Hae
Ninnin energianurkkaus

Voimarinteen teräsmieskisa 5.7.2014

Tänään oli Triathlonteam 226:n hyvin järjestetty triathlonkilpailu Voimarinteellä. Mulla oli vuorossa perusmatka. Tänään ei mun päivä ollu, mutta nautin sitäkin enemmän tunnelmasta! Siis ihan mielettömän suuret kiitokset heti alkuun loistavasta kannustuksesta!! Jos ite ei oo kisannu, niin ei tiedä mitä se kannustuksen voima voikaan olla. En tiedä montako kertaa kuulin ”Hyvä Ninni!”, mutta ihan mielettömän monta kertaa! Iso kiitos!! 🙂

Aamulla klo 8.30 kohti Sastamalaa ja Karkkua koko perheen voimin. Tämä oli itelle harkkakisa ja hyvä viimeistely Joroisille. Ei ihan ehditty näkemään ensin olevan pikamatkan pyörävaihtoa, kun autolle sai parkkipaikkaa etsiä. Mutta ilmoittautumaan ja laittamaan omaa vaihtopaikkaa kuntoon, sitten jo pikamatkalaiset tulivatkin juoksuvaihtoon!

Uusi seuran pyöräilytakki päällä.

Jännitys kohosi itelläkin jo aika tavalla, ja jälleen kerran mietin, että miksi hitossa mä oon itteni taas tänne ilmoittanu?! 😀 Onneksi näin paljon tuttuja, ja ajatukset siirtyi omasta jännityksestä keskusteluihin, vaikka kisasta puhuttiinkin. Kun on yhden kerran kauhukokemukset uinnin massastartista, niin sen jälkeen on homma hirvittäny entistä enemmän. Finntriathlon Joroinen viime vuoden heinäkuussa kaiken pahan alku ja juuri.

Märkäpukua pukiessani huomasin, että mulla ei ole sukkia ollenkaan. Tarvin ehdottomasti juoksuun sukat, muuten tulee rakkoja ja paljon. Juoksin märkäpuku puolessa välissä parille teltalle, jossa myytiin tavaraa. Ei sukkia kummassakaan. Vein sitten sukat mieheltä jalasta! 😀 Ei ehkä naurattanu siinä kohtaa, mutta jotain oli tehtävä. Pari numeroa liian isot nilkkasukat sai kelvata, vaikka paksut olivatkin.

Järvivesi oli lämmennyt 17 asteiseen, eli se oli oikein sopivaa! Ihana juttu, ettei tarvinnu sormien ja varpaiden jäätyä. Pikku lämmittelylenkki järvessä tuntui hyvältä, ja sitten vain kohti starttia. N. 150 miestä ja naista startissa yhtäaikaa, ei ole hääviä. Vaikka kuinka perältä lähdin, niin se oli pelottavaa!

Rannalta saa nousta mäkeä vaihtopaikalle.

Mutapohja nousi uimarien myötä ylös, vesi oli ihan sakeaa. En saanu hengitystä tasaiseksi, haukoin happea, porukkaa ui jalkojen yli, kädet kopsui päähän, sain potkun rintakehään.. Kävi niin, että alkoi tulla paniikki, en tiiä kuinka pitkästi oli uinu, ehkä sata metriä. Sitten stoppasin homman. Uin mummorintaa ja rauhoitin hengityksen, mun on pakko päästä tää uinti loppuun. Yritin uida sivuun ja sivussa. Kauimmaisella poijulla lasit oli jo niin huurussa, etten nähny rantaa enkä seuraavaa poijua. Suunnistin muiden uimareiden mukaan, aattelin laittaa lasit rantakiepillä kuntoon:

Eka kierros ohi. Kannustus raikui! 🙂 Pieni lenkki rannassa juosten, ja uudestaan sama 750m uintilenkki. Tiesin, että se on helpompi, on paremmin tilaa uida. Ja tuntuikin helpommalta, ajasta en tosin tiedä. Kannustusjoukot kertoivat myöhemmin, että olivat puhuneet, että tuun tuossa porukassa ja sitten olikin kuulunut Kauramoottorin suusta ”Hyvä Ninni!” ja olivat muutkin huomanneet, että siinähän se meni. Eli sinänsäkin toinen kierros meni paremmin. 🙂

Vaihtopaikalle ylös, ja naps aika 33min. Olis voinu olla nopeempikin uinti, mutta ei nyt auta. Normaalisti laitan sukat jo pyöräilyyn, mutta nyt jätin Tompan sukat vasta pyöräilyosuudelle. 😀 Pyörä alle ja menoksi.

Pyöräreitti on hyvin mäkinen, ihan eri luokkaa kuin nää meidän aakeet ja laakeet. Mutta oikein hyvä treeni tuli niistäkin mäistä! Tosin ylämäissä meni kyllä aina porukkaa ohi, niin naisia kuin miehiä. En oikein saanu itestäni irti sitä mitä olisin halunnu. 20km lenkki, ja kiekka yleisön ja vaihtopaikan kautta, ja uudestaan sama 20km lenkki.

Mua vitutti peesaaminen. Yhdeltä tutulta oli kysytty ”Mentäiskö vuorovedoin?”. Siis haloo?!?! Peesikieltokisa tarkoittaa sitä, että kymmenen metriä on edellä ajavan takapyörästä takana tulevan etupyörään.

Kun en saanu itestäni irti kaikkee, niin aloin sitten oikein nauttimaan kisasta. Katsoin pinkkiä käsivarsinauhaani. Elina Jouhki on matkalla syöpähoitoihin Yhdysvaltoihin, mä haluan ja pystyn kisaamaan mukavilla fiiliksillä loppuun asti.

Pyörä 1h 22min. Juoksu lähti taas mukavissa kannustuksissa. 🙂 Juoksureitti oli myös raskas. Asfalttia, pururataa ja soratietä, monenlaista alustaa siis ja mäkeä. Eka kierros 5km ja toinen sama.

Kuva Jaanaba

Kuva Jaanaba

Juoksukin meni samaan tyyliin kuin pyörä, en pystyny parhaimpaani. Odottelin aina tiettyjä kohtia, jossa kannustusjoukkoja oli. Niin hienoo! Kiitos! 🙂 Matkan varrella toki kanssakisaajienkin kanssa heiteltiin ylävitosia ja kannustettiin. Toiset meni lujempaa ja toiset hiljempaa.

Sannaa kannustetaan! ”Vähänkö mahtavaa, kun ne kaikki sun kaverit kannusti muakin!” 🙂 Kuva Jaanaba.

Yksi kolmesta parhaasta kannustajasta. <3 Kuva Kauramoottori

Juoksu tasan 58 minuuttia, joten parempaan olisin pystyny. Nyt vauhti oli samaa luokkaa mitä Italiassa puolimatkan kisassa.

Tuli muuten kahteen otteeseen kommenttia, kuinka mun lapset oltiin tunnistettu. Kuulemma samannäköisiä. 🙂

Niobe ja minä, kuva Kauramoottori.

Sanna ja minä.

Sykevyöhön mun piti vaihtaa patteri, mutta unohdin. Sykkeitä en nähnyt koko matkalla, vauhdin vaan. Eikä se näyttäny ihan siltä, mitä oisin halunnu. No aina ei saa mitä haluaa. 😀 Pääasia, että oli mukavaa, näki paljon tuttuja ja lapsetkin pääsi kisaan mukaan. Puolimatkan kisa on niin pitkä, etteivät sitä jaksa seurata, mutta lyhyempi meni. 🙂 Kiitos kaikille blogin lukijoillekin, jotka kävitte juttelemassa.

Triathlon 2:55:54, sija 19/37.
Uinti 1500m: 33:32
T1 01:14
Pyörä 40km: 1:22:09 (29,9 km/h)
T2 00:57
Juoksu 10km: 58:00 (5:48 min/km)

Tulokset täällä

20 kommenttia

 1. Soile kirjoitti:

  Onnee kisasta! Kun ei mene suunnitellusti, kannattaa keskittyä nauttimaan! Mulla oli ihan sama fiilis kun juoksu oli ihan puuroa 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Toivottavasti joka kisassa ei pelkästään nauti. 😉 Nyt tuntuu, ettei oo menny mikään oikein nappiin tänä vuonna.

 2. Tommi kirjoitti:

  Onnittelut! Ja kiitos hienosta blogista! Näistä jutuista saa mukavasti tsemppiä omiin harjoituksiin 😉 Itsellä on kahden viikon päästä ensimmäinen triathlon-kisakokeilu Pälkäneellä Kukkiassa.

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos! Mukavaa, että oot tänne löytäny. 🙂 Ei muuta kuin paljon tsemppiä Kukkiaan!! 🙂

 3. Sanna kirjoitti:

  Kiitos Ninni kannustuksesta kisassa ja koko ”uralla”. Ilman sun tukea ja apua en olisi kirmannut Sastamalassa metriäkään. <3

  • Ninni kirjoitti:

   Yksi treenikaveri lisää, mikäs sen parempaa. 😉 Oon tosi ylpeä susta ja sun suorituksesta!!

 4. eveliina kirjoitti:

  En tiiä, mitkä ajat noissa olis niinku kovia, mutta mun silmiin aivan loistavia aikoja! 🙂 Oot kova mimmi kyllä. Moni hölköttelee pelkän kympin normaalisti tohon aikaan ja sulla oli alla jo uinti ja pyöräily. Onnea siis mun silmiin hienosta suorituksesta 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Kiitos Eve! No onhan se tosiaan noinkin. 😀 Joka lajista olis saanu ottaa muutamia minsoja pois. Viime vuonna Kuopiossa meni samanlainen matka aikaan 2:44. Eli 11 minsaa nopeemmin. Toki reitti on eri, mutta juoksukin kulki siellä 4,5 minsaa nopeammin.

 5. Ammi kirjoitti:

  Tulin lukasemaan viimeisimmät kuulumiset ja samalla tajusin, että näin susta unta viime yönä! 😮

  Onnea kisasta!

  • Ninni kirjoitti:

   No mitäs mä sun unessa tein? 😀

   • Ammi kirjoitti:

    Joku semmonen juttu siinä oli, että aloin jollekin selittää (missä lie luentosalissa tms), että kyllä liikkumiseen jää aikaa, se on vaan kiinni siitä mitä tahtoo. Ja sitten aloin kertoa henkilöstä, jolla on työ, kaks koiraa ja kolme lasta ja kuinka sekin ehtii harrastaa vaikka kuinka paljon. Ja yhtäkkiä istuit siinä mun takana. Mua meinas vähän nolottaa, kun noin sinusta siellä puhuin ja satuit itte kuulemaan. Ei mitään käsitystä, että mistä tää aihe tuli… Blogeja selailin iltasella, että liekö sinä jäänyt sieltä sitten uniin.

    • Ninni kirjoitti:

     Mutta sähän puhuit ihan totta, että kyllä sitä ehtii tehdä juuri sitä mitä haluaa. 😉

 6. -Katri- kirjoitti:

  En omalta sprintiltäni ehtiny moikkaamaan sua henk.koht., mutta tunnustan olleeni yksi niistä, jotka sua kannusti. Jos mietit, kuka lettipää huusi tsempit ja näytti peukkua autosta siinä parkkipaikan tiellä sun juoksuosuudella, niin se olin mä. 🙂 Vietin oman kisani jälkeen hetken loistavassa seurassa Jaanaban ja Härren mukana ja imin itseeni triathlonfiilistä sen minkä irti sain ja kannustettiin sua. Kuulun samaan Elina Jouhkin Teamiin ja nauha oli käsivarressa. 🙂 Älyttömän hieno fiilis jäi ekasta kisasta, ilmoittauduin jo ensi vuoden kisaan ja nyt on siis vuosi aikaa treenata uinti kuntoon. Se meni mulla täysin penkin alle, kun en osaa uida matkaa, mutta treeniä treeniä, niin kyllä se siitä. Ja toisenlainen pyörä ensi vuoteen, niin saan vähän vauhtia kisaani. Oon ihan liekeissä edelleen, vaikka reidet muistuttaa, että töitä tuli tehtyä eilen. 🙂

  • Ninni kirjoitti:

   Mä arvasin, että se olit sinä! 🙂 Sen verran ehdin siinä juostessa kelata. 😉 Ja niin hienoa, että jäi loistava fiilis ekasta kisasta. Vuodessa ehtii uimaan monta kertaa ja kehittämään omaa uintiaan. Tsemppiä!! Niin ja kiitos kannustuksesta!! 🙂 Eiköhän me törmäillä jatkossakin. 😉

 7. Hannu kirjoitti:

  Hieno suoritus, itse yritän läpäistä perusmatkan kolmeen tuntiin Kuopiossa mutta taitaa jäädä haaveeksi moinen aika… Arvostan myös että on muitakin sukkavammasia, mä en vaan pysty juoksemaan ilman sukkia ja pyöräillessäkin on vaan pakko olla 😀

  • Ninni kirjoitti:

   No äläs ny vielä sano. 🙂 Mä tykkäsin viime vuonna ekaa kertaa ollessani Kuopion reitistä, vaikka kortteliajoa ja mukulakiveäkin oli. Muutama rakko muuten tuli miehen sukista, mutta ilman sukkia olis tullu sellaset, että olis vaivannu jo juostessa. 😀

 8. Riika Tavast kirjoitti:

  Kiva lukea taas kisaraporttiasiasi, vaikket tyytyväinen suoritukseesi ollutkaan. Voimarinteellä on kyllä hyvät järjestelyt ja mukava fiilis, itse olin viime vuonna perusmatkalla ja tänään kannustamassa puolikkaalla. Ehkä joskus itsekin pääsen puolikkaalle. Tsemppiä ja Onnea Joroisille, toivottavasti saat siellä tehty huippusuorituksen!

  • Ninni kirjoitti:

   Tunnelma on kyllä Voimarinteellä kohillaan. 🙂 Oli muuten upea suoritus sun kannustettavalla eilen, luurasin tuloksia! No sun pitää kyllä ens kesäksi puolikkaalle lähteä, ei oo ainakaan siitä kiinni, ettetkö sitä matkaa pystyisi hyvin menemään. 😉

   Kiitos! Toivon, että Joroisilla menis nappiin. 🙂

 9. Hannu kirjoitti:

  Kauanko muuten kestää patteri tossa uudessa sykevyössä? Herjaako laite mitenkään ennen sen loppumista, vai pitääkö mennä ihan pers tuntumalla?

  • Ninni kirjoitti:

   Nyt en kyllä osaa yhtään sanoa. Täytyy laittaa tämä ylös, ja kattoa koska seuraavan kerran pitää vaihtaa. Ei ilmoita, mutta huomaa kyllä heti, kun syke ei pysy mukana parilla lenkillä ja sitten ei enää näy sykettä ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.