin aamusta. Olen tehnyt havaintoja myös NUUSKAMÄLLEISTÄ altaan pohjassa.Vesi on puhtaimmillaan, samoin pukuhuoneet.

  Kerran erehdyin lauantaina aamupäivästä halliin. Radat oli aamun varattu paikalliselle uimaseuralle. Hipsin sitten spinningin päälle uimaan, heti kun varaus loppui. Ihmettelin, miksi pukuhuoneessa oli niin hiljaista ja altaassa ei ollut ketään. Ajattelin, että olen vain niin aikainen mato, että olen ensimmäinen. Pah. Kun kastoin varpaan veteen, uinninvalvoja tuli kauhuissaan sanomaa – Allas on suljettu, ei sinne saa mennä kukaan kahteen tuntiin. Kilpauimarit on PASKONU radalle. Jäin haavi auki tuijottamaan. Kilpauimarit? Paskoo radalle? Luulisi sen olevan juuri se joukko ihmisistä, jotka ainakin osaa käyttäytyä ja haluaa omankin edun vuoksi käyttäytyä.

  Tämä kokemus on rajoittanut entisestään hallin käyttömahdollisuutta. En ainakaan mene silloin kuin jonkun seuran junnuilla on ollut treenit.

  • NinniM kirjoitti:

   Mä oon huomannu saman, aamulla on puhtainta!
   Mun piti lukea pariin kertaan tuo teksti, niin uskomattomalta ja oksettavalta tuo kuulosti! Hyi hitto!! Mä menin kyllä ny ihan sanattomaksi, enkä tiiä mitä muuta sanoa!

 2. Estimat kirjoitti:

  Viimeviikolla ihmettelin pukkareilla paikan likaisuutta. Katsoin seinällä olevasta siivouslistasta, koska on viimeksi siivottu ja yllätys oli melkoinen…vajaa puolituntia sitten. On sielä niin törkyistä, että joskus olen onnellinen, etten ihan kaikkea ilman silmälaseja näe!

  Mutta uintiin. Se on vaikeaa ja raskasta, mutta palkitsevaa. Tuo Q-kelluta on loistava harjoitus. Olispa ihanaa, kun saatais aikataulut usiammin passaamaan yhteisiin uinteihin.

  • NinniM kirjoitti:

   Mä oon joskus kans kattonu, että koska viimeksi ollaan siivottu ja yllätys on ollu juuri samanlainen. :/ Seinäjoen hallissa on todella likaista!

   Yritetään, jos päästäis joskus yhtä aikaa. 🙂

 3. Heidi kirjoitti:

  Itsellänihän tämä on sama juttu, että sinne hallille ei tule lähdettyä yksin. Niinkuin tänäkin aamuna sänky vei voiton 😀 Olisiko torstaina uintitreffit klo 6.30? 😉

  • NinniM kirjoitti:

   Voi mä niin mielelläni tulisin, mutta mun on huomenna pidettävä lepopäivä. 😛 Ens viikolla mennään!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.