Hae
Ninnin energianurkkaus

Puhdas+ Caps ja fyssarikäynti

Yhteistyössä New Organics Oy

Sain postissa kolme purkkia suomalaisia Puhdas+ Caps -ravintolisiä. D-vitamiinia, melatoniinia ja saccharomyces boulardii -valmistetta. Puhdas+ Caps -tuotteet ovat nimensä mukaisesti puhtaita, eikä valmistuksessa käytetä ylimääräisiä ainesosia, kuten säilöntäaineita, väriaineita ja pintäkäsittelyaineita.

Melatoniinihan auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa ja lieventämään aikaeron vaikutuksia. Melatoniinia en normaalissa arjessa tarvi. D-vitamiini on aina hyväksi. Ja tuo saccharomyces boulardii -valmiste on hiivaprobiootti, josta on apua vatsan toimintaan. Kuulemma tehoaa erityisesti silloin, kun vatsan oma bakteerikanta on sekaisin. Esim. antibioottikuurin aikana, stressaantuneena, liiallisen syömisen tai tärkkelyksen saannin yhteydessä, ulkomaanmatkoilla tai laktoosi-intoleranssin aiheuttamissa vatsaongelmissa. Tämä kolmas purkki kiinnostaa testata siksi, kun mulla on maha välillä mitä on. En tiedä johtuuko siitä, että keliaakikkona vatsa on herkempi. Välillä nimittäin maha kestää maitotuotteistakin jäätelöä, ja välillä taas ei edes jogurttia. Vaikea sanoa, ku usein en tiedä syytä vatsaongelmiin. No joka tapauksessa aattelin testata nyt parin viikon kuurilla, koska nyt on taas pari päivää ollu huono maha.

Kävin tänään siellä fyssarilla. Mitään ihmeellistä ei edelleenkään tai tämäkään selästä löytänyt. Oikea puoli, jossa noidannuoli oli, on kohollaan. En tiedä onko normaalistikin vähän, vai onko vain tästä lihasjännityksestä, mikä ei ole kokonaan vielä poistunu. Kävin nyt läpi edelliset noidannuolet, ja ne oli tammikuussa ja lokakuussa. Eli kolmen kuukauden välein. Kaksi viimeisintä juoksulenkin jälkeisenä päivänä, ja lokakuussa maastopyöräilyn jälkeen. Eli ei ole vain juoksulenkkien jälkeen (Newtoneilla juostut lenkit), mitä aloin jo epäilemään. Mutta juoksua epäilin jo lokakuussakin syyksi, kun näin kirjoitin:

Illalla selällä maatessani (jalat koukussa) alkoi repimään pakaraan ja takareiteen, issiashermo? Tästä lähtikin mielenkiintoinen ajatteluketju päässä liikenteeseen. Vuosi sitten syyskuussa juoksijan polvi, marraskuussa paha noidannuoli selässä ja sen jälkeen polven kanssa edelleen ongelmia, mutta kipukohdan vaihtuminen (mm. polven takana reidessä tai pohkeessa) johti epäilyyn hermosärystä. Selkääkin tutkittiin, mutta mitään selkeää syytä selästä ei löytyny. 

Koko kesän sain juostua ihan kivasti, kilsoissa kuitenkin maksimissaan kymppiä. Nyt on menny kivuitta jo muutama kuukausi, ja maanantaina tein reilun kympin lenkin. Pientä tuntemusta tuli polven ulkosyrjään ja hetkellisesti polven alapuolelle. Seuraavana päivänä oli jännä tunne, ei kipeä, mutta aivan kuin painetta tai pieni kiristysremmi polven alapuolella. Kuitenkin hyvin vähäistä. Jos en olisi näin herkkä tuon jalan suhteen, niin en olisi pitäny sitä minään. Ja sitten torstaina lihaskramppi selkään ja issiashermosäteilyt jalkaan. Jos tää on vuoden verran kiusannu, välillä enemmän ja välillä vähemmän, niin mikä tämän syy on? Mikä tämän aiheuttaa?

Fyssari suositteli mulle alaraaja-analyysia suurnopeuskameralla ja ilokseni sain kertoa, että sellainen on vuorossa heti huomenna Tampereella. 🙂 Saa nähdä mitä tuloksia sieltä saan. On tää kyllä ihmeellistä.

No katotaan mitä huomenna selviää. Mutta pikkupyöräilyllä kävin tänäänkin. Eilinen pyöräily tuntuikin yllättäen vähän reisissä, istuinluissa ja jalkapohjissa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.