Hae
Ninnin energianurkkaus

Mitä tarvii triathlonkisaan mukaan?

Multa toivottiin kirjoitusta siitä, että mitä on hyvä olla kisassa mukana ja miten varautua mihinkäkin lajiin. Jokaisella on oma tapansa ja yhtä ainoaa oikeaa tapaa ei ole. Kerron mitä mulla on mukana ja miten homman teen. 🙂

Uinti:
– Triathlonpuku
– Kompressiosäärystimet
– Sykemittari
– Märkäpuku
– Uimalakki, joka yleensä tulee järjestäjältä.
– Uimalasit

Märkäpuku, uimalakki ja uimalasit jäävät vaihtopaikalle, ja pyörävaihdossa odottaa seuraavat tavarat.

Pyörä:
– Pyörä
– Energiaa
– Juomaa
– Renkaan paikkausvälineet
– Pyöräilykengät
– Kypärä
– KIsanumero
– Pyöräilykengät
– Sukat
– Aurinkolasit
– Pikkupyyhe

Itse laitan sukat jalkaan jo pyöräilyyn, joten pikkupyyhe on jalkojen kuivaamiseen. Se jää vaihtopaikalle, ei oteta matkalle mukaan. 😉 Mulla on ostettu numerolappuvyö, mutta yhtä hyvin käy kuminauha, johon numero kiinnitetään hakaneuloin (järjestäjältä).

Pyörässä on valmiina tavaraa, kuten renkaan paikkausvälineet ovat pussukassa. Lyhyimmissä kisoissa niitä ei ole mukana, ja jos kumi menee puhki, niin jätän kisan kesken.

Energiageelit mulla on teipattuna pyörän runkoon. Teippaan ne siitä kohdasta, mistä ne aukeaa. Tämä siksi, että kun geelin irroittaa pyörästä, niin se aukeaa samalla. Ei tarvitse erikseen enää avata. Juomapullot ovat myös pyörässä. Toisessa vettä ja toisessa urheilujuomaa.

Kypärä ja aurinkolasit mulla on sarvien päällä. Aurinkolasit kypärän sisällä ja kypärän remmit avoinna ulkona kypärästä. Näin sen saa nopeiten päähän ja remmit kiinni.

Numerolappu on joko tavaroiden joukossa tai pyörän sarvissa. Vähän riippuu. Numerohan on selän puolella pyörällä ajaessa ja kun siirrytään juoksuun, niin numero käännetään etupuolelle.

Juoksuvaihtoon tullessa jätän pyörän, pyöräilykengät ja kypärän. Aurinkolasit jätän päähän.

Juoksu:
– Lenkkarit
– SPIbelt, jossa energiageelejä tms.
– Juoksulippa, jos hellekeli.

12 kommenttia

 1. sanna kirjoitti:

  Kiitos. <3
  Onko sämpylät ja kahvitermarit parempi kiinnittää teipillä runkoon, vai ottaa eväskori sarviin? 😉

  • Ninni kirjoitti:

   Oleppa hyvä! 🙂
   Termaripullo vesipullon tilalle pullotelineeseen, ja sämpylä teipillä runkoon. Jaanalla kokemusta, se pistää metwurstisämpylän teipillä runkoon täysmatkalle. 😉

 2. Jaana Hautamäki kirjoitti:

  Edelliseen kommenttiin viitaten…mulla tosiaan on pitemmillä matkoilla sämpylä pyöränrunkoon maalarinteipillä kiinnitettynä

  • Ninni kirjoitti:

   Tuli heti sinä mieleen, kun sanna tuota kysyi. 😉 Täysmatkalla on kyllä hyvä jotain mahantäytettä saadakin.

 3. sanna kirjoitti:

  No mulle perusmatka on varmasti sama kun Jaanalle täysmatka. 😉 Eväiden tekoon siis!

 4. -Katri- kirjoitti:

  Kiitos muistilistasta, Ninni! Tuosta on hyvä tarkistaa huomenna aamulla, että onko mulla Voimarinteelle mennessä kaikki mukana. (Vielä kun joku tarkistais onko mulla ihan kaikki kotona, kun osallistun triathlonkisaan… ;)) Oon ekaan kisaani menossa, pitkälti sun ja Jaanaban blogien innoittamana. Toivon, ettei kisa jää viimeiseksi, vaan innostun enemmän ja starttaan joka vuosi jossain. 🙂 Sprintillä aloitellaan ja yritän olla hukkumatta heti ekoilla metreillä. Nyt on vähän surkea treenijakso takana, joten tarkoitus on vain päästä maaliin saman vuorokauden aikana. Tsemppiä kisoihin sullekin! *peukut*

  • Ninni kirjoitti:

   Vau, ihan mielettömän hienoa Katri!! 🙂 Ja oikeasti ihana kuulla, että nää blogit sua on innoittanu! Tsemppiä oikein kovasti, ja nauti tapahtumasta!! Otat vaan uinnin rauhassa ja rennosti, niin hyvä tulee. 🙂 Veikkaan, että ei jää sun vipaksi kisaksi. 😉

 5. MatuCaneX kirjoitti:

  Lista on täydellinen, mutta asettelussa kannattaa Joroisilla ja maailmalla muistaa sellainen asia että romut on laitettava pussiin pyöräilykenkiä lukuunottamatta, jos osaa survoa ne jalkoihin vauhdissa.

  Pieni ajatus kannattaa myös uhrata sille että on puhtaat ja kuivat vaihtovaatteet kisan jälkeen. Kuullostaa triviaalilta, mutta ainakin yhdistelmätreeneissä tämä puoli helposti unohtuu, kun keskittyy itse suorituksessa tarvittaviin välineisiin.

  • Ninni kirjoitti:

   Jep, näin se tosiaan on. 🙂 Toisissa kisoissa on laatikko, mihin tavarat laitetaan. Toisessa ne laitetaan maahan, ja isoimmissa kisoissa on sitten pussi, jossa tavarat säilytetään.

   Ja syömistä kans mukaan! 😉 Lähtee palautuminen heti käyntiin.

 6. Bigblue kirjoitti:

  Olipa hyvä kirjoitus ja mainio blogi! Keksin tällä viikolla, että saatan ensi vuonna kokeilla triathlonia, ensin pitäisi opetella kunnon uimatekniikka. Kaikki vaihdot uinnin, pyöräilyn ja juoksun välissä tuntuvat vaan kovin sekavilta tälläiselle henkilölle, joka käy ”vain” juoksemassa. Onneksi kokeneilta saa blogien kautta vinkkejä 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Bigblue! 🙂 Hyvä keksintö, ei muuta kuin heti alkusyksystä jonnekin uintikurssille, niin saat kunnon oppia. Niin mäkin kolme vuotta sitten tein ja aloitin ihan nollasta. 🙂 Ja kaikki vaihdot ym. oppii varmasti. Tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.