Hae
Ninnin energianurkkaus

Nesteen haihtuminen kropasta

Palautuminen on lähteny käyntiin ihan kivasti lauantain kisasta. Nukuin kolme yötä todella huonosti, niin mies sanoi lähtevänsä mökille pojan kanssa yöksi, jolloin kotona olisi aamusta rauhallisempaa. Likat pyysivät kaverille yökylään, ja osasivat vetää oikeesta narusta ”Säkin saisit nukuttua paremmin”. 😀 No lopuksi nukuinkin sitten 10,5h unet, jotka todellakin tekivät terää!

Sain lauantaina ison rakon molempiin jalkoihin. Ehkä kengät kastuivat, kun itseä tuli kasteltua. Rakot nimittäin tulivat epänormaaliin kohtiin. Päkiään, isovarpaan alapuolelle. Osa rakosta myös jalkaterän ”kylkeen”. Varsinkin oikean jalan rakko tulehtui todella pahasti, etten pystynyt astumaan jalalla pariin päivään ollenkaan. Sunnuntaina jalkaa särki ihan levossakin, niin syvälle rakko meni. Tänään on ollu ensimmäinen päivä, kun voin astua jalalla normaalisti. Kuitenkin tiedostaen rakon edelleen jokaisella askeleella, mutta askellukseen ei enää vaikuta. Vähän säären ulkosyrjää kiristi jalan ulkosyrjällä käveleminen, mutta sekin meni onneksi tänään ohi.

Luin jostain sosiaalisesta mediasta kuinka joku oli testannut kahden tunnin lenkillä menettämänsä kehon nestemäärän. Eli ennen lenkkiä puntarille ja lenkin päälle uudestaan. Mua kiinnosti, että paljonko multa lähtee juoksulenkillä nesteitä. Mä en hikoile mitenkään älyttömästi, käsivarret esim. eivät kiillä hiestä tms. Naama tosin on aina punainen, ja hiki valuu.

Tänään on ollut todella lämmin päivä. 31 astetta varjossa. Lähdin lenkille klo 21.30, jolloin aurinko paistaa enää todella alhaalla. Lämmintä toki riitti joku 27-28 astetta. Otin juomista vyötärölle mukaan, ja kiersin vaan lyhyen PK-lenkin. 7,6km ja n. 48min.

Siis vain 48 minuuttia, ja paino oli tässä ajassa tippunut 1,2 kiloa!! Olin juonut 1,75dl lenkillä, eli käytännössä paino olisi tippunut n. 1,4kg, kun juomisetkin ottaa huomioon. Tämä tieto yllätti mut todellakin täydellisesti!! Kuinka paljon sitä pitäisikään oikeasti juoda puolimatkan kisassa, ettei nestevajetta pääse syntymään. Paljon! Ei ihme, että porukkaa oli lauantaina huonossa kunnossa.

Lupaan juoda tästä lähtien vielä enemmän nesteitä lenkillä. Koska onhan se niin, että palautuminenkin on nopeampaa, kun lihaksistossa ei oo niin suurta nestevajetta. Oppia ikä kaikki siis. 🙂 Juokaa hyvät ihmiset, juokaa. 😉

10 kommenttia

 1. Jaanaba kirjoitti:

  =D Mää oon aina sanonut samaa, joukaa, juokaa.

  Olin koko eilisen pyöräreissulla eikä ollut onneksi tarkkaa tietoo, että lämpötila pyöri siinä 30 hujakoilla. Huh. Mutta juomaa meni lähemmäs 10 litraa. =D

  Mulle tuli kans yksi paha rakko jalkaan joka häirittee vieläkin vähän, mutta paranemaan päin.

  • Ninni kirjoitti:

   Vaikka muka kuinka juo, niin silti se määrä on ollu itellä liian vähän. :/ Kuulostaa oikein hyvältä määrältä tuo teidän juominen. 🙂

   Nyt alkaa olla oma rakko niin, ettei siihen enää satu. Varmasti tuo kenkien kastuminen vaikutti tuohon.

 2. Soile kirjoitti:

  Hyvä testi! Ei sitä meinaa uskoa paljonko nestetta kuluu helteellä, vaikka sen periaatteessa tietää.

 3. Mika kirjoitti:

  Mielenkiintoinen testi ja aika kova määrä, onhan se tietysti selvä että hikeä ja nesteitä pukkaa ulos näillä helteillä tosi paljon.

  Juominen on kyllä todella tärkeää, näillä keleillä myös lyhyemmillä ja nopeammilla lenkeillä!

  • Ninni kirjoitti:

   On ihan pakko testata kylmemmällä kelillä, että kuinka vähän se sitten on. Tuo määrä jäi Finntriathlonin jälkeen mietityttämään, kun ensiaputeltta pursuili. Ei tuollasia määriä tosin millään pysty saamaan alas kisassa, mutta jos sais ees puolet.

 4. SeppoK kirjoitti:

  Homman tekee vielä ikäväksi se, että janon tullessa on jo myöhässä…

 5. ninni kirjoitti:

  Moi! Löysin blogisi ”vasta nyt”, olen koko päivän sieltä täältä lueskellut juttujasi! Olen itsekin alkanut kuumotella triathlonin perään 🙂 Olen harrastanut soutua ja juoksua kyllä jo vuosia, uinti on täysi arvoitus! Oli mahtavaa lukea äsken 2011 heinäkuulta juttusi jossa ihailit jonkun triathlon suunnitelmia… unelmista totta…

  • Ninni kirjoitti:

   Hei, no olipas kiva kun löysit tänne. 🙂 Ei muuta kuin mahdollisesti paikalliseen triathlonkouluun tai sitten omia treenejä. Laji on monipuolinen ja mukava! En kyllä kadu yhtään. 😉 Siitä se lähtee, kuten jo lueskelitkin mun alkua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.