Hae
Ninnin energianurkkaus

Nastoitettu

Murrosiässä se alkoi. Sen käynnisti esimerkiksi jännitys ja sauna. Jos kävin illalla saunassa, niin seuraavana aamuna se tuli päälle. Muistan yhden kerran kuinka yläasteella matikan kokeen jälkeen alkoi tuntumaan siltä, että nyt se alkaa. Lähdin kotiin bussilla ja ehdin bussista ulos, niin oksensin monta kertaa muutaman metrin välein. No mikä se on? Migreeni. Kakskymppiä täytettyäni en ole migreenin takia joutunut oksentamaan, mutta silloin tällöin todella kova päänsärky iskee. Ehkä kerran kaksi vuodessa tulee kunnon kipu. Tänään se tuli aamulla, ja joudin jäämään töistä kotiin. Vasta puoliltapäivin pystyin nousemaan sängystä, mutta edelleen kovan pääkivun jälkitila tuntui. Pää tuntuu tossa kohtaa oudolta, ja sydämenlyönnitkin tuntuu vielä päässä. Mutta nyt tuosta on jo monta tuntia, ja voin ihan hyvin. Onneksi!

Täällä on melkoiset jäiset tiet, joten ei ole puhettakaan, että uskaltaisin ajaa enää ilman nastoja. Paha kaatuminen kaksi vuotta sitten muistuttaa kyllä usein. Vaikka mitään ei murtunutkaan, niin lipat asfaltilla mustalla jäällä 25km/h vauhdista sattui. Polvi ja kyynärpää olivat pitkään paisuneet ja mustat. Pahemminkin olis voinu käydä, mutta onneksi pyörä meni niin nopeesti alta, etten ehtiny ottamaan kädellä vastaan kaatumistani. No nyt mulla on taas nastat alla, kiitos miehen! 🙂 Nokian Hakkapeliitat, kapeammat kuin Schwalben normikumit, mutta riittävät. Kaksi vuotta sitten käytettyinä ostetut.

Treeneistä ei kuvia oo, koska mun iLuuri sammuu pakkasessa. :/ Mä oon haaveillu jotain termospussukkaa sille, että se pysyis lämpimänä. Onko kukaan missään nähny?

10 kommenttia

 1. endorfiininmetsastaja kirjoitti:

  Kiitos, kun jaoit syyt nastarenkaiden vaihtoon. Olen lukenut monien laskevan vain renkaiden paineita ja siksipä meinasin jättää omaan pyörääni lödöt kesärenkaat alle. Harkitsenpa uudemman kerran.

  • NinniM kirjoitti:

   Mä oon kaatunu niin monta kertaa, että en suosittele. 😀 Tuosta yhdestä kaatumisesta jäi vähän pelkoa takaraivoon, kun sattu niin maan perkuleesti. 😉

 2. jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti:

  Joo ei oo kyllä mitään menemistä polkemaan ilman nastoja näinä päivinä. Jäällä kaatuu varmasti ja ainakin täällä Treen suunnalla on tiet jäässä ja lunta sataa.

 3. Harri Kekola kirjoitti:

  Jos nuo on Nokian W106 renkaat niin voi hyvää päivää!
  Kyllä on paskat kummit. Mulla oli nuo yhtenä talvena ja totesin että ennemmin ajan ilman nastoja kun noilla.
  Aivan kamalat ajo ominaisuudet.
  Tosiasiassa normi maastorengas pelaa talvella paljon paremmin. Noi toimii vain jäällä. Lumessa ne ovat aivan onnettomat.
  Swalbella on kunnon nastarenkaita olemassa jos niitä tosiaan tarvii.
  Sorryyy…

  • NinniM kirjoitti:

   Heh, taitaa olla! 😀 Mulla ei oo muusta kokemusta, niin eipä pysty vertaamaan. Mun mielestä rullaa ihan ok ja nastoja ei oo lähteny irti. Kaarteessa ei vaan pidä kunnolla, kun nastoja ei oo sivuilla. Lumessa ei kyllä tarvi nastoja ees, mutta kyllä nää jäällä on paremmat kuin ei mitään. Nää saa ny kelvata, mutta jos jossain vaiheessa tarttee uudet, niin kyllä mä sitten ostan vähän erilaiset, kun on tuota tietoa tullu kahdessa vuodessa jonkin verran. 😉

 4. Bobby Jean / Heidi kirjoitti:

  Sympatiseeraan migreeniasiaa ihan täysillä!

 5. Mika kirjoitti:

  Eipä tulis mieleenkään ajaa talvella ilman nastoja. Ja tämä siis ihan työ/kauppamatka-pyöräilijän näkökulmasta. Aika kamalalta tuntuu talvisin katsoa kun ihmiset ajaa pieni lapsi turvaistuimessa tosi liukkaassa paikassa ja ilman nastoja..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *