Hae
Ninnin energianurkkaus

Ihanat harrikkakuskit

Eilen oli trullipäivä täällä meillä. Me puolestaan startattiin mökille. Mä pyörällä ja muu porukka perästä autolla. Mä tykkään pyöräillä mökille, kun normaalisti mun pyöräreiteille ei osu junanradan ylitystä isompia mäkiä.

Seinäjoelta Kuortaneelle on aika tasaista, mutta Kuortaneelta Soiniin on sitten mäkisempää. Mökkitien haaraan tulee 91,5km, ja kun ohjelmassa luki 100-120km pyöräily, niin tein vielä loppuun pienen lenkin, että 100km tuli täyteen. Suurin osa matkasta meni onneksi mukavasti sivumyötäisessä tuulessa.

100.1km, 3h40min, 27.3km/h ja 143 keskisykkeellä. 

Vastaan tuli kuusi maantiepyöräilijää, joista Soinin puolella yhdellä oli neonkeltainen takki ja kypärä, ja täytyy sanoa, että näkyi todella kauas. Jäi kyllä oma punainen takki heijastinliivin kera kakkoseksi.

Matkan varrella tuli muuten mm. mietittyä karttamerkkejä maanmittauskartasta ja sovitettua luonnonsuojelualuetta kohdilleen. 🙂 Samat tyypit luulivat mua ammattitriathlonistiksi, jos ei ny kuitenkaan. 😉

Mä oon ihan rakastunu moottoripyöräilijöihin, varsinkin harrikkakuskeihin! 😉 Yheksän kymmenestä ohittaa mut eli pyöräilijän toisella kaistalla. Kun taas autoilijat voi olla, etteivät ne aiokaan ylittää keskiviivaa ja pörräävät omaa kohtaa niin, että ite saa pelätä. Esimerkiksi torstaina tuulen puhaltaessa 7m/s, ja välillä isompiakin puuskia, sai välillä tehdä töitä, että pysyi kevyellä pyörällä tien laidassa. Kahdeksan hengen harrikkaporukka meni ohi, jokainen vuorotellen toisella kaistalla. Sen jälkeen tuli pakettiauto omalla kaistallaan mua hipoen, ja sen takana kaksi muuta autoa, jotka eivät tietenkään huomanneet mua, kun pakettiauto ei ohittanu kunnolla. No eipä ohittaneet nuokaan. Kyllä oikeesti korpee tuollanen! Mikä hitto siinä on, ettei voi niitä auton renkaita sen keskiviivatäryttimen yli ajaa? Sitten on niitä idiootteja, jotka lähtee ohittamaan toista autoa pyöräilijän kohdalla. Kerran oon tällaisessa kohdassa saanu vetää pyörällä ojaan. En yhtään ihmettele, että pyöräilijöitä autojen alle jää.

Vai oisko pitäny lähteä tällä matkaan? Tai lähinnä ajaa mökiltä kotiin! 🙂

 

2 kommenttia

  1. Laura kirjoitti:

    Noi autoilijat… Viime kesänä yks paku pyyhkäs niin läheltä ohi, et jos en ois just hetkee aikasemmin menny tangoille ni oisin saanu peilistä takaraivooni…

    • Ninni kirjoitti:

      On kyllä tosi pelottavaa välillä tuolla tien päällä. Pitäis autokoulussa jokainen laittaa pyörällä tien varteen polkemaan, ja mielellään vielä suht kevyellä pyörällä. Ehkä sen jälkeen tietäis miltä se tuntuu, kun ohitetaan läheltä. Jotenkin tuntuu, että moni on ihmeissään, että miksei muka riitä ku vähän väistää. :/ Toivottavasti tänä kesänä ei jää yksikään pyöräilijä auton alle maantiellä. Tai naapurikunnassa jo yksi ehti tälle keväälle kuollakin. Taustoja en tosin tiedä sen tarkemmin muuta kuin autoilija jätti yliajon jälkeen pyöräilijän tien laitaan. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.