Hae
Ninnin energianurkkaus

Eka 10km tempo

Kiikun suoralla järjestetään kesän ajan joka toinen keskiviikko 10km tempo. Joka toinen kerta Seinäjoen Pyörä-Pojat, ja joka toinen kerta meidän seura. Viime vuonna en uskaltanut mukaan kertaakaan, mutta nyt päätin uskaltaa!

Alla oli ulkoilua koko päivä, kun tyky-päivää vietettiin työkavereiden kanssa. Mm. frisbeegolfia, kuten kuvista näkyy. 🙂 Onneksi syötiin hyvin, niin jaksoi illalla pyörääkin polkea. En osannu yhtään arvioida, että millaista vauhtia pystyn pyöräilemään. Ainakin aikaa saa mennä korkeintaan 20 minsaa, se on varma. Itekseni aattelin, että jos 18 alkavalle minuutille menee tänään, niin siihen pitää olla tyytyväinen. En tosin siinä kohtaa laskenu kilsavauhteja, muuta kuin 20min = 30km/h ja 15min = 40km/h. Sykkeet aattelin nostaa sinne lähemmäs 180, kun Kuopiossa perusmatkalla 40km pyörän keskisyke oli muistaakseni 178, ja sen päälle vielä juostiin.

Kiikun 5km suora kaksi viikkoa sitten.

Minuutin välein lähdettiin, ja mä kuudentena. Miehet ohjesti, ettei kannata menomatkalla ajaa jalkoja alta, varsinkin kun vielä on vastatuuli. Vastatuuli tosiaan oli kääntöpaikalle asti, ja sitten takaisin myötätuuli. Ja sen kyllä näkee selkeästi vauhdeissa. Vauhti kiihtyi loppua kohden.

Aika oli 17.22. Mikä tarkoittaa laskurin mukaan 34,6km/h. Keskisyke tolle kympille oli 183, eli hyvin sain nostettua. Oli oikeesti mukava kokeilla ajaa tollanen kymppi lujaa. 🙂 Nyt kun tällaisen on kerran menny, niin ehkä seuraavalla kerralla hahmottaa homman vähän paremmin. Ja on myös kiva kesän ajan nähdä, etteä mihin se vauhti tuosta menee.

4 kommenttia

 1. d1treenaaja kirjoitti:

  Ihan hurjaa vauhtia olet polkenut kyllä!

 2. MatuCaneX kirjoitti:

  Fiksusti ajettu; syke on tasainen loppukiriä ja alun lämpeämistä lukuunottamatta. Hyvä aika. Italiassa tulee järisemään kun teikä tykittää pinkillä pyörällä.

  • Ninni kirjoitti:

   Yllättävän fiksu ekaksi tempoksi. 🙂 Toivottavasti Italiassa tulisi hyvä ajo, mutta toki samanlaisiin aikoihin ei pääse kuin esim. tasaisella Joroisen reitillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *